Prezentare – Laptop ThinkPad X1 Carbon

0
1884

Clipul de astazi este dedicat unui laptop special de business, a unei masinarii numai bune de pus la munca, de catre cei al caror job necesita o unealta usoara, cu o autonomie a bateriei cu adevarat mare si nu in ultimul rand materiale premium cu o estetica placuta.

Acest gen de laptop-uri sunt produse cu foarte mare succes de Lenovo, cel mai mare producator de PC-uri de pe piata internationala in linia ThinkPad binecunoscuta pentru materialele, design-ul si durabilitatea de care laptop-urile business din aceasta gama le ofera dar si pentru configuratiile speciale dedicate sectorului business.

Ca linie de produse, ThinkPad-ul se imparte in mai multe grupe reprezentate de literele asezate in fata indicativului numeric al produsului astfel:

Gama Thinkpad X cu modele de 11 si 12 inchi, sunt variante mai usoare si mai mici ca si dimensiuni decat seriile T sau L de exemplu insa beneficiaza de aproape aceeasi functionalitate, procesoare, capacitati de stocare si alte specificatii.

Gama T este o gama populara de modele cu diagonala maxima de 14 si 15 inch, si acestea fiind de multe ori cat mai subtiri si usoare cu putinta , foarte comparabila ca si performanta cu seria X

Gama W in format mare de 15 si 17 inchi are in general performante de tip workstaton

iar Gama Edge are un design diferit fata de clasicul design Thinkpad cu dimensiuni curprinse intre 13 si 15 inchi si sunt targetate catre utilizatorii de tip Small Business

Deasupra tuturor acestor clase, ca varf de tehnologie in domeniul laptopurilor business se gaseste ThinPad X1 Carbon al carui prim model a fost lansat in anul 2012 si care a ajuns in zilele noastre la a patra editie, de fiecare data find mai puternic, mai subtire, mai rezistent si mai bine dotat.

Corpul laptop-ului este compus din aliaj de magneziu si fibra de carbon ceea ce il face puternic si foarte usor la o greutate de doar un kilogram si doua sute de grame, mai usor chiar decat X1 Carbon-ul de anul trecut. De asemenea este mai usor , dar mai mare ca si dimensiuni decat princpalul competitor, Apple MacBook AIR , varianta de 13 inch.

Tastatura este rezistenta la varsarea de lichide, iar sasiul ce gazduieste componentele laptop-ului a fost testat utilizand teste concepute de armata statelor unite pentru rezistenta la umiditate inalta, temperaturi joase, temperaturi inalte, praf, vibratii, socuri mecanice si altele asa ca supravietuirea acestui laptop intr-o servieta , rucsac sau alte bagaje nu pune nici un fel de problema.

Ecranul de 14 inchi se foloseste de tehnologia IPS si are rezolutia de 2560×1440 pixeli oferind culori cat se poate de vii si placute in ciuda membranei mate ce apara privitorul de stralucirea surselor de lumina din mediul ambiental. Unghiurile de vizualizare pe X1 carbon sunt mai mult decat excelente asa cum era de asteptat avand in vedere calitatea foarte buna a ecranului.

Din punct de vedere al conectivitatii, asa cum era de asteptat la un laptop de business, totul sta cat se poate de bine. Pe marginile laptop-ului sunt prezente mufa de alimentare, mufa speciala One Link+ pentru docking station , un port mini display, trei porturi Usb 3.0 dintre care unul are functia always on pentru incarcarea altor dispozitive , un slot pentru un combo de casti plus microfon si un port HDMI.

Surprinzator, pentru un sistem atat de mic si de usor in spate sunt ascunse si porturi pentru un card Micro SD si cel dedicat atasarii unui card Sim pentru ca Lenovo X1 Carbon ofera si conectivitate 4G LTE . Laptop-ul incheie capitolul de conectivitate cu wireless-ul AC si suportul pentru standardul Bluetooth 4.1.

Din punct de vedere al performantei un proceosr intel Core I5 din a6-a generatie cu cip video integrat intel 520 ofera toata puterea de care acest laptop are nevoie. Performanta in consumul de materiale multimedia este cat se poate de buna pentru un laptop de aceste dimensiuni, cele doua difuzoare find surprinzator de puternice iar din punct de vedere al performentei brute de calcul va pot spune ca Lenovo Carbon X1 a oferit 301 de puncte in cinebench, o performanta buna pentru un procesor I5 din gama ULV-urilor.

In orice caz, in afara de insarcinarile de tip office si multimedia veti putea sa va ocupati si de editare foto in bune conditii pe acest laptop ba chiar si editari video simple.

Lenovo X1 Carbon, varianta din 2016 este intr-adevar un laptop business ce poate fi utilizat intreaga zi de munca, durand nu mai putin de 8 ore si 15 minute in testul nostru de utilizare mixta, un record pentru un laptop cu sistem de operare windows si cel mai rezistent laptop la acest capitol dintre toate modelele testate de mine pana acum.

Acestea fiind zise, trebuie spus ca Lenovo X1 Carbon este un laptop dedicat pietei business si mai ales utilizatorilor pretentiosi ce calatoresc mult asa cum sunt conducatorii de departamente, Ceo-ul unei companii sau alti angajati importanti care isi doresc usurinta in utilizare, portabilitatea, durabilitatea si capacitatile multiple de conectare pe care acest model le ofera, de aceea X1 carbon-ul nu este tocmai cel mai ieftin model de Thinkpad ce se poate achizitiona, desi pretul de pornire al configuratiei din 2016 este semnificativ mai scazuta decat a variantei anterioare.

Intreaga gama de laptop-uri Lenovo Thinkpad X1 Carbon poate fi vizualizata AICI.

Gama de laptop-uri Lenovo din oferta evoMAG.ro poate fi vizualizata AICI.

Lasa un raspuns