Cel mai bun laptop Asus 8 cele mai bune laptopuri Asus raport pret-calitate

0
479

Cauti cel mai bun laptop Asus pentru nevoile tale? Lista pe care ti-am pregatit-o cuprinde mai multe recomandari laptop Asus. Nu stim exact pentru ce vrei un laptop nou, dar stim ca pentru fiecare nevoie in parte exista un Asus laptop potrivit. Urmareste-ne pana la final si vezi ce leptop asus din gama foarte variata ti se potriveste! Daca exista neclaritati, le-am lamurit aici in ghidul nostru gratuit despre, ce laptop sa cumpar, un ghid care te ajuta sa iei cea mai buna decizie.

Cel mai bun laptop Asus
  • Asus Zenbook Pro 14 Duo UX8402ZE procesor Intel Core i7-12700H – 12.099,99 lei
  • Asus ROG Strix G16 G614JVR procesor Intel Core i9-14900HX – 9.399,99 lei
  • Asus Zenbook 15 OLED UM3504DA procesor AMD Ryzen – 7.699,99 lei
  • Asus TUF Dash F15 – de la 5.999,99 lei
  • Asus Vivobook Pro 14X OLED N7401ZE – 5.999,99 lei
  • Asus Zenbook 14 OLED UM3402YA procesor AMD Ryzen – 5.432,99 lei
  • Asus Vivobook X1504ZA procesor i7-1255U – 2.799,99 lei
  • Asus ChromeBook Flip CR1100FKA procesor Intel Celeron N4500 – de la 2.599,99 lei

Lista cele mai bune laptopuri Asus construita pe baza pretului si performantelor pe care laptopurile le pot atinge.

ASUS Zenbook Pro 14 Duo UX8402ZE procesor i7-12700H

Primul cel mai bun laptop Asus Zenbook Pro 14 Duo este un laptop Asus premium, destul de unic in felul sau. Este echipat cu un ecran dublu: cel principal, un frumos OLED de 14 inch cu rezolutie de 2.8K si rata de reimprospatare de 120hz, si un al doilea situat deasupra tastaturii, intr-o pozitie usor inclinata.

Acest al doilea ecran, un IPS FHD foarte alungit de 12.6”, este extrem de convenabil pentru multitasking si productivitate, deoarece isi propune sa indeplineasca functii similare cu cele ale unui monitor extern.

Sub carcasa gasim un hardware adecvat pentru utilizarea de catre profesionisti creativi si alti profesionisti din lumea digitala. Este vorba de un procesor Intel Core i7-12700H, 16 GB de RAM si un SSD de 1 TB.

Zenbook Pro 14 Duo prezinta, totusi, si minusuri. De exemplu, tastatura care, desi de buna calitate, este putin incomoda de utilizat din pricina pozitiei. Mai apoi, bateria, datorita consumului celor doua display-uri,  nu tine mai mult de 6-7 ore.

Daca luam in considerare si pretul, un factor foarte important, am recomanda acest model leptop asus numai celor care tin neaparat sa aiba un laptop cu afisaj dual.

Plusuri

  • Conceput cu doua display-uri
  • Compact

Minusuri

  • Pretul ridicat
  • Tastatura nu foarte confortabila
  • Autonomie baterie mica

ASUS ROG Strix G16 G614JVR procesor Intel Core i9-14900HX

ASUS ROG Strix G16 G614JVR este un notebook gaming high-end de inalta performanta, care face jocurile AAA posibile, datorita prezentei placii grafice dedicate NVIDIA. Este disponibil in configuratii diferite, cu CPU-uri care ajung pana la a douasprezecea generatie Intel i9 si GPU-uri de pana la 3070 Ti, precum si 16 GB RAM si disc SSD de pana la 1 TB.

Fiind unul dintre cel mai bun laptop Asus este perfect pentru jocuri, are un display 16″ QHD, rapid si receptiv, cu o rata de reimprospatare de 240Hz.

