Cea mai buna placa video gaming-Top 10 modele

0
157

Cea mai buna placa video gaming este o piesa esentiala daca obisnuiesti sa te joci jocuri pe PC sau sa editezi foto/video. O placa video gaming buna va avea intotdeauna performante grafice extraordinare si va reda imagini de-o calitate ireprosabila, la rezolutie maxima. Vezi in randurile de mai jos un top cele mai bune placi video gaming din acest an. De aici poti alege cea mai buna placa video pentru jocuri pe PC perfecta nevoilor tale ca artist si gamer.

Pe scurt, cea mai buna placa video gaming este placa video MSI GeForce RTX 4080 SUPER GAMING X TRIO 16GB, iar una dintre cele mai ieftine placi video gaming, raport calitate-pret excelent, este ASUS DUAL NVIDIA GeForce RTX 4060 OC 8GB. Retine, insa, ca o placa video gaming foarte buna va costa mai mult, iar scopul acestui articol este de a-ti recomanda nu cele mai ieftine placi video, ci cele mai performante placi video pentru jocuri PC existente pe piata.


👉Cum sa alegi o placa video pentru laptop


Zotac GeForce RTX 4070 SUPER Trinity OC

Zotac GeForce RTX 4070 SUPER Trinity OC este alegerea ideala pentru jucatorii hardcore si profesionistii in grafica, datorita combinatiei extraordinare de putere si eficienta energetica. Placa iese in evidenta cu arhitectura revolutionara NVIDIA Lovelace. Aceasta este capabila sa asigure o performanta grafica superioara si o experienta de joc lina si captivanta.

Acest model de placa video gaming este caracterizat de o eficienta energetica excelenta. Permite sesiuni lungi de jocuri sau editare video, iar tu nu va trebui sa-ti faci griji cu privire la costurile cu energia electrica. Suportul pentru tehnologii precum Ray Tracing si DLSS ofera o calitate vizuala superioara pentru o experienta de joc si mai realista.

RAM12 GB
Viteza GPU2670 MHz
Interfata iesire videoDisplayPort, HDMI
Sistem racireIceStorm 2.0
AvantajePerformanta buna, consum de energie redus, destul de silentioasa
DezavantajeCostisitoare
Pret3620,99 lei
Placa video gaming ZOTAC GeForce RTX 4070 SUPER Trinity OC 12 GB

Placa video gaming MSI GeForce RTX 4060 Ti GAMING X SLIM 16GB

Placa video gaming MSI GeForce RTX 4060 Ti

Placa video gaming MSI GeForce RTX 4060 Ti, o placa video NVIDIA de top, care se bazeaza pe arhitectura Ada Lovelace care garanteaza performante superioare in ceea ce priveste Ray Tracing. Cei 16 GB de memorie GDDR6 si suportul pentru tehnologiile DLSS si Ray Tracing NVIDIA asigura: performante de joc ridicate, imagini clare si uniforme chiar si la cele mai avansate setari, o experienta de joc placuta chiar si pentru cei mai exigenti gameri.

Revolutionarul sistem de racire TWIN FROZR 9 COOLING bazat pe ventilatoarele TORX 5.0 creste presiunea si debitul de aer in interiorul radiatorului. Arcurile inelare conecteaza trei seturi de lame care se inclina la 22 de grade pentru a mentine presiunea ridicata chiar si la viteze de rotatie mai mici si a asigura un flux de aer cu 23% mai mare decat ventilatoarele axiale.

RAM16 GB
Viteza GPU2655 MHz
Interfata iesire videoHDMI
Sistem racireTWIN FROZR 9 COOLING
AvantajePerformanta buna, sistem de racire optim, 16 GB de RAM
DezavantajeDestul de costisitoare, consum de energie mare
Pret2840,99 lei
Placa video gaming MSI GeForce RTX 4060 Ti

Placa video gaming GIGABYTE GeForce RTX 4070 SUPER Windforce OC 12GB

Placa video gaming GIGABYTE GeForce RTX 4070 SUPER Windforce OC

Placa video gaming GIGABYTE GeForce RTX 4070 SUPER Windforce OC este ideala pentru jocuri moderne si sesiuni de gaming cu rezolutie Quad HD la 60 FPS. Echipata cu un sistem de racire cu ventilator triplu si Screen Cooling nu intampina dificultati in a pastra temperatura optima, chiar si in timpul jocurilor solicitante. Acest lucru se datoreaza, pe de alta parte, si placii de metal din spate care ajuta la disiparea caldurii.

