Cel mai bun laptop Apple Mac top 5 macbook de cumparat in 2024

0
1607

Te intrebi care este cel mai bun laptop Apple Mac, deoarece, in sfarsit, ai decis sa inlocuiesti vechiul laptop cu un laptop Apple? Citind acest articol vei afla care sunt modelele laptop macbook care merita cumparate in 2024, de ce este avantajos sa ai un macbook, cum sa cumperi un laptop bun si cat de mare este aceasta familie Mac

Reamintim, inainte de a trece la subiect, ca produsele Apple, deci si laptopurile Mac, atrag dupa ele costuri mari. Asta se datoreaza in special designului, respectiv caracteristicilor tehnice exclusive. Daca esti pregatit sa investesti intr-un laptop Apple Mac, te invitam sa ramai pana la final.

Inainte de a trage vreo concluzie cu privire la cel mai bun laptop Apple Mac pentru tine, consideram ca e esential sa stii ca familia Mac este destul de diversificata. Vedem aici cele mai bune modele si preturile aferente.

Laptop Apple MacBook Air

Laptop Apple MacBook Air (Procesor Apple M1 (12M Cache, up to 3.20 GHz), 13.3″, Retina, 8GB, 256GB SSD, Integrated M1 Graphics, Mac OS Big Sur, Layout INT, Gri)

pret: 4.699,99 Lei

Laptop MacBook Air 13 Retina, True Tone, Procesor Apple M1, 8 nuclee CPU si 7 nuclee GPU, 16GB, 1TB SSD, INT Kb, Auriu

pret: 8.499,99 Lei

Laptop Apple MacBook Air 13, Procesor Apple M2 chip with 8-core CPU and 10-core GPU, 13.6″ WQXGA, 8GB, 512GB, layout INT, Mac OS (Albastru)

pret: 6.799,99 Lei

Laptop Apple MacBook Air 13, Procesor Apple M2 chip with 8-core CPU and 10-core GPU, 13.6″ WQXGA, 8GB, 512GB, layout US, Mac OS (Gri) + adaptor priza US – EU

pret: 7.399,99 Lei

Laptop Apple MacBook Air 13, Procesor Apple M2 chip with 8-core CPU and 8-core GPU, 13.6″ WQXGA, 8GB, 256GB, layout INT, Mac OS (Albastru)

pret: 5.999,99 Lei

Cel mai bun laptop Apple Mac

In primul rand, cand zicem Mac, zicem iMac. iMac-urile sunt computere fixe perfecte pentru a fi integrate in biroul de acasa sau in cel de la serviciu. La categoria iMac intra exclusiv computerele all-in-one, care integreaza toate componentele necesare pentru functionarea optima a unui PC.

Cand zicem Mac, mai zicem si desktop Mac. Acestea sunt modele mai putin cunoscute, asociate cu monitoarele externe. Vorbim aici de Mac Pro, o solutie conceputa cu gandul la profesionisti, de Mac Mini, un sistem mic, dar nu foarte puternic, practic un intreg calculator intr-un produs de mici dimensiuni.

Si nu in ultimul rand, Mac Studio care, din punct de vedere al designului, seamana cu Mac Mini, doar ca este, in versiunea Mac Studio Ultra, mai inalt datorita cipurilor Apple Silicon.

Si, ceea ce ne intereseaza pe noi astazi, notebook-ul Apple MacBook. O alternativa excelenta la sistemele Windows, laptopurile portabile Apple se numara printre cele mai bune laptopuri datorita calitatii pe care o ofera.

MacBook-urile Apple pot fi de doua tipuri:

  • MacBook Air: facand parte din categoria ultrabook-urilor este, deci, un laptop Apple foarte subtire. A fost si prima solutie portabila, usoara, subtire cu care Apple a venit in ajutorul celor care si-au dorit mai mult decat un notebook traditional.
  • MacBook Pro: MacBook-urile Pro sunt cele mai apreciate cumputere Apple. De ce? Datorita caracteristicilor de design extern rafinate, care sunt combinate cu o componenta hardware adecvata uzului profesional. Sunt cele mai scumpe notebook-uri pe care le comercializeaza Apple si sunt impartite in macbook cu display de 13″, 14″, respectiv 16″.
Cel mai bun laptop Apple Mac portabil

In functie de cateva caracteristici precum display-ul si rezolutia, CPU si GPU, memoria RAM, porturile de conexiune am intocmit o lista cel mai bun laptop Apple Mac. Am gandit-o, insa, si rapotandu-ne la modul in care s-ar putea sa fie folosit laptopul. Iata lista noastra:

Cel mai bun laptop Apple Mac portabil

Ce zici de cateva modele laptop macbook usor de luat peste tot?

