Irigator bucal pareri! Dus bucal !? Chiar ai nevoie de asa ceva pentru dinti si gingii?

0
13032
dus bucal

In acest articol gasesti cele mai bune pareri despre irigator bucal. Oare avem nevoie de un dus bucal? Ramai cu noi! Dus bucal pentru ingrijire dentara. A venit momentul sa descoperi ce se afla in spatele acestui produs si ce beneficii iti poate aduce.

Poate ca nu esti familiarizat cu acest termen, pentru ca el este utilizat in general de catre stomatologi, atunci cand exista probleme la nivelul gingiilor si cariilor.

Numit si irigator oral, acest dus este azi recomandat pentru fi utilizat chiar si acasa, iar denumirea sa este destul de sugestiva, avand in vedere fluxul de apa pulsatoriu eliberat pentru a indeparta resturile de alimente si si placa bacteriana dintre dinti si de sub linia gingiilor.

Potrivit unor rapoarte recent prezentate, 3 din 4 persoane din intreaga lume sufera de diverse tipuri de afectiuni ale gingiilor – de exemplu, gingivita.

Aceste probleme ale gingiilor pot cauza pierderea dintilor si respiratie urat mirositoare, daca nu sunt tratate la timp. Majoritatea persoanelor isi perie dintii de doua ori pe zi pentru a-i mentine curati si sanatosi. 

Dar uneori acest lucru nu este suficient pentru a evita afectiunile gingiilor si ale dintilor. Pentru a contracara cariile si problemele de gingii ar trebui sa petreceti mai mult timp pentru curatarea dintilor.

In acest context, un dus bucal sau irigator oral poate fi o optiune grozava pentru a mentine sanatatea dintilor si a gingiilor, pentru o perioada lunga de timp.

Jetul de lichid curata gingiile in profunzime si ajuta la pastrarea nuantei naturale a dintilor. Spre deosebire de ata dentara care poate ajunge sa taie gingiile si sa lase spatii intre dinti, dusul bucal are o actiune mai blanda.

Fluxul de apa pulsatorie reuseste sa se strecoare usor sub gingii si sa curete in acea zona greu accesibila. Astfel, dusul bucal reduce acumularea resturilor alimentare sub gingii si cresterea placii bacteriene. Cu timpul, aceste buzunare unde se acumuleaza resturile alimentare si bacteriile pot cauza diferite tipuri de probleme parodontale (gingivita, infectii etc).

Daca dintii si gingiile nu sunt curatate corespunzator exista un foarte mare risc de cadere a dintilor, mult prea devreme. Daca ata dentara pe care o folositi in general va cauzeaza sangerari sau dureri in timpul utilizarii, este de preferat sa o schimbati cu un dus.

Acesta este la fel de eficient pentru combatarea placii bacteriene si in plus este mult mai bland.

Irigator bucal pareri

De ce este util sa folosesti un dus bucal?

Aceste irigatoare orale pot fi utilizate in siguranta inclusiv de catre persoane care au implanturi dentare, punti sau lucrari dentare speciale. Asta pentru ca jetul de apa poate ajunge in locuri greu accesibile, care nu pot fi atinse de catre periuta de dinti traditionala sau de ata dentara.

Mai mult, este dificil sa indepartati particulele de alimente strecurate sub linia gingiilor sau pe langa lucrarile dentare speciale. Dar jetul de apa al irigatorelor orale poate face acest lucru usor si eficient.

In acest mod, un dus bucal poate fi utilizat pentru a elimina cauza diferitelor probleme dentare si in acelasi timp poate sustine sanatatea gingiilor si a dintilor.

Cu toate ca am fi tentati sa credem ca dusul bucal este o inventie relativ noua, adevarul este ca el dateaza din anul 1962. De atunci si pana azi, eficacitatea sa a fost evaluata in peste 50 de studii de cercetare stiintifica.

Cercetatorii au testat irigatoarele orale pe pacienti care aveau probleme de intretinere parodontala, purtau aparate ortodontice sau aveau diferite probleme de sanatate cum ar fi diabet, gingivita, coroane sau implanturi dentare.

Desi o meta- analiza realizata in anul 2008 cu privire la eficacitatea periajului dintilor nu a considerat ca dusurile bucale sunt mai benefice decat periajul dintilor, totusi in concluzii s-a aratat ca pentru imbunatatirea sanatatii gingiilor este recomandata utilizarea lor regulata.

In aceeasi maniera, mai multe studii au demonstrat ca aplicare jetului pulsatoriu de apa cu presiune medie timp de 3 secunde poate elimina biofilmul din zona liniei gingivale aproape in totalitate.

Dus bucal versus ata dentara?