Are 12 GB memorie RAM GDDR6X, precum si suport pentru cea mai recenta generatie de tehnologii NVIDIA, cum ar fi ray tracing si DLSS 3 cu Frame Generation. In acest fel te vei putea bucura, din punct de vedere grafic, de cele mai noi si mai provocatoare jocuri.

RAM12 GB
Viteza GPU2505 MHz
Interfata iesire videoDisplayPort, HDM
Sistem racireWINDFORCE
AvantajePerformanta buna, consum de energie redus,
DezavantajeCostisitoare
Pret3428,99 lei
Placa video gaming GIGABYTE GeForce RTX 4070 SUPER Windforce OC

Placa video PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER VERTO Overclocked Triple Fan 16GB

Placa video PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER VERTO Overclocked

Placa video PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER VERTO Overclocked este o placa video gaming high-end cu care vei obtine performante exceptionale atat in jocuri, cat si in crearea de continut. Poate rula jocuri la rezolutie de 1440p, datorita frecventei de 2625 MHz si memoriei de 16 GB. Mai mult decat atat, este perfecta pentru creare de continut, dar si pentru de indeplini sarcini AI.

Placa aceasta video suporta cele mai recente tehnologii NVIDIA, inclusiv DLSS 3. Are un sistem de racire cu trei ventilatoare si face fata chiar si sesiunilor de joc intense si consecutive, fara a se incalzi.

RAM16 GB
Viteza GPU2625MHz
Interfata iesire videoDisplayPort, HDMI
Sistem racireOverclocked Triple Fan
AvantajePerformanta si sistem de racire bune
DezavantajeCostisitoare, mare si necesita spatiu mult
Pret4599,99 lei
Placa video PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER VERTO Overclocked

Placa video gaming XFX Radeon RX 7900 XTX SPEEDSTER MERC 310 24 GB

 placa video gaming XFX Radeon RX 7900 XTX SPEEDSTER MERC 310

Cu placa video gaming XFX Radeon RX 7900 XTX SPEEDSTER MERC 310 poti inregistra performantele dorite, atata timp cat nu folosesti ray tracing. Este o placa video bazata pe o arhitectura AMD RDNA 3. In ceea ce priveste memoria RAM, are 24 GB de RAM GDDR6, se remarca prin viteza mare si o frecventa procesor de 2615 MHz.

Dispune de un sistem de racire XFX Speedster MERC310 fiabil cu design robust, iar ventilatorul este triplu si foarte silentios. Concurentul direct al AMD Radeon RX 7900 XTX este Nvidia GeForce RTX 4080 Super.

RAM24 GB
Viteza GPU2615 MHz
Interfata iesire videoDisplayPort, HDMI
Sistem racireXFX Speedster MERC310
AvantajePerformanta buna, chiar si 3D; design simplu; adaptata pentru 2160p
DezavantajeCostisitoare; consum de energie mare; performanta mai slaba a raytracing-ului; destul de galagioasa
Pret5342,99 lei
placa video gaming XFX Radeon RX 7900 XTX SPEEDSTER MERC 310

Placa video gaming ASUS Radeon RX 7600 DUAL V2 OC 8GB

Placa video gaming ASUS Radeon RX 7600 DUAL V2 OC este o placa video cu care te poti juca Full HD sau chiar Quad HD. Performanta, datorita celor 2715 Mhz in Boost Clock si 2300 Mhz in Game Clock, se va ridica la nivelul asteptarilor. Cat despre memorie, are doar 8 GB de RAM GDDR6 si, dintre toate modelele de placi video gaming prezentate mai sus, este modelul cel mai ieftin.

