Cel mai bun mixer vertical top 5 modele

0
301

Cel mai bun mixer vertical este mixerul vertical Tefal InfinyForce 3 in 1 HB943838, un mixer precis cu putere 1000W, tel, tocator 500 ml si pahar 800 ml inclus, lame performante si rezistente care au la baza tehnologia exclusiva Powelix Life, usor de folosit si curatat. Este un mixer multifunctional care aduce impreuna mai multe produse de uz casnic intr-un singur produs: mixerul vertical, mixerul de mana folositor pentru creme si tocatorul eficient pentru tocarea legumelor.

Un mixer vertical care usureaza munca in bucatarie si te ajuta sa economisesti bani, investind intr-un singur electrocasnic care poate face mai multe. Ideal pentru creme, piure, pesto si sosuri, bun pentru prepararea sucurilor si smoothie-urilor, excelent pentru maruntit legume, seminte, verdeturi. Un real ajutor atat in bucataria clasica, cat si in bucataria moderna, si cu accesorii compatibile cu cea mai buna masina de spalat vase.

Inainte de a cumpara un mixer vertical, insa, va fi nevoie sa iei in calcul caracteristici precum:

  • puterea
  • numarul de viteze
  • lamele
  • materiale
  • designul si forma
  • functiile
  • accesoriile
  • curatarea si intretinerea

Ti-am pregatit un top cel mai bun mixer vertical si aici cel mai bun blender in care iti recomandam cele mai bune mixere verticale in functie de criteriile mai sus mentionate, plus pret si brand.

Foarte usor de utilizat, de curatat si de intretinut, mixerul vertical poate avea diverse accesorii care sa faca gatitul o adevarata placere. Insa la fel cum este greu sa alegi o friteuza cu aer cald buna sau un prajitor de paine bun, sa alegi un mixer vertical bun poate fi cel putin la fel de dificil. Cand numarul produselor disponibile te copleseste, procesul alegerii mixerului potrivit este o reala bataie de cap.

Mixerul vertical Tefal InfinyForce 3 in 1 HB943838

Mixerul vertical Tefal InfinyForce 3 in 1 HB943838, cel mai bun mixer vertical precis si rezistent de la Tefal cu motor puternic de 1000W, lame foarte performante, capabile sa marunteasca chiar si alimentele tari. Acestea au la baza tehnologia exclusiva Powelix Life, care le fac cu pana la 30% mai eficiente si de doua ori mai rapide decat alte lame vazute pe alte mixere verticale.

Un mixer vertical extrem de usor de curatat datorita componentelor care se pot detasa si pune in masina de spalat vase. Foarte usor de folosit, deoarece are design ergonomic, dar si un picior cu protectie antistropire. Pregatirea preparatelor devine astfel o adevarata joaca.

Pe langa mixerul propriu-zis, acest electrocasnic mic mai dispune si de un recipient de 800 ml in care poti prepara supele, cremele, piureurile dorite. De asemenea, de un tel cu care poti amesteca sau spuma frisca, oua pentru deserturi si un tocator ideal pentru maruntirea legumelor tari, a condimentelor si a altor ingrediente.

Este usor, din otel inoxidabil si foarte putin plastic, rezistent, sigur, ergonomic, usor de tinut in mana, versatil. Este de la un brand de incredere care face din calitate o prioritate. Mixerul vertical Tefal InfinyForce 3 in 1 HB943838 este cel mai bun mixer vertical pe care ti l-ai putea dori. Pe deasupra mai are si un pret accesibil, de doar 322,99 lei.

Mixer vertical Tefal QuickChef HB659838

Cel mai bun mixer vertical cu 20 de viteze, usor de ajustat, fara oprirea blenderului – mixerul vertical Tefal QuickChef HB659838. Datorita celor 1000W poti pregati cu el toate bazele de care ai nevoie in bucatarie. Este eficient datorita lamelor sale puternice, dar sigure, nu murdareste in jur deoarece are protectie antistropire si dispune de un maner moale ergonomic si sistem antialunecare.