Laptop Apple MacBook Air 13 Procesor Apple chip M2

Un laptop macbook de ultima generatie care combina puterea, portabilitatea si designul elegant. Echipat cu un ecran Liquid Retina de 13.6″, ofera imagini clare, detaliate, cu peste 500 nits de luminozitate si o gama de culori P3.

“Inima” acestui Mac este cipul M2, care include un CPU cu 8 nuclee si un GPU cu 8 nuclee, impreuna cu 8GB de memorie. Acest hardware puternic iti permite sa lucrezi, sa te joci si sa creezi fara probleme, la viteza maxima. In plus, bateria dureaza pana la 18 ore, asigurand o performanta eficienta pe tot parcursul zilei.

Designul este frumos, iar laptopul cantareste doar 1,24kg, tocmai de aceea spunem despre Apple MacBook Air 13 ca este usor de transportat, dar si versatil.

In ceea ce priveste sistemul audio si video, MacBook Air este echipat cu o camera FaceTime HD 1080p, trei microfoane in matrice si un sistem audio cu patru difuzoare.

Optiunile de conectivitate includ un port de incarcare MagSafe, doua porturi Thunderbolt si o mufa pentru casti. Sistemul de operare Mac OS ofera o experienta de utilizare placuta si familiara, care functioneaza in armonie perfecta cu toate dispozitivele Apple.

Vezi in oferta evoMAG, Apple MacBook Air 13 Procesor Apple M2 chip pornind de la 5.999,99 lei.

Laptop Apple MacBook Air Pro 14 2023 chip M3

MacBook Pro este un macbook portabil care ofera performante uimitoare datorita cipului sau puternic M3 Pro. Acest cip, cu un CPU de pana la 8 nuclee si un GPU de pana la 10 nuclee, iti permite sa efectuezi sarcini solicitante, cum ar fi manipularea imaginilor panoramice uriase de ordinea gigapixelilor.

Unul dintre cele mai impresionante aspecte la Apple MacBook Air Pro 14 este durata de viata a bateriei. Datorita eficientei cipului Apple, bateria poate dura pana la 18 ore, oferind performante incredibile chiar si atunci cand nu este conectat la o sursa de electricitate.

Display-ul MacBook Pro este la fel de remarcabil. Liquid Retina XDR de 14.2″ ofera o gama dinamica extrema, cu o luminozitate de peste 1000 nits pentru un continut HDR spectaculos si o luminozitate de pana la 600 nits pentru continut SDR. Afisajul iti este aliat chiar si cand esti in miscare.

MacBook Pro este perfect compatibil cu toate aplicatiile profesionale, inclusiv Adobe Creative Cloud, Apple Xcode, Microsoft 365 si multe dintre aplicatiile preferate pentru iPhone si iPad. In plus, datorita macOS, laptopul este si mai puternic cand lucrezi sau te joci.

Camera HD 1080p, cele trei microfoane intr-o matrice de calitate profesionala si sistemul cu sase difuzoare transforma MacBook Pro intr-un adevarat prieten pentru ochi si urechi.

Acest Mac ofera, de asemenea, numeroase optiuni de conectivitate, inclusiv un port MagSafe pentru incarcare, trei porturi Thunderbolt 4, un slot pentru card SDXC, un port HDMI si o mufa pentru casti.

MacBook Pro functioneaza in armonie cu toate dispozitivele Apple, permitandu-ti sa faci lucruri uimitoare atunci cand le utilizezi impreuna.

Nu in ultimul rand, carcasa de tip unibody din aluminiu este durabila, iar actualizarile periodice ale software-ului pastreaza totul in stare perfecta de functionare an dupa an.

Vezi in oferta evoMAG Apple MacBook Air Pro 14 2023 chip M3 pornind de la 9.399,99 lei.

Laptop Apple MacBook Air 15 chip M2

Un alt exemplu de cel mai bun laptop Apple Mac portabil, un laptop macbook de ultima generatie care combina designul elegant, performanta puternica si caracteristicile avansate.

Apple MacBook Air 15 dispune de un ecran Liquid Retina de 15.3″ care ofera imagini clare si detaliate cu o gama cromatica P3 si un miliard de culori. Carcasa sa din aluminiu reciclat 100% este incredibil de subtire si usoara, ceea ce face ca acest macbook sa fie usor de transportat si manevrat.

