1GPS Tracker performant si ieftin online: Pentru trotineta si bicicleta in oferta evoMAG

0
2933
banner gps tracker biciclete localizare gps

O trasatura comuna pe care o au toate serviciile de inchiriere e-scooter sau ebike la cerere este posibilitatea de a monitoriza si controla vehiculele de la distanta, printr-o platforma de localizare GPS Traker sau IoT. Acum poti sa faci si tu acest lucru cu trotineta electrica sau bicicleta ta. Ai nevoie de GPS Tracker ZEROTRK, un dispozitiv inovativ care ajunge in curand in stocul evoMAG.

Iata la ce sa te astepti mai exact.

Ce este un GPS tracker bicicleta si trotineta?

Un GPS tracker este un dispozitiv care utilizeaza tehnologia GPS (Global Positioning System) pentru a determina si a monitoriza locatia unui obiect sau a unei persoane in timp real.

Aceste dispozitive sunt utilizate in principal pentru urmarirea si gestionarea flotelor de vehicule comerciale, dar sunt utile si in alte contexte, cum ar fi monitorizarea locatiei copiilor sau a animalelor de companie sau recuperarea vehiculelor furate.

Un GPS tracker este compus dintr-un receptor GPS care primeste semnalele de la satelitii GPS si calculeaza locatia exacta in functie de aceste semnale. Aceasta informatie este apoi transmisa printr-un canal de comunicare, cum ar fi reteaua celulara sau internetul, catre o platforma de monitorizare sau catre un dispozitiv de utilizator (cum ar fi un smartphone sau un computer).

Un dispozitiv localizare GPS tracker sau IoT iti permite sa urmaresti vehiculul electric de la distanta, sa-l monitorizezi si sa preiei controlul asupra sa. GPS Tracker bicicleta si trotineta ZEROTRK ia tehnologia dezvoltata pe bicicletele si trotinetele electrice si o aseaza in mainile tale.

Nu ai cum sa-ti pierzi trotineta sau bicicleta si chiar daca cineva incearca sa ti-o fure, ai garantia ca nu o poate utiliza.

gps tracker trotineta

Serviciile shared inchirieri vehicule electrice

Ai observat probabil si tu cum serviciile de micromobilitate au luat cu asalt orasele si spatiile urbane importante din toata lumea.

Serviciile de “shared mobility” (inchiriere trotinete si biciclete pentru micromobilitate) cum sunt Bird, Lime, JUMP au incercat sa calce in felul lor propriu pe urmele gigantilor cu servicii de inchiriere vehicule pentru deplasare, la cerere – Uber, Grab, Lyft si altii.

Practic, aceste companii au lasat e-trotinete si e-biciclete pe strazi la dispozitia tututor celor interesati de deplasare in interiorul oraselor.

Vehiculele electrice nu aveau docuri si putea fi utilizate fara probleme, dupa ce utilizatorul urma o anumita procedura de plata pentru serviciile dorite de micromobilitate.

O trasatura comuna a acestor servicii de inchiriere a vehiculelor electrice la cerere a fost posibilitatea de a monitoriza si controla dispozitivele de la distanta, printr-o platforma GPS tracker si IoT.

Acesta platforma reprezinta baza serviciilor de inchiriere trotinete si biciclete electrice.

GPS tracker

Iata mai exact cum functioneaza procedura pentru inchirierea unui vehicul electric tipic:

  1. Scanezi un cod QR cu aplicatia de pe telefonul smart
  2. Pornesti vehiculul…
  3. …si pleci.

Sunt 3 pasi foarte simpli.

Inginerii de la ZERO s-au gandit ca pot sa introduca acest concept de securitate in viata oricarei persoane care foloseste o trotineta electrica sau o bicicleta electrica.

Acest lucru are sens daca ne gandim ca trotineta unui consumator poate sa valoreze chiar mai mult decat o trotineta standard inchiriata.

Cu ce te ajuta practic un GPS Tracker ZEROTRK ?

