Asus rog strix GTX1080 placa video gaming review

0
1649

Asus rog strix

Clipul de astazi este dedicat unei placi video speciale Asus rog strix, acea placa video Nvidia pe care in fiecare an o numim cea mai puternica si cea mai cea.

Pentru anul aceasta este dupa cum probabil stiti deja, Nvidia GTX 1080 si cum nu am putut face rost la momentul aparitiei de un review sample Founders Edition cu frecvente si sistem de racire de referinta, am reusit sa punem mana pe o varianta si mai performanta ce apartine gamei de produse ROG STRIX ASUS si al carui nume intreg este ASUS Republic of Gamers Strix GTX 1080 Aura RGB OC.

Haideti sa vedem pe scurt care este tehnologia pe care se bazeaza, care sunt principalele plusuri aduse de aceasta prima varianta de Asus rog strix GTX 1080 produsa de ASUS iar apoi sa trecem la rezultatele testelor pe care vi le-am pregatit.

Placa video gaming Asus
Asus rog strix

Nou lansatele placi video Nvidia AI, respectiv nou aparutele GTX 1070 si GTX 1080 fac parte dintr-o generatie ce a reusit sa schimbe procesul de fabricatie a chipset-ului de la 28 de nanometri la 16 nanometri dupa o asteptare relativ indelungata, prelungita si de esuarea tehnologiei pe 20 de nanometri ce trebuia in teorie sa fie urmatorul pas.

S-a sarit deci un intreg proces de fabricatie, motiv pentru care arhitectura noului GTX 1080 denumita si PASCAL: este pana la aceasta ora cea mai eficienta arhitectura utilizata la fabricarea unei placi video, dincolo de cifrele la care ma asteptam eu initial.

Cipul grafic cuprinde nu mai putin de 7,2 miliarde de tranzistori si 2560 Cuda Cores, toate fabricate in procesul de 16 nanometri care permite in esenta inghesuirea mai multor tranzistori pe aceeasi suprafata, o utilizare mai eficienta a energiei electrice adica un consum mai scazut si nu in ultimul rand temperaturi mai scazute de functionare, deci per total performante semnificativ crescute versus generatia precedenta.

ASUS ROG STRIX  placa video pentru gaming

Frecventa standard de functionare a procesorului grafic pentru un Asus rog strix GTX 1080 este setata din fabrica la 1607 MHZ cu un boost clock la 1733 Mhz insa varianta de astazi semnata de ASUS ne surprinde placut cu specificatii crescute , de 1784 MHZ pentru frecventa de baza si 1936 Mhz pentru cea de boost desi nu cred ca strica sa va dezvalui inca de acum ca in timpul testarii placii am vazut si frecvente ce sareau chiar si de aceste specificatii cu o frecventa maxima in scenariul nostru de stress test de 2012 MHZ in timpul testului Furmark.

Este in acest fel cred eu destul de usor de intuit care este varinta pe care o recomand, prin urmare ca un sfat pentru cei ce doresc sa achizitioneze o placa video de ultima generatie… asteptati pana devin disponibile variantele integratorilor, este evident ca ofera performante mult mai bune decat variantele de baza.

Si pentru ca veni vorba despre testul nostru de stress standard, respectiv Furmark , dupa cum bine stiti, de cele mai multe ori sistemele de racire pe aer ale placilor video supuse la un astfel de scenariu o iau razna incercand sa produca un airflow cat mai bun pentru racirea placii aflata in solicitare maxima si prin urmare produc un zgomot de multe ori dificil de suportat.

Review ASUS ROG STRIX

Asus rog strix

Ei bine, in cazul ASUS ROG Strix GTX 1080 OC, gratie sistemului de racire si a design-ului imbunatatit a placii, temperatura maxima nu a trecut de 68 de grade celsius dupa 30 de minute de stress test plecand de la temperatura de croaziera de 47 de grade timp in care turatia maxima a sistemului de racire a ajuns la maxim 50% din capacitate fara sa produca foarte mult zgomot.

Ca sa va dau un exemplu pe care il putem intelege cu totii fara sa mergem pe cifre seci, acest clip este inregistrat in jurul orei 9 dimineata iar eu azi noapte la 2 testam placa video cu geamul deschis catre balcon si reuseam sa aud mai degraba masinile ce treceau din cand in cand pe sosea decat sistemul de racire al Strix-ului 1080 care se afla in stress test la nici 50 de centimetri de mine.

Eu as spune ca este un rezultat intr-adevar impresionant si mai cred ca odata pusa intr-un sistem cu o carcasa bine ventilata nici un joc sau aplicatie nu va reusi sa faca placa video prezentata astazi sa se faca auzita.

 cea mai puternica placa video single core!.00_04_20_24.Still004

Am stabilit pana acum foarte pe scurt ca Asus rog strix GTX 1080 OC este o placa video de ultima generatie cu specificatii si posibilitati ce trec mult peste cele oficiale ale variantei de baza pusa la dispozitie de NVIDIA atat din punct de vedere al frecventelor de functionare cat si a sistemului de racire astfel incat deoarece nu vreau ca acest clip sa se intinda mai mult decat este absolut necesar nu va mai retin si va invit sa urmarim impreuna testele pe care vi le-am pregatit dupa care revenim cu cateva ganduri de final.

Nu incape indoiala ca cea mai noua versiune a cooler-ului ASUS DirectCU III montat pe Asus rog strix GTX 1080 este cu adevarat remarcabil. Cele trei vantilatoare asigura o racire mai mult decat eficienta fara sa produca foarte mult zgomot si mai mult decat atat in timpul utilizarilor scazute ventilatoarele sunt oprite de tot asigurand un nivel de zgomot emis de fix 0 decibeli, o adaugare binevenita.

ASUS ROG STRIX

 Cea mai buna placa video gaming este placa video MSI GeForce RTX 4080 SUPER GAMING X TRIO 16GB, iar una dintre cele mai ieftine placi video gaming, raport calitate-pret excelent, este ASUS DUAL NVIDIA GeForce RTX 4060 OC 8GB. Retine, insa, ca o placa video gaming foarte buna va costa mai mult, iar scopul acestui articol este de a-ti recomanda nu cele mai ieftine placi video, ci cele mai performante placi video pentru jocuri PC existente pe piata.


Cea mai buna placa video laptop este acea placa video care, dupa ce ai analizat bugetul, tipul de placa, memoria RAM, producatorul, se potriveste cel mai bine nevoilor pe care le ai. Pentru a-ti veni in ajutor si a-ti face alegerea placii video potrivite mai usoara, am………

Lasa un raspuns