Un punct forte demn de luat in calcul este cipul M2, care garanteaza performante exceptionale datorita CPU-ului sau cu 8 nuclee si GPU-ului cu 10 nuclee. In plus, memoria de 8GB iti va permite sa desfasori mai multe activitati simultan, fara probleme.

Cipul M2 este atat de eficient, incat bateria poate dura pana la 18 ore, oferindu-ti sansa sa lucrezi sau sa te amuzi toata ziua fara sa iti faci griji cu privire la incarcarea dispozitivului.

Remarcam aici si designul silentios. Spune adio distragerii in timpul lucrului sau atunci cand vizionezi un film. Apple MacBook Air 15, nu are ventilator, ca urmare dispozitivul ramane complet silentios.

 MacBook Air este compatibil cu mii de aplicatii optimizate pentru cipurile Apple, inclusiv Microsoft Excel, PowerPoint, Adobe Creative Cloud si Google Workspace. Laptopul ramane sigur si eficient in timp datorita actualizarilor software gratuite.

Vezi in oferta evoMAG Apple MacBook Air 15 chip M2 incepand de la 7.099,99 lei.

laptop apple

Laptop Apple MacBook Pro 16 2023 Procesor Apple M2 Pro

Un laptop Apple dotat cu noul procesor M2 Pro, o noua tastatura Magic Keyboard, TouchID si conectivitate imbunatatita cu porturi HDMI, MagSafe 3 si sloturi SDXC. De asemenea, afisajul Liquid Retina XDR poate aduce experienta vizuala la noi niveluri.

Puterea procesorului este uimitoare si este potrivita pentru o clientela profesionala care are nevoie de performante mai ridicate ca niciodata. CPU-ul are 12 nuclee, in timp ce GPU-ul poate ajunge pana la 32 de nuclee, dar exemplul nostru de macbook are doar 19 nuclee, care iti vor permite sa gestionezi cu usurinta proiecte imense si ambitioase.

Una dintre particularitatile noului MacBook Pro este ca, spre deosebire de orice alt PC, performanta aproape ca nu scade atunci cand alimentarea este oprita. Poti lucra, astfel, fara probleme de oriunde, chiar daca nu ai o priza in apropiere.

In plus, datorita noului design care prevede MacBook-ul cu picioruse si un sistem de ventilatie reinnoit, trece cu 50% mai mult aer chiar si atunci cand ventilatoarele se rotesc la viteza mica.

Chiar si atunci cand hard-ul este incarcat considerabil, acest laptop macbook va ramane silentios.

Daca vrei sa detii cel mai bun laptop din toate timpurile, acesta este. Pretul este piperat, dar merita.

Vezi in oferta evoMAG Apple MacBook Pro 16 2023 Procesor Apple M2 Pro incepand de la 18.499,99 lei.

Cel mai bun laptop Apple Mac pentru scoala si lucru

Laptop Apple MacBook Air Procesor Apple M1

Acest laptop Apple ultraportabil, este capabil sa raspunda tuturor nevoilor celor carora le trebuie un partener de incredere la scoala sau la munca. Nu este doar rapid, puternic si usor, ci si cel mai bun laptop Apple Mac raport calitate-pret.

Cipul M1 este o sabie cu doua taisuri, insa. Desi face o treaba excelenta in unele situatii, uneori nu este compatibil cu aplicatiile mai solicitante. Pentru scoala, acasa si munca este, insa, perfect.

Interesant in cazul acestui Apple MacBook Air Procesor Apple M1 este faptul ca nu are ventilator. Asta inseamna economie de energie si, deci, o autonomie mai buna a bateriei, de pana la 18 ore. Acesta este motivul pentru care MacBook Air este ideal pentru universitate si pentru cei care lucreaza toata ziua departe de casa si nu au totodeauna o priza prin preajma.

Caracteristicile sale seamana cu cele ale MacBook Pro cu display 13”, exceptie facand touchbar-ul. Pretul este, insa, cu mult mai mic.

Vezi in oferta evoMAG Apple MacBook Air Procesor Apple M1 incepand de la 4.499,99 lei.

Retine, totusi, ca cel mai bun laptop Apple Mac este cel care se potriveste cel mai bine nevoilor tale. Desi am facut o selectie in functie de ceea ce poate oferi un laptop Apple, te invitam sa cauti la selectia laptop macbook Air M1 daca ai nevoie de un macbook accesibil. Pretul unui mac este direct proportional cu ceea ce poate sa faca, cu performantele pe care le poate atinge.

Lasa un raspuns