Cele mai bune laptopuri ieftine 15+ laptopuri la pret mic

0
1375
Cele mai bune laptopuri ieftine Acer

Prin acest articol despre cele mai bune laptopuri ieftine incercam sa aducem in atentia ta laptopuri ieftine care merita cumparate in 2024. Lista va include laptopuri ieftine de la Acer, laptopuri ieftine brand Lenovo, laptop ieftin avem si de la Asus si Apple, dar si cele mai ieftine laptopuri de la Huawei.

Te invitam sa vezi care dintre aceste modele este cel mai adecvat laptop la pret bun pentru business, cel mai bun laptop ieftin studenti si cel mai ieftin laptop de gaming. De asemenea, vezi in ghidul nostru, cum sa alegi cel mai bun laptop bun

Cele mai bune laptopuri ieftine Acer

Laptop Acer Aspire 3 A315 15.6”

Primul laptop ieftin pe care-l punem la categoria cele mai bune laptopuri ieftine este Laptop Acer 15.6” Aspire 3 A315. Intreaga serie Acer Aspire 3 ofera, de fapt, calitate la pret mic. Daca esti in cautarea unui PC decent, la pret bun, ti-l recomandam cu drag.

Acer Aspire 3 este un laptop Acer ieftin, care vine cu cateva caracteristici considerate foarte bune in sfera consumatorilor multimedia. Aceste caracteristici sunt GPU-ul dedicat, memoria de 8GB, SSD-ul de 512GB, ecranul Full HD si structura lejera si eleganta.

Nu vom avea de la acest model pretentii prea mari, totusi. Remarcam in acest sens ca are un panou TN si un corp din plastic, care sunt cele doua modalitati principale de reducere a costurilor.

Are o baterie litiu-ion cu 4 celule, cu o capacitate de 3220 mAh, ceea ce inseamna o autonomie de pana la 7 ore in cazul lucrului constant, dar nu foarte solicitant.

Este un laptop ieftin studenti, un laptop uz zi de zi, perfect in special pentru navigarea web, controlul zilnic al documentelor, procesarea de text. Poat fi folosit chiar si pentru editarea fotografiilor si programarea simpla.

Avantaje

  • Raport calitate-pret bun
  • Display opac
  • Zgomot redus
  • Experienta de tastare placuta

Dezavantaje

  • Autonomie baterie sub medie (7 ore de navigare pe internet)
  • Niciun port USB tip C
  • Performanta scazuta

Vezi in oferta evoMAG Acer 15.6” Aspire 3 A315 incepand de la 1.599,99 lei.

Acer Nitro 5 17.3”

Acer Nitro 5 17.3” este exemplul perfect de cel mai bun laptop ieftin gaming Acer. Daca iti doresti un laptop gaming ieftin, pe acesta il poti gasi la un pret de sub 5000 de lei.

Acest notebook este dotat cu un disc de tip SSD PCIe cu viteza mare, care duce performanta jocurilor la un nivel mai mult decat potrivit. Daca alegi varianta cu procesor Intel Core i7-11370H si memorie RAM 16GB, iti va fi mai mult decat suficient pentru a te juca si a fi satisfacut.

Monitorul este un tip IPS de 17.3 inch cu rezolutie Full HD si rata de reimprospatare de 144 Hz, are culori si detalii bune, dar este un panou destul de clasic, care se intalneste in cazul laptopurilor de dimensiuni medii. Are si conexiune WiFi stabila.

Evident, exista si alte variante ale acestui notebook gaming ieftin, cu o gama de mai multe CPU-uri i7 si Ryzen 9, la preturi mult mai mici.

Avantaje

  • Raport calitate-pret optim
  • Autonomie baterie buna
  • Estetica frumoasa
  • Afisaj mare la 144 Hz
  • Bun control in ceea ce priveste supraincalzirea

Dezavantaje

  • Pentru pretul de la care porneste, nu avem de mentionat nimic

Pretul pentru cel mai ieftin Acer Nitro gaming pe evoMAG incepe de la 4.299,99 lei.

Laptop Acer Aspire 5 

La categoria cele mai bune laptopuri ieftine Acer putem mentiona si Acer Aspire 5, cu procesor AMD Ryzen 5 cu 256 GB de SSD, RAM foarte buna cu 8 GB DDR4 din care 4 lipite pe placa si 4 inlocuibile.

Designul este frumos si are o sectiune legata de conectivitate foarte precisa.

Vezi in oferta evoMAG Acer Aspire 5 pornind de la 2.738,99 lei.

Huawei MateBook D16

Exista si laptopuri la preturi rezonabile, accesibile tuturor. Aceasta filozofie o reproduce si Huawei matebook D16 si ne propune un laptop care aminteste de laptopurile mai scumpe, avand, insa, un pret redus aproape cu jumatate.

Nu este un laptop de top, cu performante exagerate, dar este un laptop Huawei bun si interesant pentru pretul pe care-l are.

Designul este cu adevarat fascinant, cu o structura metalica robusta, precum si un ecran IPS respectabil, cu cadru minim si filtru de lumina albastra eficient.