ZEROTRK a preluat multe caracteristici de la trotinetele inchiriate. Caracteristicile care imbunatatesc in continuare securitatea trotinetei sau bicicletei tale includ:

  • Tracking de la distanta in timp real cu GPS ajustabil
  • Pornire/ Oprire trotineta/ bicicleta de la distanta
  • Functie de geoperimetrare (geofencing) care avertizeaza utilizatorul daca vehiculul este in afara limitelor
  • Notificari push pentru functia de geoperimetrare, alarma cu vibratie, alarma pentru depasirea vitezei
  • Functie de redare/ playback pentru a vedea unde a fost trotineta/ bicicleta
  • Alarma ce anunta epuizarea bateriei
  • Senzor de vibratie si alarma
  • Alarma anti-manipulare daca s-a taiat sau s-a deconectat firul GPS

Modulul ZEROTRK este probabil cea mai sigura si eficienta solutie antifurt pentru biciclete si trotinete pe care o poti gasi in prezent pe piata.

De ce nu pot sa folosesc in loc de ZEROTRK un sistem solid de blocare?

Trebuie sa subliniem ca GPS Tracker bicicleta si trotineta ZEROTRK nu este un inlocuitor pentru un dispozitiv rigid de blocare. Modulul acesta vine in completarea acelui sistem, pentru ca trotineta sau bicicleta ta poate fi furata “pe sus”, nu neaparat deblocata si pe “propriile roti”.

Nu exista un sistem de securitate indestructibil, dar un sistem bun de blocare alaturi de modulul ZEROTRK reprezinta cea mai sigura varianta pentru securitatea bicicletei sau trotinetei tale electrice.

Ce se intampla daca hotii extrag dispozitivul GPS?

In situatia in care dispozitivul de urmarire GPS tracker este taiat sau indepartat, hotul nu va putea folosi bicicleta sau trotineta. Cand dispozitivul este afectat se trimite imediat o alarma aplicatiei tale de pe smartphone.

In cel mai probabil scenariu, hotul rau-voitor va transporta vehiculul intr-o locatie sigura si va incerca sa-l dezasambleze pe piese ori va dori sa repuna trotineta in miscare.

Functia de redare GPS tracker va putea monitoriza pozitionarea si chiar punctul de dezasamblare. Utilizatorul va fi avertizat prin alarma de vibratie sau alarma declansata la taierea firului.

Ce se intampla daca modulul ramane fara baterie?

In conditii normale de functionare, modulul ZEROTRK functioneaza pe bateria trotinetei sau bicicletei electrice. Incarcarea bateriei principale este suficienta pentru ca dispozitivul de urmarire GPS tracker sa functioneze pentru o perioada nedeterminata de timp, fara a fi nevoie sa incarci dispozitivul ZEROTRK.

Cand bateria trotinetei sau bicicletei electrice se epuizeaza, ZEROTRK are o baterie interna de rezerva care poate alimenta datele GPS si care poate comunica impreuna cu aplicatia ZEROTRK pana la 4 ore.

Dincolo de acest lucru, dispozitivul GPS se opreste si se pierd toate comenzile cu unitatea GPS si cu trotineta/ bicicleta electrica.

Ca ultima masura inainte de a se inchide, dispozitivul GPS Tracker pentru bicicleta si trotineta ZEROTRK va declansa o alerta de low battery (baterie pe cale de epuizare) catre aplicatia de pe smartphone, pentru a informa utilizatorul despre starea bateriei scazute de pe trotineta/ bicicleta.

Ce se intampla in cel mai bun caz?

Sistemele se securitate functioneaza ca o asigurare. Nu-ti place ca trebuie sa platesti pentru ele, dar esti tare bucuros ca ai platit pentru ele cand se intampla ceva rau.

Intr-un scenariu de-dorit, vei folosi trotineta sau bicicleta cu ZEROTRK, vei lua toate masurile de siguranta necesare pentru a te asigura ca vehiculul este imobilizat cu un sistem de blocare si vei putea sta linistit ca trotineta sau bicicleta ta electrica va ramane in siguranta chiar daca sistemul de inchidere sau cablul de blocare este spart/ taiat.

Atentie: Folositi dispozitivul de localizare si urmarire gps tracker ZEROTRK ca sistem de securitate secundar, nu principal!

Urmariti acest scurt videoclip care arata ce caracteristici are modulul GPS Tracker ZEROTRK.

Lasa un raspuns