Este un dispozitiv rapid, are la baza otel inoxidabil si garanteaza rezistenta in timp. Faptul ca vine insotit de un pahar gradat de capacitate 800 ml si de un tocator de 500 ml, il face sa fie verstabil in bucatarie. Un mixer vertical cu fir, dar care nu ingradeste imaginatia. De la supe creme, maioneza, pana la condimente maruntite cu functia Turbo si verdeturi tocate, tot ceea ce ai nevoie poti pregati cu Tefal QuickChef HB659838.

Nu este nici un mixer scump, ci are un pret de doar 267,99 lei.

Mixer vertical Albatros MR850A

Mixerul vertical Albatros MR850A unul dintre cele mai bune si mai accesibile mixere verticale Albatros, cu motor puternic de 850W, dar foarte silentios. Pe langa clasicul pahar gradat din plastic de 800 ml care insoteste aproape toate modelele de mixere verticale, acesta mai are si: accesoriu tel din inox, tocator cu capacitate de 1.5 l, precum si un disc feliere si un disc razatoare.

Si cum ar trebui sa aiba oricare cel mai bun mixer vertical, si acesta are un picior din inox, maner ergonomic si usor de prins, chiar si cand ai mainile umede. Este un mixer vertical usor ca greutate, dar si ca manevrare. Pe langa asta, este multifunctional si poate fi un ajutor de nadejde in multe preparate.

Cu el nu vei putea doar sa blenduiesti, sa faci sucuri si supe creme, ci sa sa toci, sa feliezi si sa razuiesti dupa bunul plac legume si fructe. Fie ca vei pregati preparate sarate sau dulci, blenderul, tocatorul si telul te vor ajuta sa salvezi timp pretios.

Mixer vertical Bosch MSM67120R

Cel mai bun mixer vertical este si mixerul vertical Bosch MSM67120R. Cu putere 750W, acesta este un electrocasnic mic, dar suficient de puternic. Designul sau este elegant, iar baza acestuia este din otel inoxidabil, foarte puternica si rezistenta in timp. Ideal pentru taiere, maruntire, mixare la viteza cea mai potrivita pentru preparatul tau.

Un mixer vertical cu 12 viteze si o functie Turbo, maner ergonomic si strat de protectie impotriva stropirii. Bosch MSM67120R este multifunctional, are un recipient gradat, dar si tocator. In plus, dispune de o lama inovatoare cu patru laturi QuattroBlade marca Bosch cu care poti obtine rezultate profesionale.

Nu foarte scump, acest mixer vertical Bosh costa 323,99 lei, dar face treaba unui dispozitiv profesional, cu o investitie mai mica.  Bosh asigura calitate, asadar daca esti in cautarea unui mixer vertical bun, acesta este o varianta.

Mixer vertical Braun MQ 9147X

Cel mai bun mixer vertical cu putere de mixer profesional 1200W si 6 accesorii incluse in pachet: mixerul vertical Braun MQ 9147X. Pe langa mixerul vertical de mana, vei avea sansa de a te bucura si de alte accesorii precum: blenderul/feliatorul de 1.5 l, lama de zdrobit gheata, taietorul de 350 ml, telul, recipientul gradat de 600 ml si atasamentul pentru piure.

Spre deosebire de alte mixere verticale clasice, mixerul Braun are la baza 5 tehnologii imbunatatite:

  • Active PowerDrive: un mixer vertical cu pana la 60% mai rapid
  • Imode: control garantat si trei viteze disponibile
  • ActiveBlade: lame de doua ori mai precise decat lamele clasice
  • SplashControl: fara mizerie in bucatarie
  • SmartSpeed: mai multe apasari pe buton, mai multe rotatii/minut

Un mixer vertical cu lame din otel inoxidabil, fara plastic BPA in accesoriile compatibile cu masina de spalat vase. Pretul de 711,99 lei este un pret accesibil pentru puterea, versatilitatea si capacitatile mixerului in bucatarie.