Iese in evidenta si senzorul de amprenta integrat in butonul de alimentare si, in general, calitatea constructiei.

Placa grafica integrata Intel UHD Graphics este potrivita pentru jocuri mai vechi, care nu au cerinte de sistem foarte ridicate.

Cu MateBook D16, Huawei a reusit acolo unde multi alti producatori esueaza din mai multe motive. In general, cei care cauta un pret rezonabil, un laptop robust, capabil sa se adapteze la majoritatea sarcinilor de zi cu zi, cu un design elegant, vor vedea in acest laptop Huawei un aliat de incredere pentru urmatorii cativa ani.

Avantaje

  • Raport calitate-pret incredibil
  • Are monitor “mat”, astfel evitandu-se reflexiile
  • Performanta excelenta a CPU
  • Ecran cu cadru minim, cu design functional si elegant
  • Afisaj mare si tastatura de o calitate excelenta
  • Performanta excelenta pentru raportul calitate-pret

Dezavantaje

  • Nu este potrivit pentru a fi folosit drept laptop gaming
  • Tastatura nu are tastele „home” si „end”
  • Memoria RAM nu poate fi extinsa
  • Autonomia bateriei ar putea fi mai buna

Vezi in oferta evoMAG Huawei MateBook D16 pornind de la 4.540,99 lei.

Cateva laptopuri ieftine si bune Asus? Alegerile noastre sunt:

Asus ChromeBook Flip

Un laptop ieftin bun Asus potrivit daca ai un buget foarte mic. Un laptop ieftin cu o ergonomie excelenta, usor de transportat, estetica de apreciat, bun atat pentru activitatile de la serviciu, cat si pentru activitati de agrement.

Dispune de un procesor Intel Celeron N4500, 4GB RAM, 64GB memorie eMMC si o placa grafica integrata de buna calitate. Sistemul de operare ChromeOS este deosebit de usor de utilizat si mobil, cu Play Store disponibil pentru a descarca aplicatii care iti vor facilita munca si te vor ajuta sa te distrezi in timpul liber.

Designul si estetica sunt doua aspect care fac laptopul sa para mai scump decat este. Afisajul NanoEdge de 11.6 inch optimizeaza spatiul disponibil pe ecran, iar ergonomia avansata faciliteaza portabilitatea.

Ecranul se poate deschide 180 de grade. Bateria suporta pana la 10 ore de utilizare continua. Acest lucru il face foarte fiabil in timpul calatoriilor, intrucat permite utilizatorului sa lucreze mult timp inainte de a fi nevoit sa-l reincarce.

Vezi in oferta evoMAG Asus ChromeBook Flip pornind de la 2.599,99 lei.

Asus VivoBook Pro 15

Tot la categoria cele mai bune laptopuri ieftine amintim Asus VivoBook Pro 15, un model conceput pentru a fi o unitate de dimensiuni mari pentru utilizare multimedia.  Este capabil sa faca fata multitasking-ului si unui anumit nivel de jocuri si chiar sarcini intense.

Seria Vivobook Pro este echipata cu procesor si placa grafica de inalta performanta, ceea ce o face ideala pentru diverse sarcini de lucru, cum ar fi editarea video, programarea si jocurile. In ciuda etichetei „Pro” din numele sau, acest vivobook are inca un pret accesibil, in special pentru performanta pe care o poate oferi.

Un laptop portabil cu hardware bun, performant, cu difuzoare, tastatura cu iluminare din spate si putere grafica excelenta.

Bateria ramane sub durata medie de 8 ore si este un laptop relativ greu, cantarind undeva la 1.86kg.

Ramane, totusi, o solutie buna pentru persoanele care au nevoie de un laptop puternic, dar ieftin, capabil sa se adapteze sarcinilor de lucru.

Avantaje

  • Este multifunctional
  • Are design din aluminiu
  • Calitate sunet excelenta
  • Performanta buna in aproape toate cazurile

Dezavantaje

  • Autonomie baterie sub medie
  • Rame groase
  • Relativ greu
  • Are doar doua intrari USB

Vezi in oferta evoMAG Asus VivoBook Pro 15 pornind de la 5.099,99 lei.

Laptop Lenovo V15

Lenovo Notebook V15 este un laptop accesibil de 15.6 inch, ideal pentru cei care doresc sa combine nevoile profesionale cu cele din timpul liber. Ofera caracteristici hibride bune si hardware de calitate care il fac utilizabil la 360 de grade.

Este echipat cu 8GB RAM pentru multitasking fluid si fara intreruperi, cu procesor Intel Core si un hard disk de 256 GB cu tehnologie SSD care accelereaza toate procesele de transfer si salvare.

Designul este cu siguranta atractiv, detaliile fine si elegante, fiind in acelasi timp un laptop ieftin subtire si usor. Este foarte rezistent si a fost proiectat sa reziste la socuri. Atinge performante maxime in ceea ce privesc resursele si temperaturi ridicate si este confirmat ca un produs conceput sa dureze in timp. Prin urmare, reprezinta o investitie excelenta pe termen lung.