Radiatorul ASUS Radeon RX 7600 DUAL V2 OC este un radiator cu ventilator dublu cu palete Axial-tech care contribuie la un flux de aer imbunatatit, in timp ce rulmentii cu bile duble ofera o durata de viata mai lunga. Are o tehnologie 0 dB care opreste ventilatoarele sub o anumita temperatura, pentru o silentiozitate maxima.

RAM8 GB
Viteza GPU2715 Mhz in Boost Clock si 2300 Mhz in Game Clock
Interfata iesire videoDisplayPort, HDMI
Sistem racireXFX Speedster MERC310
AvantajePerformanta buna, compatibilitate si sistem de racire premium; silentioasa; rezistenta la coroziune datorita suportului din otel inoxidabil; pret foarte avantajos
DezavantajeMult mai putin performanta decat GeForce RTX 4060
Pret1511,99 lei

Placa video MSI GeForce RTX 3050 VENTUS 2X XS OC 8GB

MSI a fost lider in industria jocurilor ani de zile la rand, iar in ceea ce priveste placa video gaming MSI GeForce RTX 3050 VENTUS 2X XS OC, acesteia nu-i lipseste nimic. Daca o vei folosi, vei avea performante ridicate si cadre 1080p bune atat in jocuri, cat si in editare. Modelul integreaza, de asemenea, a doua generatie de arhitectura NVIDIA cu suport pentru Ray Tracing, o tehnica care imbunatateste calitatea iluminarii in jocuri.

Performanta Ray Tracing a MSI GeForce RTX 3050 VENTUS 2X XS OC este superioara celei obtinute de placile grafice FeForce RTX din seria 2000, bazate pe arhitectura de prima generatie.

Ca si sistem de racire, are un sistem simplu cu ventilator dublu, iar pretentiosilor s-ar putea sa nu le fie tocmai pe plac.

RAM8 GB
Viteza GPU1552 MHz
Interfata iesire videoDisplayPort, HDMI
Sistem racireVentilator dublu
AvantajePerformanta excelenta la 1080p, ray Tracing si DLSS, consum redus
DezavantajeSistemul de racire ar putea fi imbunatatit, iar pretul scazut, deoarece este destul de mare pentru ceea ce poate oferi
Pret1176,99 lei
GeForce RTX 3050 VENTUS 2X XS OC

Placa video gaming ASUS GeForce RTX 4060 DUAL OC 8GB

ASUS DUAL NVIDIA GeForce RTX 4060 OC, o placa video gaming caracterizata de performante de top si design inovator. Ideala pentru cei care isi doresc o experienta de gaming placuta, fara intreruperi. Tehnicile avansate de overclocking ale ASUS contribuie la depasirea performantelor standard.

Are un sistem de racire cu ventilator dublu cu radiator Axial-tech si rulmenti dubli, fluxul de aer este imbunatatit si nu se supraincalzeste, nici atunci cand te joci foarte mult. Datorita suportului oferit de tehnologiile Ray Tracing, NVIDIA Reflex si DLSS 3 de la NVIDIA, ASUS DUAL NVIDIA GeForce RTX 4060 OC garanteaza o performanta grafica maxima, fara a compromite in vreun fel fluiditatea jocurilor.

RAM8 GB
Viteza GPU2535 MHz
Interfata iesire videoDisplayPort, HDMI
Sistem racireVentilator dublu cu design Axial-tech
AvantajeDesign inovator si dimensiuni mici, performanta buna in Full HD, suport pentru DLSS 3
DezavantajeMemorie video limitata, performanta dezamagitoare in Ray Tracing
Pret1699,99 lei

Placa video gaming GIGABYTE GeForce RTX 3060 GAMING OC 12GB

Placa video gaming GIGABYTE GeForce RTX 3060 GAMING OC este o placa video care ofera performante remarcabile pentru jucatori si entuziasti. Echipata cu coprocesorul grafic Nvidia GeForce RTX 3060, garanteaza o experienta de joc placuta, captivanta si fara intreruperi datorita capacitatii sale puternice de procesare.