Cum functioneaza un mixer vertical de bucatarie

Mixerul vertical este un blender lung si subtire care functioneaza fie conectat la o sursa de electricitate, fie pe baterie daca este mixer fara fir. Ceea ce face acesta este sa blenduiasca toate ingredientele cu ajutorul lamelor sale din otel inoxidabil si sa le amestece pana cand rezultatul obtinut este cel dorit de tine. Poate transforma cu lejeritate orice fruct intr-un suc gustos sau legumele fierte intr-un piure delicios.

Mecanismul sau de functionare este simplu si are ca scop mai mult decat maruntirea sau tocarea. Cu cel mai bun mixer vertical transformi aproape orice intr-un lichid gustos sau o pasta tartinabila, in doar cateva minute.

Cel mai bun mixer vertical se alege in functie de:

Printre cele mai importante criterii de selectie ale celui mai bun mixer vertical: puterea. Cele mai bune mixere verticale ieftine cu performante satisfacatoare in bucatarie au o putere intre 300-500W. Cu toate acestea, daca esti in cautarea unui mixer vertical care sa fie si blender si tocator pentru alimente solide, atunci mixerul ar trebui sa aiba cel putin 600-800W.

Cel mai bun mixer vertical profesional va avea, insa, in jur de 1000-1200W

Viteza de rotatie arata cu ce viteza se rotesc lamele mixerului vertical. Viteza lamelor este exprimata in RPM, adica intr-o valoare numerica care indica cate rotatii pe minut fac cutitele. De obicei, cele mai ieftine mixere verticale au doua viteze: o viteza mica si o viteza turbo.

Modelele profesionale de mixere verticale pot avea pana la 25 de trepte de viteze, plus turbo. Precum puterea, viteza influenteaza nu doar capacitatea aparatului de a taia anumite alimente, ci si timpul in care acesta este capabil sa-si indeplineasca sarcina.

Numarul lamelor variaza de la dispozitiv la dispozitiv. Mixerele verticale ieftine au 2 lame, iar modelele mai scumpe pana la 4 lame. Pe langa numarul de lame, importanta este si forma acestora. Exista lame “fierastrau” si lame cu “aripioare laterale” care maruntesc ingredientele mai eficient.

Mixerul vertical este aparatul electrocasnic perfect daca doresti sa prepari sosuri, supe, creme si, in general, preparate cu consistenta cremoasa. Pe langa asta, este un aparat incredibil de versatil, care nu se limiteaza doar la blenduirea si amestecarea alimentelor.

De obicei, mixerele verticale mai vin si cu un pahar gradat din plastic in care sa poti amesteca dupa bunul plac toate ingredientele, fara a stropi in jur. Multe modele de mixere permit detasarea capului mixerului pentru a-l putea inlocui cu tocatorul sau telul din pachet.

In oferta evoMAG vei gasi atat mixere verticale de sine statatoare, cat si seturi complete de mixer cu tel, tocator, pahar din plastic si alte accesorii suplimentare.

Nu toate mixerele verticale vin cu accesorii care sa permita maruntirea alimentelor tari sau a ghetii. Daca vrei sa maruntesti gheata, atunci trebui sa te asiguri ca mixerul are aceasta functie speciala.

Unele mixere au functia Puls disponibila, altele nu. Odata apasat acest buton, mixerul amesteca la viteza maxima pana cand iei degetul de pe butonul dedicat. Aceasta caracteristica este importanta pentru procesarea alimentelor delicate care se doresc maruntite, dar nu complet. De asemenea, pentru a incorpora anumite ingrediente intr-o reteta.

Cel mai bun mixer vertical

Materialele din care este facut mixerul vertical nu sunt deloc de neglijat, mai ales cand vine vorba de lame si accesorii. Corpul mixerului poate fi fabricat din plastic, dar modelele cu lame de otel sunt intotdeauna mult mai bune.