Va intrebati daca dusul inlocuieste ata dentara? Ei bine, nu. Dar nici ata dentara nu inlocuieste dusul bucal. Ideal este sa le folositi pe ambele, pentru ca se completeaza. Iata de de. Ata dentara ajunge in spatiile dintre dinti si curata suprafata, in timp ce irigatorul le clateste cu jet de apa.

irigator bucal

Cand sunt recomandate dusurile bucale in detrimentul atei dentare pentru igiena orala?

Irigatorul este recomandat din urmatoarele considerente

  • acest aparat de curățare este mult mai comod, rapid si simplu de utilizat decat ata dentara care necesita tehnica speciala (in caz contrar va puteti rani gingiile si nu obtineti rezultatele dorite – nu reusiti sa indepartati resturile alimentare)
  • este mai usor de folosit. Daca ata dentara necesita o anumita dexteritate, dusul bucal este mai simplu de utilizat.
  • daca aveti punti si implanturi dentare este recomandat sa folositi dus bucal
  • daca aveti gingii sensibile si observati ca ata dentara provoca sangerare, este important sa va orientati spre un dus bucal
  • daca aveti aparat ortodontic. In acest caz va fi mai usor sa curatati dintii si gingiile cu ajutorul unui dus bucal, gratie capului special.

Cat costa sa cumperi un dus bucal pentru ingrijire dentara?

Preturile variaza intre 119 lei si 432 lei, iar diferentele sunt date de functiile cu care vin la pachet, producator si caracteristici suplimentare (rezervor, cap de utilizare etc).

Pentru a ne apropia mai mult de ceea ce presupune un dus bucal, aducem in prim plan cateva oferte pentru care puteti opta in prezent.

  1. Dus bucal Dr Mayer WT3100, Multi Pulse, 1400 Impulsuri/min (Alb/Albastru), cap pentru interspatii dentare = 182 lei – vezi detalii evoMAG

cel mai bun dus bucal

Multe aparate de ingrijire orala de la Dr Mayer se bucura de o popularitate foarte mare (periuta electrica dr mayer, accesorii diverse pentru curatare bucala), iar acest dus irigator nu face exceptie. Avand doua capete incluse in pachet, un rezervor de 150 ml si 1400 impulsuri pe minut, dus bucal Dr Mayer WT3100 atinge zonele interdentare greu accesibile.

Curata in profunzime buzunarele gingiilor, elimina resturile alimentare, combate tartrul ce determina aparitia cariilor si afectiunilor gingivale.

Medicul dentist poate recomanda folosirea unui astfel de dus bucal acasa datorita eficientei si rezultatelor vizibile. In general pacientii carora le-au fost realizate lucrari dentare tip punti, coroane sau implanturi, pot descoperi rapid ca un dus bucal este comod de folosit si are rezultate foarte bune de curatare.

Dr Mayer WT3100 a preferat pentru acest dus bucal o actiune Multi Pulse, care presupune 3 moduri de actiune. Puteti opta intre normal, sensibil si pulsat, in functie de preferinte si de rezultatele pe care vreti sa le obtineti. La inceput puteti testa modul normal, dar daca aveti gingii ce sangereaza usor, este de preferat sa utilizati modul sensibil.

Un ciclu de curatare dureaza 2 minute, iar dupa acest interval dusul este programat sa se opreasca singur.

In recipientul de 150 ml puteti pune apa simpla, apa de gura pentru un plus de prospetime respiratorie si chiar o solutie antibacteriana.

  1. Irigator bucal Dr. Mayer WT6000, Tornado, Rezervor 600ml, 1400 pulsatii/min, 4 tipuri de varfuri (Verde) = 248 lei

Irigator bucal Dr. Mayer WT6000

Dusurile bucale de la Dr Mayer au avantajul preturilor accesibile, eficientei si functiilor competitive. Irigator bucal Dr. Mayer WT6000 este un model mai avansat decat cel prezentat anterior – are rezervor mai mare, de 600 ml (fata de 150 ml cat era cel de sus) si 4 tipuri de varfuri.

Este o investitie pe care o faci o data pentru un termen mai indelungat pentru ca nu trebuie sa cumperi varfuri suplimentare. Setul contine 3 capete standard, un varf conceput pentru irigare in profunzimea gingiilor, unul ortodontic perfect pentru pacientii cu aparate ortodontice si un varf special pentru curatarea limbii, care elimina bacteriile si stimuleaza circulatia.

Capacitatea mai mare a rezervorului inseamna automat o sesiune de curatare mai lunga si mai consistenta – nu esti conditionat de cantitatea mica de lichid din rezervor si nici nu devine incomod sa reincarci rezervorul de mai multe ori la o singura sesiune de curatare.

Un lucru foarte interesant la acest irigator bucal Dr. Mayer WT6000 consta in posibilitatea de gestionare a presiunii.

Practic exista 10 trepte de presiune, ceea ce iti ofera un control mai mare de lucru. Poti regla presiunea in functie de preferinte, de cum te simti mai confortabil sau mai ales de conditia gingiilor. Daca suporti o presiune mai mare, poti seta  o treapta mai inalta.

