Cantar electronic – 5 sfaturi de urmat pentru maxim de precizie + factori cheie de achizitie

0
23268
cantar electronic

Achizitionarea unui nou cantar electronic de baie poate fi destul de confuza, mai ales daca te straduiesti de ceva timp sa slabesti si simti nevoia de un dispozitiv precis care sa te sustina in acest demers.

Cel mai probabil nu vrei sa investesti foarte mult, dar pe de alta parte iti doresti un cantar electronic care sa-ti ofere o imagine exacta a progresiei pierderii in greutate. Vestea buna este ca ai la dispozitie mai multe optiuni, fie ca esti interesant in primul rand de caracteristici, fie ca te avantajeaza mai degraba un cantar corporal atractiv care sa se asorteze cu gresia din baie.

Pentru oricine incearca sa-si mentina o greutate sanatoasa, sa slabeasca sau sa castige masa musculara, cantarul electronic este un instrument de nelipsit. La prima vedere poate parea destul de usor sa pui picioarele pe un cantar corporal si sa citesti numarul afisat. Dar oare cat de precis este acest numar? Ceea ce vrem sa subliniem este faptul ca exista cativa factori ce pot cauza unele discrepante intre greutatea reala si ceea ce afiseaza cantarul electronic.

Pentru o acuratete cat mai buna, tine cont de urmatoarele sfaturi:

Cantar electronic

Aseaza un cantar corporal pe o suprafata tare si plana.

Suprafele optime sunt gresia sau lemnul tare. Linoleumul, covorul, mocheta si alte tipuri de pardoseli moi pot cauza variatii mici in exprimarea indicatorilor. Sunt cantare electronice care au senzori de precizie. Pentru o acuratete cat mai mare, acesti senzori trebuie sa fie plasati pe o suprafata neteda si solida.

Cantareste-te dupa un anumit program

Este important sa-ti stabilesti un anumit program pentru a te cantari – poate fi zilnic, o data pe saptamana sau o data la doua saptamani. Mai departe, alege o anumita ora cand te vei cantari. Daca te cantaresti intr-o dimineata, iar apoi urmatoarea zi la orele serii, este foarte probabil ca rezultatele sa nu fie tocmai precise. Acest lucru se intampla pentru ca greutatea corproala fluctueaza intre 0.45 si 1.8 kg pe parcursul zilei.

Care este cel mai potrivit moment pentru a te cantari?

Cercetarile arata ca cel mai bine este sa te cantaresti dimineata, inainte de micul dejun. Daca ti se pare dificil sa tii cont de toate aceste cifre, pentru a putea intocmi un grafic si a cunoaste mai bine cum fluctueaza greutatea ta, poti folosi un cantar inteligent electronic cu platformă care transmite pe telefon sau tableta toate aceste date.

Calibreaza orice cantar corporal dupa ce ii schimbi pozitia.

De fiecare data cand muti cantarul (chiar si doar cativa centimetri) trebuie sa-i permiti sa se calibreze. Acest lucru il ajuta practic sa-si dea un reset si sa ajunga la valoarea „zero” inainte de utilizare. Daca muti cantarul si nu il lasi sa se calibreze, rezultatele pot fi eronate.

Pentru cele mai bune rezultate, iti recomandam sa urci pe cantar, sa stai drept si sa numeri pana la 3. Trei secunde este suficient pentru ca dispozitivul de cantarire sa poate afisa greutatea corecta. Daca te misti in timp ce stai pe cantar, este posibil ca valorile oferite sa nu fie tocmai precise. Daca ti se pare dificil sa stai nemiscat 3 secunde pe un cantar electronic, incearca unul cu platforma suficient de mare si confortabila.

Cat de vechi este cantarul electronic pe care il folosesti in prezent?

Ca orice alte produse electronice, utilizarea prelungita a unui cantar corporal ii poate afecta functionarea si precizia. Daca nici macar nu-ti mai aduci aminte cand ai cumparat vechiul cantar electronic uitat sub pat si esti determinat/a sa urmezi un program de slabire, iti recomandam sa investesti intr-un model nou, mai actual – poate chiar unul smart, cu Bluetooth si functii extinse de monitorizare a diferitilor indicatori corporali.

Cantar electronic cu platforma – sfaturi de achizitie

Daca vrei un cantar electronic elegant, exista materiale fine cum ar fi sticla securizata sau platforma de inox. Alte optiuni interesante sunt cele cu invelis de bambus, cauciuc antiderapant sau sticla tratata termic. Unele cantare electronice sunt compatibile iOS sau Android, au Bluetooth integrat. Dar cele mai multe diete necesita doar un cantar electronic fiabil care sa ofere informatii precise privind pierderea in greutate. In acest mod poti monitoriza mai bine progresul.

Cantar electronic pret

Pretul unui cantar electronic

Daca dispui de suficienti bani, poti investi intr-un cantar electronic mai bun. Exista modele care costa intre 600 si 700 lei, cu functii si caracteristici separate.