In ceea ce priveste aspectul, se recunoaste de la distanta ca este un Asus gaming, prin dimensiunile importante, dar si prin faptul ca e greu (2.5kg), bogat in detalii luminoase si pline de culoare.

Tastatura este, de asemenea, echipata cu iluminare de fundal RGB, care este personalizabila pentru o singura tasta.

Laptopul vine cu majoritatea minusurilor pe care le au toate laptopurile de gaming:

  • Baterie care nu tine foarte mult timp (undeva la 8 ore de utilizare standard si 2 ore daca folosesti laptopul sa te joci)
  • Are tendinta de a se supraincalzi si a face galagie daca desfasori mai multe sarcini in acelasi timp

Asus Zenbook 15 OLED UM3504DA procesor AMD Ryzen

Un Asus laptop pe care dorim sa-l aducem in atentia ta este Asus Zenbook 15 OLED procesor AMD Ryzen. Consideram ca este cel mai bun notebook asus de la categoria laptopuri premium profesionale.

Performantele excelente in cazul acestui laptop Asus sunt garantate de procesorul puternic AMD Ryzen 7735U cu opt nuclee (frecventa maxima 4.75 GHz) si placa video Nvidia Radeon 680M.

In ceea ce priveste ecranul, acesta este, de fapt, un panou OLED de 15.6 inch cu rezolutie Full HD, luminos, cu nuante vii, perfect pentru oamenii creativi care lucreaza cu imagini.

Vesti bune si in ceea ce priveste autonomia, durata de viata a bateriei ajungand pana la 13 ore.

Este un PC portabil bun, subtire, foarte usor (doar 1.4kg) cu tastatura completa (chiar si numerica).

Plusuri

  • Display OLED minunat
  • Autonomie baterie optima

Minusuri

  • Memoria RAM nu se poate mari
  • USB-C cu functionalitate limitata

Un laptop Asus gaming raport calitate-pret perfect. 

In comparatie cu seria ROG, laptopurile gaming Asus TUF sunt caracterizate printr-un raport pret-performanta mai favorabil. Sunt bune pentru cei care doresc sa se joace pe un notebook, fara a fi nevoiti sa cheltuiasca o multime de bani pe un desktop PC.

Asus TUF Dash F15 poate fi achizitionat in versiunea cu ecran de 15.6 inch sau in versiunea mai mare cu 17.3 inch.

Pentru hardware avem mai multe optiuni: CPU-uri Intel sau AMD, care ajung la Core i7 si Ryzen 7 de ultima generatie, precum si placa grafica Nvidia, care ajunge pana la RTX 3070. Configuratia pe care o sugeram aici, care integreaza procesorul i7 si GPU 3060, este perfecta pentru a juca in Full HD orice joc.

Comparativ cu majoritatea computerelor de jocuri, Asus TUF Dash F15 este putin mai compact si mai usor (cantareste 2.27kg).

Bateria dureaza aproximativ 8-9 ore de utilizare standard, dar scade la aproximativ o ora daca incepi sa te joci. Acest Asus laptop poate fi incarcat si prin portul USB-C.

Asus Vivobook Pro 14X OLED N7401ZE

Un alt cel mai bun laptop Asus in ceea ce priveste raportul pret-performanta este Asus Vivobook Pro 14X OLED N7401ZE.

In genere, laptopurile Asus din gama Vivobook Pro sunt potrivite pentru studio si munca. Disponibile in vaste dimensiuni, pot fi configurate cu diferite caracteristici hardware, pentru a se adapta nevoilor oricarui tip de utilizator.

Configuratia pe care o recomandam aici, care include un procesor Intel Core i7-12700H, o placa grafica dedicata nVidia GeForce RTX 3050, precum si 16 GB de RAM si un SSD de 512 GB, este buna pentru cei care folosesc software profesional. Asta poate inseamna modelare 3D, editare videoclipuri, creare animatii sau pur si simplu jocuri.

Un laptop Asus rapid si receptiv, silentios, potrivit pentru sarcinile de zi cu zi.