Confortul si usurinta cu care manipulezi mixerul depind de forma si designul acestuia. Forma manerului mixerului, de exemplu, este foarte importanta. Cel mai bun mixer vertical ar trebui sa aiba maner ergonomic sau sa fie acoperit de cauciuc, pentru a preveni alunecarea.

Un alt aspect important de considerat: lungimea cablului. Daca mixerul are un cablu prea scurt, nu va fi foarte convenabil de utilizat. Daca prizele sunt prea departe, o alternativa ar fi mixerul vertical fara fir. Pentru ca are o baterie reincarcabila, ofera mai multa libertate in bucatarie decat un mixer cu fir.

Mixerele verticale, spre deosebite de blenderele de masa, pot fi periculoase, deoarece lamele lor nu sunt acoperite. Cu toate acestea, cel mai bun mixer vertical va avea un sistem de siguranta care va impiedica pornirea neintentionata, astfel incat sa il poti utiliza in siguranta.

Un lucru deloc de neglijat cand vine vorba despre mixerul vertical este curatarea si spalarea acestuia. Majoritatea mixerelor verticale au un cap care se poate detasa pentru a putea fi inlocuit cu diverse accesorii. Se pot curata manual in doar cateva minute sau se pot pune in masina de spalat vase. Inainte de a pune mixerul si accesoriile la masina de spalat vase, verifica daca sunt sau nu compatibile. Altfel, risti sa strici mixerul.

Curatarea eficienta a mixerului vertical este un proces care, de cele mai multe ori, nu necesita mult timp. Este important, insa, sa cureti mixerul vertical imediat dupa ce l-ai folosit, pentru a evita indepartarea cu dificultate a resturilor de mancare uscate. Daca detii un mixer vertical alb, se poate intampla ca acesta sa intre in contact cu legume si fructe colorate precum sfecla rosie sau poate cu turmericul. In acest caz, este imperios necesar sa cureti mixerul imediat, altfel se va pata.

Durata de viata a mixerului depinde de acest pas. Nici cel mai bun mixer vertical nu va rezista in timp daca nu este curatat corespunzator. De aceea, dorim sa iti oferim cateva sfaturi si metode prin care poti curata mixerul foarte eficient.

Cateva modalitati de curatare eficienta a mixerului vertical:

Cu un simplu jet de apa sub robinet

vertical mixer

Daca mixerul vertical are cap detasabil, il poti trece doar sub un jet de apa pentru a-l curata. Aceasta metoda este eficienta cand l-ai folosit pentru pasarea fructelor si legumelor fara miros puteric.

Cu apa calda si otet

Mixerul cu ax detasabil se poate curata foarte usor intr-o solutie de apa calda si otet. Atat lamele, cat si corpul mixerului vertical vor beneficia de o igiena temeinica daca vei apela la aceasta metoda. Iata cum poti proceda:

  • incalzeste putina apa, aproximativ 1/3 din recipientul gradat care insoteste mixerul (daca mixerul nu are recipient, atunci poti improviza)
  • adauga in apa, inainte de a fi foarte fierbinte, o lingura de otet
  • ia mixerul vertical, introdu-l in recipientul gradat si porneste-l
  • mixeaza pentru aproximativ 30 de secunde, timp necesar resturilor de mancare sa se desprinda de mixer
  • sterge mixerul cu un prosop uscat sau lasa-l sa se usuce singur
  • depoziteaza-l la loc sigur

Cu un prosop umed

In cazul in care mixerul vertical ales este in totalitate din plastic si nu rezista la temperaturi ridicate, il poti curata folosindu-te de un prosop umed. Imbiba prosopul fie intr-o solutie de apa si otet, fie intr-o solutie de apa si bicarbonat. Curata mai intai la exterior, iar dupa aceea in interior. Lamele vor fi mai greu de curatat, dar cu atentie se pot indeparta reziduurile de mancare de pe ele foarte usor.