De exemplu, Cantar corporal Beurer BF105, 180 kg, Display detasabil este compatibil iOS si Android, are Bluetooth, masoarara greutatea, apa din organism, procentul de tesut muscular, masa osoasa si afiseaza caloriile AMR/BMR. Cantar inteligent Garmin Index Smart, 181,4 Kg (Negru) are wireless si bluetooth, iar Cantar de baie Fitbit Aria 2 (Alb), wireless este compatibil iOS si Android.

Pretul pentru un cantar electronic simplu incepe de la 20 – 30 lei, dar la 100 – 200 de lei poti sa alegi un cantar electronic si analizator corporal.

De exemplu, Cantar electronic si analizator corporal Laica PS5009, 180Kg iti permite sa afli detalii despre metabolismul bazal si compozitia corporala. Acest lucru ajuta la o mai buna evaluare a grasimilor in exces si corelarea dietei alimentare cu o anumita activitate fizica.

Pe langa masurarea greutatii corporale, cantar persoane Laica PS5009 calculeaza cat la suta tesut adipos exista in organism, care este procentul de apa, care este procentul de musculatura scheletica si cat este metabolismul bazal exprimat in kcal. Acest cantar electronic Laica monitorizeaza si permite comparatii intre rezultatele obtinute cu cele precedente.

O alta functie utila este cea de memorare pentru patru persoane diferite. Acest lucru inseamna ca il poti seta pentru a memora progresul pierderii tale corporale, concomitent cu cel al partenerului/ partenerei tale. Inchiderea este automata printr-o simpla atingere de picior.

Un alt model in aceeasi gama de pret este Cantar electronic cu afisaj Trisa iScale Beauty Balance 1860.70, 150kg. Acesta are afisaj LCD incorporat, cifre mari pe display pentru o vizualizare comoda fara erori, porneste automat cand pui piciorul pe el si are functie de auto-inchidere si auto-calibrare.

Daca este prima data cand cumperi un cantar electronic, poti alege unul mai ieftin. Daca il vei folosi des si vei ajunge la concluzia ca vrei unul mai performant, atunci poti sa cheltui mai multi bani pe un model mai solid si mai performant.

Insa este important sa nu cazi in capcana de a crede ca un cantar electronic mai scump te poate ajuta intr-o masura mai mare sa pierzi in greutate rapid.

Designul unui cantar electronic

Daca alegi un cantar electronic mai putin atractiv, cel mai probabil nu vei avea nicio tragere de inima sa-l asezi intr-un loc vizibil si sa te indrepti spre el in fiecare dimineata. In general cantarele electronice uratele sunt bine ascunse in debara sau dulapuri de baie.

Si daca acest cantar electonic nu se afla in raza ta de vizualizare, cel mai probabil nu-l vei folosi sau cel putin nu-l vei folosi atat de des pe cat ti-ai dori initial.

Prin urmare, investeste intr-un cantar electronic care arata frumos, cu o nuanta pozitiva, care sa te atraga sau un design care sa se integreze cat mai bine in decorul baii. Tine cont de modul de iluminare din incapere, culoarea peretilor sau a gresiei, textura etc.

Unele din cele mai frumoase cantare electronice sunt Daewoo DBS210W, 150 kg, Display LCD  cu motive florale, Cantar de baie Esperanza Sunshine EBS006, 180 kg cu o suprafata ce intruchipeaza un desen al soarelui pe nisip, Esperanza Waikiki EBS011, 180 Kg si Cantar de baie Scarlett SC-BS33E058, 180 kg  care creaza impresia ca te afli pe marginea piscinei, Esperanza Bamboo EBS012, 180 Kg cu aspect organic, Cantar corporal pentru copii Laica PS3005, 150kg, Alb cu insertii din desene animate.

Acuratetea unui cantar electronic

Este dificil sa testezi precizia unui cantar electronic. Dar daca folosesti cantarul pentru monitorizarea progresului pentru scaderea in greutate, s-ar putea ca acest lucru sa nu conteze atat de mult pentru tine. Ceea ce conteaza de fapt este modificarea ce se observa zilnic sau saptamanal.

Numerele afisate pot sa nu fie 100% precise, dar daca observi o scadere continua de greutate, atunci este clar ca dieta pe care o urmezi da rezultate. Daca trendul este ascendent, iar tu te ingrasi sau stagnezi in loc sa slabesti, inseamna ca trebuie sa faci o schimbare de regim.

Specificatiile unui cantar electronic

Pentru persoanele supraponderale, una din preocupari atunci cand se indreapta spre achizitionarea unui cantar electronic este greutatea maxima pe care acesta o suporta. Cele mai multe cantare suporta pana in 130 – 160 kg, dar cel mai intelept este sa verifici specificatiile producatorului pentru platforme de cântărire. In afara de greutatea suportata, dimensiunea platformei ar trebui sa fie suficient de mare si confortabila.