Este destul de usor si compact (are 1.68kg), iar autonomia bateriei este buna, de aproximativ 10 ore. Calitatea constructiei este, de asemenea, buna, corpul este fabricat din aluminiu si plastic de buna calitate si arata foarte solid si durabil.

laptop asus

Un Asus laptop dintre cele mai bune ultrabook-uri Asus aflate in prezent pe piata, potrivit pentru persoanele care au nevoie de un laptop puternic si rapid.

Hardware-ul intern include un procesor AMD Ryzen 7 7730U de ultima generatie, dar laptopul este configurabil si pe baza Intel, cu CPU-uri Intel Core i5 sau i7 de a 11-a generatie. Are 8 GB de RAM DDR4, care poate fi extinsa pana la 16 (ceea ce iti si recomandam sa faci daca trebuie sa indeplinesti sarcini foarte solicitante) si un SSD de 512 GB.

Cat despre afisaj, este frumos. Un OLED cu rezolutie de 3K foarte detaliat, culori realiste si negru profund, care va fi apreciat de designeri grafici, fotografi si, in general, de, de oricine in timp ce vizioneaza continut multimedia.

O particularitate pe care o gasim doar pe unele notebook-uri Asus este touchpad-ul care integreaza functionalitatea unui NumPad virtual, foarte convenabil, deoarece tastatura fizica nu include tastatura numerica.

Se cunoaste ca este in lista cel mai bun laptop Asus datorita duratei de viata a bateriei. Aceasta este buna si poate ajunge pana la 10 ore.

Plusuri

  • Foarte usor
  • Performanta optima dovedita
  • Display OLED frumos

Minusuri

  • RAM 8GB – maxim 16GB in cel mai bun caz

Un leptop Asus din gama medie sub 3000 de lei. Un clasic cu display 15.6″, convenabil de utilizat la birou, dar nu prea greu pentru a fi transportat (1.74kg). Este bun pentru studenti, pentru birou si, in general, pentru cei care vor un laptop Asus cu putere buna, rapid si durabil in timp.

Imaginile sunt si ele calitative, dar nu l-am recomanda pentru utilizarea multimedia. In schimb, pentru navigarea pe internet este un laptop mai mult decat potrivit.

Este, poate, cel mai bun laptop Asus pentru studenti, mai ales daca ne raportam la pret.

Asus ChromeBook Flip CR1100FKA procesor Intel Celeron N4500

Din nou un laptop Asus ieftin, dar bun, perfect pentru cei care nu doresc sa cheltuiasca mult pe un laptop.

Asus ChromeBook Flip CR1100FKA costa aproximativ 2600 de lei si este ideal pentru a fi utilizat acasa de catre persoanele care nu au mari pretentii. Este echipat cu sistemul de operare Chrome OS, care iti permite sa efectuezi in siguranta toate sarcinile cele mai comune: navigare web si sociala, e-mail, editare de documente si foi de calcul, streaming de continut audio si video etc.

Hardware-ul este modest. Laptopul este dotat cu un procesor Intel Celeron N4500, memorie RAM de 8 GB si o memorie eMMC de 64 GB. Desi nu avem de-a face cu un PC puternic, Google OSvine ca un plus la acest Chromebook Asus.

Pornirea este rapida si sistemul de operare functioneaza fara probleme. Programele pot fi instalate direct din Google Play Store, care are o gama larga de software pentru diferite utilizari.

Intrucat memoria interna nu este mare, recomandam un hard disk portabil pentru a putea stoca fisiere de dimensiuni mari.

Un plus cand vine vorba despre acest cel mai bun laptop Asus ieftin este si bateria, care tine pana la 10 ore.

Cel mai bun laptop Asus este laptopul care se pliaza perfect pe nevoile tale. Tocmai de aceea am facut o lista laptop Asus raportandu-ne la performante si la pret. Un leptop asus nu trebuie sa fie cel mai scump daca esti student. La fel, daca ai nevoie de performante ridicate, cu cat un Asus laptop poate face mai multe, cu atat va atrage dupa el un pret mai mare.

Lasa un raspuns