Daca resturile de mancare sunt resturi de fructe, de exemplu, poti scufunda mai intai capul mixerului intr-un bol cu apa rece. Porneste mixerul si astfel vei elimina marea majoritate a mancarii ramase acolo.

Cu apa si bicarbonat

Daca axul mixerului vertical este detasabil si din otel, atunci aceasta metoda de curatare este una foarte eficienta. Fierbe niste apa, adauga o lingura de bicarbonat si amesteca pana acesta se dizolva complet. Pune capul mixerului in solutia obtinuta si lasa-l acolo pentru aproximativ 30 de minute. Dupa ce timpul se scurge, ia capul mixerului, trece-l sub un jet de apa si lasa-l sa se usuce.

Cu detergent de vase si o periuta de dinti

Pentru ca poti prepara cu cel mai bun mixer vertical aproape orice, s-ar putea sa te lovesti de situatii in care mixerul sa fie plin de grasime. Sau poate ai maruntit niste peste, ai facut pesto si alte sosuri cu ulei in compozitie. In acest caz, grasimea iti poate da batai de cap.

Pune intr-un pahar apa, detergent de vase si scufunda capul periutei de dinti in solutia obtinuta. Cu aceasta, incearca sa cureti toata mizeria incapatanata. Dupa indepartarea resturilor de mancare, clateste capul mixerului sub un jet de apa si lasa-l sa se usuce.

Poti opta si pentru varianta clasica de detergent de vase si burete. Cum iti este mai usor. Asigura-te, insa, ca indepartezi toate resturile nedorite. La fel de bine, daca piesele sunt compatibile cu masina de spalat vase, poti curata mixerul si accesoriile acestuia in masina de spalat vase.

Cele mai importante avantaje mixer vertical:

  • Este versatil: de la supe, sosuri, frisca si multe altele, mixerul vertical este un adevarat ajutor si nu-ti ingradeste imaginatia in bucatarie
  • Este practic: datorita formei sale compacte, mixerul vertical este foarte usor de folosit si curatat. Are nevoie de putin spatiu si poate fi depozitat cu lejeritate intr-un sertar, daca nu vine insotit de accesorii
  • Te ajuta sa economisesti timp in bucatarie: cu mixerul de mana poti economisi timp pretios in bucatarie. Daca ai mixerul la indemana, nu va mai fi nevoie sa transferi ingredientele dintr-o oala in alta. Le poti blendui direct in oala initiala
  • Este usor de controlat: cu mixerul vertical, ai control total asupra consistentei alimentelor. Poti decide daca doresti texturi mai fine si mai moi sau bucati de legume doar maruntite, pur si simplu prin ajustarea timpului de blenduire
  • Este usor de curatat: multe parti ale mixerului sunt detasabile si pot fi spalate in masina de spalat vase

Cu un mixer vertical se pot pregati o multime de preparate. Numarul acestora depinde doar de modelul mixerului pe care l-ai ales. Cu mixerul vertical propriu-zis poti pregati: maioneza de casa, pesto, sosuri, salsa, piure, sucuri si smoothie-uri de fructe si legume.

Cu telul poti bate oua pentru diverse deserturi precum tiramisu, poti pregati creme si umpluturi pentru preparate dulci sau sarate. Cu tocatorul poti marunti de la branza, nuci, condimente, verdeturi, pana la morcovi, ceapa, usturoi si alte legume tari. Poti face pasta de fistic sau de alune sau prepara baza pentru meniul de la pranz sau cina.

Cu cat mixerul vertical vine insotit de mai multe accesorii, cu atat il vei putea folosi ca ajutor in mai multe preparate. Poti da frau liber imaginatiei, deoarece mixerul vertical este extrem de versatil.