Exemple capacitate max: Cantar de baie Beurer MS01 suporta maxim 120 kg, Beurer MS50 suporta 135 kg, Cantar de baie Teesa TSA0802 150 kg, Medisana PS 400, sticla 150kg, OMRON HBF-508-E 150 kg, iar Medisana PS460 si Beurer BG51 XXL 200 de kg – vezi produse si preturi la evoMAG.

Cantar electronic functii

a) Monitorizarea greutatii corporale pentru cantare de baie

Unele cantare electronice nu se limiteaza doar la afisarea greutatii corporale, ci memoreaza si urmaresc progresul pierderii in greutate. Informatiile sunt redate pe ecranul cantarului sau prin intermediul unei aplicatii. Unele aplicatii se conecteaza chiar si cu monitorul activitatii fizice pentru a furniza mai multe date, inclusiv recomandari de exercitii si estimari de calorii pentru pierderea in greutate

b) Analiza grasimii corporale cu ajutorul unor cantare de baie

Exista unele cantare electronice sau digitale care estimeaza procentul de grasime corporala utilizand analiza impedantei bioelectrice sau BIA. Acest lucru este util pentru cei care fac activitate fizica intensa si incearca sa stimuleze metabolismul prin cresterea masei musculare.

c) Calorii

Anumite cantare electronice ofera recomandari calorice, lucru care te poate ajuta in monitorizarea si urmarirea aportului de calorii de la o zi la alta.

d) Activity tracker sau conectivitatea aplicatiilor pe dispozitiv electronic cu afisaj

Pentru ca in prezent multe diete folosesc trackere de activitate si aplicatii pentru monitorizarea pierderii sau depunerii de greutate, unele cantare electronice se conecteaza prin tehnologia Bluetooth, ceea ce permite afisarea datelor intr-un singur loc. De exemplu, daca ai o bratara Fitbit, poti investi intr-un cantar electronic Fitbit Aria 2, un cantar inteligent care pe langa greutatea corporala afiseaza indicele de masa corporala, procentul de grasime corporala.

Un exemplu este Cantar de baie Laica PS7002, 180 kg, Bluetooth (Negru) care transmite rezultatele prin Bluetooth pe smartphone sau tableta. Acest model masoara greutatea corporala, procentul de tesut adipos, procentul de apa si de musculatura scheletica, greutatea sistemului osos, metabolismul bazal si indexul de masa corporala.

e) Oprire automata sau auto oprire

Cantar Electronic cu Functie de analiza corporala DomoClip DOM254T se opreste automat, are butoane sensibile la atingere si indicator morfologic.

f) Indicator consum baterie

DomoClip DOM253T,150 kg are standby automat si indica nivelul de consum al bateriei.

g) Apa din corp

Greutatea apei din corp se modifica aproape zilnic la cei care tin dieta, mai ales la femei. Unele cantare electronice permit vizualizarea schimbarilor de la o zi la alta, ceea ce poate contribui la fluctuatiile zilnice de greutate. Cantar de baie Teesa TSA0802 este un model care masoara apa din corp.

h) Masa musculara

Daca faci antrenamente de forta pentru a o forma a corpului imbunatatita, poate vei dori sa urmaresti evolutia masei musculare. Aceasta este afisata in general in paralel cu grasimea corporala. Xiaomi Mi Body Fat, 150 Kg (Alb) este un exemplu de cantar inteligent care afiseaza masa musculara.

i) Cantar corporal – Recunoasterea utilizatorului

Daca folosesti cantarul impreuna cu o alta persoana din casa, functia de recunoastere utilizator poate fi extrem de utila. Un exemplu in acest sens este cantar digital cu analizator corporal Huawei AH100, Bluetooth, Display LED (Alb) cu memorii individuale de recunoastere utilizator, vizualizare date santate si fitness, memento-uri. Se poate folosi impreuna cu aplicatia Huawei Body Fat Scale pentru determinarea procentajului de grasime corporala – vezi oferta completa la evoMAG si conditii livrare gratuita.

Cantarul electronic este o parte importanta din pierderea in greutate pentru multe persoane care isi doresc sa slabeasca sau sa-si tina greutatea sub control.

De aceea, este important sa achizitionezi un cantar electronic bun, precis si care sa iti ofere toate informatiile de care ai nevoie pentru a ramane motivat. Atunci cand cantarul nu afiseaza ceea ce tu astepti, fii mai atent/a la ce mananci, daca faci suficient sport si ce haine sunt potrivite pentru tine.

Pentru oferte si detalii suplimentare Medisana PSM, Cantar corporal Tefal Classic cu platforma sticla, cantar persoane eboda, cantar tip electronic de persoane daewoo, alte cantare de precizie, sisteme pc, imprimante laser si imprimante termice, monitoare touchscreen vizitati evoMAG.

Lasa un raspuns