Manerul usor de tinut in mana si de manevrat are un buton de pauza pe care poti sa-l apesi atunci cand vrei sa intrerupi temporar curatarea.

  1. Irigatoare bucale Panasonic EW1411H845, 1400 impulsuri/minut (Alb) = 260 lei

Irigator bucal Panasonic EW1411H845

Potrivit sistemului de review-uri evoMAG, acesta este unul din cele mai comandate si apreciate irigatoare bucale. Bifeaza 5 stelute pe linie datorita raportului pret – calitate extrem de avantajos.

Clientii il recomanda pentru ca este simplu de folosit, dispune de un rezervor suficient de mare si usor de umplut, contine doua duze in pachet si are functie start/ stop care permite economisirea de apa/ lichid antibacterian.

Comparativ cu alte irigatoare bucale mai scumpe, acesta este compact si portabil. Are o autonomie foarte buna a bateriei, intevalul intre incarcari fiind de circa 5 zile. Capetele din dotare si functiile multiple permit o curatare foarte buna a spatiilor dintre dinti si a pungilor parodontale, o ingrijire temeinica a gingiilor.

  1. Dus bucal Laica Bodyform BM4900 (Alb/Roz) = 317.99 lei

Acest tip irigator bucal Laica Bodyform BM4900 se livreaza cu 4 capete si are un rezervor cu o capacitate generoasa de 500 ml. Are o forma placuta, este complet alb, iar dusul si cele 4 varfuri se aseaza frumos pe un stand. Exista 4 trepte de pulverizare, unde 4 este o presiune delicata a apei, iar 1 pentru presiunea intensa.

Prin urmare, aveti posibilitatea de a seta presiunea in functie de cum vi se pare comod. Tot ce trebuie sa faceti este sa invartiti butonul de pe stand. Utilizarea unui dus bucal nu este deloc complicata. Umpleti rezervorul cu apa (poate sa fie apa simpla sau apa de gura), alegeti un varf de curatare care se cupleaza usor la maner si setati butonul de presiune.

Apa va incepe sa curga prin varful dusul si tot ce ramane de facut este sa plimbati usor dispozitivul pe suprafata gingiilor si intre dinti.

  1. Dus bucal Philips Sonicare AirFloss Ultra HX8331/02, 1 cap, 3 trepte (Alb/Roz) – 433 lei

Dus bucal Philips Sonicare AirFloss

Philips a gandit o gama extinsa de produse actuale de ingrijire bucala – periute de dinti electrice sonice cu performante deosebite, irigatoare bucale, seturi pentru voiaj, capete interdentare. Sonicare AirFloss Ultra HX8331/02 este unul din cele mai bune irigatoare de pe piata si este destinat celor care utilizeaza atat dentara ocazional.

Cu acest aparat puteti elimina pana la 99.9% din placa bacteriana, preveniti formarea si dezvoltarea cariilor interdentare, mentineti sanatatea gingiilor si va bucurati de o respiratie proaspata pe parcursul unei zile intregi (se poate folosi cu apa plata sau apa de gura antimicrobiana).

Philips Sonicare AirFloss Ultra HX8331/02 functioneaza pe baza unei tehnologii cu jet de apa si picaturi micro, pentru maxim de eficienta. Este  simplu si rapid de folosit. O sesiune dureaza doar 60 de secunde. Umpleti rezervorul cu apa, orientati, apasati si curatati in profunzime. Nu necesita o dexteritate deosebita, asemenea atei dentare si este mult mai gentil cu gingiile.

Aveti posibilitatea de a seta optiuni personalizabile pentru numarul jeturilor de pulverizari – poate fi un singur jet la apasare, doua sau trei, in functie de dorinte. Acest dus bucal de la Philips se livreaza cu un incarcator de priza, un maner AirFloss Ultra ergonomic si un cap de aspirare pentru o buna orientare a jetului de apa.

Concluzie aparat de curatare dus

Este critic sa fiti atent la ingrijirea corecta a dintilor si gingiilor, nu doar pentru a avea un zambet frumos, dar si pentru a mentine sanatatea acestora chiar si la varste inaintate. In completarea periajului dentar clasic cu  periuta de dinti electrica ori periute manuale, folosirea unui dus bucal poate ajuta la o mai buna îngrijire personală, mentinerea sanatatii si aspectului dintilor si gingiilor.

Pentru ca exista numeroase alte mijloace suplimentare pentru periajul detar, in forme variate, cu siguranta veti gasi solutii pe care le veti indragi de la prima utilizare.

Va asteptam pe evoMAG cu multe oferte pentru periuta electrica trisa professional, periuta dinti electrica pentru copii, pasta de dinti,aparate foto, periuta electrica philips, telefoane mobile.

Lasa un raspuns