Cel mai bun mixer vertical fara fir este mixerul KitchenAid 5KHBBV53EDG pret 799,99 lei in oferta evoMAG. Marele avantaj al acestui mixer vertical fara fir este portabilitatea. Poate fi folosit oriunde in bucatarie, departe de sursa de energie, deoarece nu necesita priza. De asemenea, poate fi luat si in vacante, cand pleci cu cortul sau faci alte expeditii in natura. Faptul ca nu are nevoie de curent pentru a functiona este un real avantaj.

Insa pe langa avantaje, un mixer vertical fara fir are si dezavantaje. Principalul sau dezavantaj este autonomia. De cele mai multe ori, bateria mixerului nu tine mai mult de 20 de minute. Pe langa asta, comparativ cu un mixer vertical cu fir, mixerul fara fir este mai greu din cauza bateriei care se afla la baza functionarii sale. Pentru multi, tinand cont de faptul ca este un mixer de mana, greutatea ar putea ridica probleme.

Daca esti in cautarea unor modele de mixere verticale ieftine, iata cateva alternative mai ieftine la cel mai bun mixer vertical:

  • Mixerul vertical Tefal Turbomix HB121838, 350 W – pret 151,99 lei
  • Mixerul vertical Samus SB1200S, 1200 W, turatie reglabila, functie Pulse, picior inox, pahar 0.8 L – pret 116,99 lei
  • Mixerul vertical Heinner CHARM HB-600GR, 600W, 0.7l – pret 128,99 lei
  • Mixerul vertical Albatros MB700A, 700W, 1 Viteza + Turbo – pret 148,99 lei
  • Mixerul vertical Albatros MR850A, 850 W, turatie reglabila, functie Pulse, lama dubla inox, tel inox, vas 1.5 L, pahar 0.8 L – pret 158,99 lei

Cele mai cunoscute branduri de mixere verticale de la care poti cumpara cel mai bun mixer vertical sunt:

  • Tefal – un brand de electrocasnice care promoveaza calitatea, dar si preturile mici
  • Philips – pentru mixere verticale si electrocasnice mici si aceeasi calitate cu care ne-am obisnuit din 1891
  • Bosch – pentru mixere verticale accesibile ca pret, de-o calitate superioara, foarte rezistente in timp
  • Braun – cele mai avantajoase pachete de mixere verticale, care nu doar ca blenduiesc, ci si toaca, maruntesc, taie
  • Albatros – un brand 100% romanesc cu vechime de peste 18 ani pe piata din Romania

FAQ

Cum se foloseste mixerul vertical?

Mixerul vertical se foloseste foarte usor. Asambleaza mixerul, conecteaza-l la o sursa de electricitate, introdu mixerul in recipientul dedicat sau in bolul/oala cu care lucrezi, porneste mixerul si blenduieste pana obtii consistenta dorita. Daca ai o cantitate mai mare, fa pauze. La final, lasa butonul, mixerul se va opri, deconecteaza-l de la priza, spala-l si lasa-l sa se usuce.

Se poate spala mixerul vertical la masina de spalat vase?

Majoritatea mixerelor verticale si accesoriile acestora sunt compatibile cu masina de spalat vase. Totusi, cand cumperi un mixer vertical, asigura-te ca verifici acest detaliu foarte important. In caz contrar, poti apela la metode clasice de curatare a mixerului vertical.

Care este diferenta dintre un blender si un mixer vertical?

Blenderul clasic este folosit adesea pentru a amesteca si blendui fructe si legume pana se transforma in lichid sau semilichid. Cel mai bun mixer vertical poate face toate acestea, dar mai poate ajuta si la pregatirea supelor crema, poate marunti, felia, macina si spuma.

Distribuie
Articolul anteriorCel mai bun prajitor de paine
Articolul următorCel mai bun videoproiector top 5 modele
Copy & Content writer specialist. Dorind sa ofer continut de calitate, ma documentez zilnic, creez cu pasiune si vin spre cititorii blogului evoMag cu informatii de actualitate, cu recomandari si sfaturi din lumea digitala si nu numai, astfel incat shoppingul sa fie cu adevarat o placere.

Lasa un raspuns