Avantaje

  • Versatil
  • Dimensiune display de apreciat
  • Tastatura placuta

Dezavantaje

  • CPU-ul

Vezi in oferta evoMAG laptop Lenovo V15 incepand de la 1.499,99 lei.

Lenovo Gaming IdeaPad 3 i5-11320H

Cel mai bun laptop ieftin gaming Lenovo? Lenovo Gaming IdeaPad 3, un notebook gaming entry-level care poate rula practic orice joc. Alimentat de un procesor Intel Core i5 care poate rezista tuturor sarcinilor si jocurilor, fara a functiona cu intreruperi.

De asemenea, are 8 GB de memorie RAM si 512 GB de SSD, afisaj clasic de 15.6 inch, cu rezolutie Full HD, performante bune de conectare datorita conectivitatii WiFi 6. Este un laptop gaming cu performante medii, dar pentru categoria de pret, este perfect.

Vezi in oferta evoMAG Lenovo Gaming IdeaPad 3 i5-11320H pornind de la 2.999,99 lei.

Laptop Gaming Lenovo IdeaPad 3 AMD Ryzen

Vrem sa mentionam ca printre cele mai bune laptopuri ieftine se numara si acesta. Daca esti un gamer exigent iti recomandam laptop Gaming Lenovo IdeaPad 3 AMD Ryzen, in special pentru ca este echipat cu un GPU stratosferic pentru pretul la care este vandut.

O placa grafica care se gaseste de obicei pe modele care costa de doua ori mai mult. Ne referim la Nvidia GTX 3050 Ti: placa video care iti permite sa te joci fara sa faci niciun fel de compromis.

Procesorul AMD Ryzen 5 5500H, dar mai ales cei 8 GB de memorie RAM sunt singurele neajunsuri cand vine vorba de acest laptop. Recomandam extinderea RAM, daca nu vrei blocaje in timpul jocurilor.

Unitatea SSD a acestui notebook de jocuri are o capacitate de 512 GB si este, de asemenea, foarte rapida.

Pe evoMAG, Lenovo IdeaPad 3 cu procesor AMD Ryzen, porneste de la 2.899,99 lei.

Laptop Apple MacBook Air Procesor Apple M1

Fa cunostinta cu unul dintre cele mai ieftine laptopuri Apple! Este cel mai bun Apple MacBook Air pentru studenti, dar se poate adapta si altor nevoi. O achizitie demna pentru toti cei care cauta un laptop usor, elegant, adaptabil la utilizarea neprofesionala.

Nu este pentru utilizatorii care au nevoie de mai multe date si capacitate mare de procesare. Pe de alta parte, bateria ofera 12-13 ore de performanta fara ezitare.

Solicitat, se supraincalzeste usor.

Avantaje

  • Unicul model de Apple cu pret sub 5000 de lei (pe evoMAG il gasesti la preturi incepand de la 4.699,99 lei)
  • Display  minunat Retina de inalta calitate
  • Carcasa din aluminiu eleganta si usoara, cu un design conic unic
  • Performanta inalta si durata de viata excelenta a bateriei
  • Baterie inlocuibila

Dezavantaje

  • Nu este potrivit pentru editare video sau jocuri solicitante
  • Exista versiuni mai recente ale procesorului (M2, M3)

Laptop Apple MacBook Air 13 procesor Apple M2

Urmatorul cel mai bun laptop ieftin Apple, raport calitate-pret excelent, ar fi Apple MacBook Air 13 cu procesor Apple M2.

MacBook Air 2022 de 13.6 inch cu cip M2 este ideal pentru cei care sunt in cautarea unui laptop super subtire, super-usor si super puternic. Are un ecran mare, o camera FaceTime HD, un sistem audio cu patru difuzoare si o baterie care dureaza pana la 18 ore.

Cu un CPU cu 8 nuclee si un GPU foarte puternic cu 10 nuclee, editarea imaginilor in aplicatii speciale este cu aproape 40% mai rapida.

De apreciat! In ciuda faptului ca este un laptop deosebit de puternic, se incalzeste greu.

Pe evoMAG, preturile pentru Apple MacBook Air 13 cu procesor Apple M2, pornesc de la 6.799,99 lei.

Alte cele mai bune laptopuri ieftine de cumparat in 2024

Laptop HP ProBook 450 G9 – de la 2.723,99 lei

Laptop Dell Vostro 3520 – de la 2.799,99 lei

Laptop Dell Latitude 3540 – de la 4.399 lei

Laptop Microsoft Surface 5 – de la 6.599,99 lei

Laptop Microsoft Surface Pro – de la 6.799,99 lei

Laptop Microsoft Surface 3 Business – de la 6.999,99 lei

Dupa cum vezi, lista cu cele mai bune laptopuri ieftine este foarte lunga. Sunt o multime de laptopuri ieftine care merita luate in calcul. Daca esti student, ia-ti un laptop ieftin student. Daca esti gamer, ia-ti un laptop gaming ieftin. Daca ai nevoie de un laptop pentru serviciu, ia-ti un laptop ieftin care sa se plieze perfect pe bugetul tau.

Lasa un raspuns