Are 12 GB de RAM GDDR6 si putere de calcul mare, iar viteza GPU ajunge la 1837 MHz. Suporta o rezolutie maxima de afisare de 7680 x 4320 pixeli si interfata de iesire video Displayport asigura o conexiune stabila si fiabila cu monitorul.

Eficienta energetica si viteza GPU-urilor sunt asigurate de tehnologia NVIDIA Ampere Streaming Multiprocessors. Nucleele RT de a doua generatie ofera de doua ori mai multa putere decat generatia anterioara, in timp ce generatia a treia a nucleelor Tensor vin cu o crestere semnificativa a performantei jocurilor si a functionalitatii AI.

RAM12 GB
Viteza GPU1837 MHz
Interfata iesire videoDisplayPort, HDMI
Sistem racireWindforce 3X
AvantajePerformanta buna, consum de energie mic, silentioasa, versatile datorita celor 12 GB de memorie RAM
DezavantajePret volatil, TX 3060Ti sau RTX 3070 sunt optiuni mai bune
Pret1846,99 lei

Placa video XFX Speedster SWFT 319 Radeon RX 6800 CORE Gaming 16 GB

Placa video gaming XFX Speedster SWFT 319 Radeon RX 6800 este o placa video cu compresor grafic AMD Radeon RX 6800, care iti va permite sa te joci dupa bunul plac chiar si cele mai intense jocuri. Are memorie de 16 GB care utilizeaza tehnologia GDDR6 si ofera viteze foarte mari de transfer de date.

Viteza GPU este de 2105 MHz, placa putand gestiona cu usurinta orice volum de lucru grafic. Ofera mai multe optiuni de conectivitate, inclusiv displayport si HDMI. Acest lucru inseamna ca poti conecta cu usurinta mai multe monitoare la configurarea ta pentru a spori spatiul de lucru si a imbunatati experienta de joc.

Placa de gaming are un aspect robust si sofisticat, cu un sistem eficient de racire care mentine placa rece chiar si in timpul celor mai intense sesiuni de joc. In termeni de performanta, este una dintre cele mai bune si mai accesibile placi gaming de pe piata. Dar pentru ca are o putere de 3600 wati, vei avea nevoie de o sursa de alimentare puternica pentru a face aceasta placa sa functioneze la cel mai bun nivel.

RAM16 GB
Viteza GPU2105 MHz
Interfata iesire videoDisplayPort, HDMI
Sistem racireActiv (Triple-Slot)
AvantajeCandre ultra-high si 4K in cazul jocurilor, tehnologii termice si de racire XFX Ghost, Raytracing in timp real, silentioasa
DezavantajeFoarte asemanatoare cu referinta AMD in ceea ce priveste performanta, puterea, caldura si zgomotul; pierdere performanta Raytracing mai mare decat pe NVIDIA; Overclocking-ul memoriei este limitat artificial
Pret2199,99 lei

Placa video MSI GeForce RTX 4080 SUPER GAMING X TRIO 16GB

Placa video MSI GeForce RTX 4080 SUPER GAMING X TRIO reprezinta punctul culminant al tehnologiei grafice actuale. Echipata cu coprocesorul grafic NVIDIA GeForce RTX 4080 SUPER, aceasta placa ofera performante exceptionale, ideale pentru cei mai exigenti jucatori si pentru cei care au nevoie de o putere grafica fara compromisuri.

Memoria RAM GDDR6X de 16 GB a acestei placi video gaming garanteaza o latime de banda foarte mare si permite procesarea fara probleme chiar si a celor mai complexe aplicatii grafice. Viteza ceasului GPU, care ajunge la 2610 MHz, asigura o reactie instantanee si o capacitate extraordinara de redare, iar fiecare experienta de vizionare este incredibil de detaliata si realista.

Placa este echipata cu trei porturi de afisare v1.4a si un port HDMI 2.1a, care accepta rezolutii de pana la 8K HDR. Rezolutia maxima acceptata a ecranului este de 7680×4320 pixeli, ceea ce face ca aceasta placa sa fie perfecta nu numai pentru jocuri, ci si pentru lucrari grafice profesionale si productie video.

RAM16 GB
Viteza GPU2610 MHz
Interfata iesire videoDisplayPort, HDMI
Sistem racireVentilator triplu TORX 4.0
AvantajeSolentioasa, performanta extraordinara atat in jocuri, cat si in grafica; consum de energie redus; suport HDMI 2.1; mai rapida decat RTX 3090 Ti
DezavantajePret mare; placa destul de voluminoasa ca marime; fara suport DisplayPort 2.0
Pret6199,99 lei
placa video gaming
placa video gaming

Cum alegi cea mai buna placa video gaming integrata sau dedicata? Toate componentele computerului trebuie selectate inteligent, astfel incat sa nu te trezesti la un moment dat ca ai probleme cu performanta PC-ului. Retine ca o placa video high-end trebuie asociata cu un CPU (procesor) sau cu un compartiment de memorie care sa nu-i scada performantele.

Pe langa buget, iata alte cateva criterii placa video gaming pe care sa le iei in calcul inainte de a face o achizitie:

Marca placii video

Cea mai frecvent intalnita intrebare care apare inainte de a alege o placa video este: NVIDIA sau AMD? NVIDIA si AMD sunt doua dintre cele mai importante si mai cunoscute companii in domeniul productiei de placi video PC si, an de an si generatie de generatie, fiindin stransa competitie in ceea ce privesc cele mai noi modele de placi video.

Placile video de ultima generatie NVIDIA sunt, in ordinea descrescatoare a puterii, urmatoarele: GeForce RTX 2080 Ti, GeForce RTX 2080, GeForce RTX 2070 si GeForce RTX 2060. Urmatoarele placi video de ultima generatie sunt inca alternative bune: GeForce  GTX 1070, GeForce  GTX 1060 si GeForce  GTX 1050 , chiar si in versiunea Ti.

Placile video de ultima generatie AMD sunt, in ordinea descrescatoare a puterii, urmatoarele: Radeon Vega 64, Radeon R9 295X2, Radeon RX Vega 56, Radeon RX 580, Radeon RX 570, Radeon RX 560, Radeon RX 550.

GPU placa video gaming

GPU (Graphics Processing Unit) este cipul, partea centrala a placii video, in esenta componenta principala care stabileste performanta pe care o poti astepta de la jocuri. Companiile schimba si imbunatatesc de la an la an arhitectura GPU.

Puterea GPU-ului, ca si cea a CPU-ului, este masurata in MHz (Megahertz), dar acest numar nu are sens daca nu este comparat cu arhitectura utilizata in cadrul chipset-ului. Recomandarea noastra este sa cumperi o placa video gaming de ultima generatie si in special un model care utilizeaza cea mai moderna arhitectura pentru GPU.

Rezolutie, memorie, latime banda (bandwidth) placa video

Rezolutia este unul dintre cele mai importante aspecte de verificat atunci cand vrei sa cumperi o placa video noua. Aceasta determina o multime de performante, cu atat mai mult cu cat fiecare placa video poate suporta o anumita rezolutie maxima.

Daca monitorul accepta o rezolutie Full HD si doresti sa profiti de toti pixelii disponibili, trebuie sa iei in considerare achizitionarea unei placi video care poate reda cadre/imagini Full HD cu o rata buna. Pentru a determina performanta unei placi video gaming, mai trebuie sa iei in calcul si memoria si latimea benzii. Aceasta este o modalitate de a determina viteza in transferul de date a elementelor care urmeaza sa fie redate.

Intr-o placa video, memoria numita si VRAM, serveste la stocarea obiectelor tridimensionale si bidimensionale, in timp ce bandwidth transfera aceste date la si de la GPU. Cu cat exista mai multa memorie, cu atat mai bine.

Consum de energie placa video gaming

O placa video puternica poate creste semnificativ consumul PC-ului, in special in timpul sesiunilor cu cele mai solicitante jocuri video. Producatorii de placi video declara intotdeauna puterea sursei de alimentare pentru a se potrivi cu modele mai puternice care pot necesita surse de alimentare de peste 600 sau chiar 800 W.

Placile video de ultima generatie pot avea nevoie si de conectori suplimentari de alimentare, de obicei cu 6 pini sau 8 pini.

Ventilator placa video gaming

Placile video produc si ele o cantitate de caldura care trebuie disipata. Adesea, solutiile existente pe piata sunt destul de zgomotoase, mai ales atunci cand GPU-ul este complet incarcat. Recomandam sa te uiti dupa placi video cu ventilatoare personalizate, deoarece acestea nu se supraincalzesc si sunt si mai putin galagioase. Modelele mai noi de placi video au tehnologii integrate care pot opri ventilatoarele atunci cand nu e cazul ca placa video sa fie racita.

Porturi si iesiri placa video

Porturile sunt esentiale pentru a conecta placa video la PC, astfel incat monitorul sa poata primi semnalul si sa redea continutul de pe ecran. Cele mai comune porturi sunt: HDMI, DisplayPort, DVI-D sau vechiul VGA, un port analogic care nu prea se mai gasesti astazi pe modelele de placi video high-end.

Ray tracing

Ray tracing este o tehnica introdusa pe piata placilor video de catre NVIDIA in urma cu cativa ani. Acesta este un tip de calcul care permite GPU-urilor sa redea imagini cu sisteme de iluminare foarte complexe intr-un mod mai simplu. Placa video poate reproduce reflexii intr-un mod foarte realist.

Ce este o placa video gaming integrata

Placa video gaming integrata este o metoda de integrare a hardware-ului video in placa de baza pentru gestionarea sarcinilor grafice. Placa video integrata este, de asemenea, cunoscuta sub numele de grafica integrata. Majoritatea placilor de baza cu grafica integrata permit dezactivarea cipului grafic integrat in BIOS. Are un slot PCI pentru a adauga o placa grafica de inalta performanta in loc de grafica integrata.

Placa video gaming integrata este convenabila, simpla, disipeaza o cantitate mica de caldura, contribuie la o durata de viata mai lunga a bateriei si are un consum redus de energie. Performanta, in schimb,  este mai mica datorita partajarii resurselor cu CPU.

  • Placa video integrata Asus Dual Radeon RX 6600 V2 8GB – 1180,99 lei
  • Placa video integrata BIOSTAR Radeon RX 580 8 GB – 678,99 lei
  • Placa video integrata – GIGABYTE Radeon™ RX 6600 EAGLE 8 GB – 1115,99 lei
  • Placa video integrata GIGABYTE GeForce RTX 4070 SUPER GAMING OC 12GB – 3699,99 lei
  • Placa video integrata ASUS Radeon RX 7900 XT TUF GAMING OC 20GB – 4355,99 lei

Ce este o placa video gaming dedicata

Placa video gaming dedicata este o metoda de utilizare a hardware-ului video separat pentru a efectua operatiuni grafice. Placa grafica dedicata este, de asemenea, cunoscuta ca o placa grafica discreta. Se compune din propriul RAM, sistem de racire, regulatoare de putere dedicate si componente conexe pentru procesarea imaginilor video.

Ajuta la procesarea grafica mai rapida si, de asemenea, imbunatateste performanta generala a computerului. Este o placa video ideala pentru jocuri si aplicatii grafice intensive. Comparativ cu placa video integrata, consuma mai multa energie si reduce durata de viata a bateriei.

  • Placa video dedicata ASUS GeForce RTX 3050 DUAL V2 OC 8GB – 1208,99 lei
  • Placa video dedicata GIGABYTE GeForce RTX 4060 Ti EAGLE OC 8GB – 2299,99 lei
  • Placa video dedicata GIGABYTE Radeon RX 7800 XT GAMING OC 16GB – 2833,99 lei
  • Placa video dedicata GIGABYTE GeForce RTX 4070 Ti SUPER AORUS MASTER 16GB – 5445,99 lei
  • Placa video dedicata MSI GeForce RTX 4080 SUPER VENTUS 3X OC 16GB – 5699,99 lei
diferenta dintre o placa video dedicata si un aintegrata
diferenta dintre o placa video dedicata si un aintegrata

Iata care este principala diferenta dintre o placa video dedicata si o placa video integrata: placa video integrata este o abordare a integrarii hardware-ului video in placa de baza pentru gestionarea graficii, in timp ce placa video dedicata este o metoda de a utiliza hardware video separat pentru a rula grafica.

Mai multe diferente intre placa video gaming dedicata si placa video gaming integrata in tabelul de mai jos:

 Placa video dedicataPlaca video integrata
Definitieo metoda de gestionare a graficii folosind o placa grafica separata cunoscuta sub numele de placa grafica dedicata intr-un computero metoda utilizata in computere pentru a manipula grafica prin integrarea hardware-ului video pe placa de baza
Performantaperformanta mai mareperformanta mai scazuta
Consum de energieconsum mare de energieconsum mic de energie
Autonomie bateriedurata de viata a bateriei mai micadurata de viata a bateriei mai mare
Disipare calduraconsuma mai multa calduradisipeaza caldura minima
Memorie RAMutilizeaza propriul RAM, sistem de racire, regulatoare de putere dedicate si componente asociatenu utilizeaza propria memorie, dar imparte resursele cu CPU
Aplicatii si jocuripotrivita pentru aplicatii grafice intensive si jocuripotrivita pentru utilizatorii obisnuiti care vor sa vizioneze videoclipuri, sa se joace, sa proceseze texte

FAQ – Intrebari si Raspunsuri Frecvente

La ce foloseste o placa video integrata?

Placa video integrata poate fi utilizata pentru streaming video, programe grafice, jocuri video.

Ce beneficii are o placa video integrata in comparatie cu una dedicata?

O placa video integrata produce mai putina caldura si are un consum mai mic de energie, dar spre deosebire de placa video dedicata, aceasta nu atinge performante atat de mari.

Care este cea mai buna placa video pentru gaming?

Cea mai buna placa video pentru gaming, in momentul de fata, este o placa video de ultima generatie MSI GeForce RTX 4080 SUPER GAMING X TRIO.

Ce placa video gaming ieftina si buna cumpar?

O placa video gaming ieftina si buna ar fi MSI GeForce RTX 3050 VENTUS 2X XS OC, dar retine ca placile video gaming cu care poti atinge performante maxime in jocuri si grafica au preturi mai mari.

Ce conteaza cel mai mult la o placa video?

La o placa video conteaza cel mai mult memoria RAM, rezolutia, latimea de banda, daca suporta ray tracing, porturile si consumul de energie.

Cat costa o placa video buna?

O placa video buna costa peste 1.000 de lei si poate ajunge, in functie de cata memorie RAM iti doresti, si la peste 6.000-7.000 de lei.

Este mai importanta placa video decat procesorul?

Da, aproximativ in 90% dintre cazuri, placa video este mai importanta decat procesorul.

Care sunt cele mai bune marci placi video gaming?

Cele mai bune marci placi video gaming sunt Nvidia, MSI, Asus, Gigabyte, AMD, Zotac, PNY.

Cand vine vorba de placi video gaming care sa atinga performante excelente, bugetul poate fi un real impediment. Vezi insa ca atat Nvidia, MSI, Asus, Gigabyte, AMD, Zotac, cat si PNY au modele de placi video putin mai accesibile. Daca iti doresti performante peste cele pe care ti le poate oferi un procesor integrat, atunci o placa video gaming buna si performanta este esentiala.

Distribuie
Articolul anteriorCel mai bun aparat de ras -12 aparate electrice
Articolul următorCea mai buna placa video laptop – Top 10
Copy & Content writer specialist. Dorind sa ofer continut de calitate, ma documentez zilnic, creez cu pasiune si vin spre cititorii blogului evoMag cu informatii de actualitate, cu recomandari si sfaturi din lumea digitala si nu numai, astfel incat shoppingul sa fie cu adevarat o placere.

Lasa un raspuns