Prezentare Camera IP de securitate TP-LINK NC 450

0
2565

Am inceput cu cateva episoade in urma sa povestim cate ceva si despre accesoriile si produsele de tip Smart Home avand ca prim exemplu priza inteligenta TP Link HS 110, un model despre care personal am o parere foarte buna si o consider de un real ajutor in multiple scenarii de utilizare.

A venit timpul sa discutam astazi despre un al doilea astfel de produs, o camera IP avansata dedicata celor ce detin produse de valoare pe proprietatea lor sau carora le place sa arunce cate un ochi de la serviciu la ceea ce se mai intampla in casa lor.

Gratie prietenilor nostri de la TP-LINK Romania am reusit sa obtinem si sa va prezentam in premiera in Romania camera IP de supraveghere TP-LINK NC 450.

Haideti sa vedem despre ce este vorba…

Principalele specificatii pentru TP-LINK NC 450 sunt:

-Rezolutie : 1280 x 720 pixeli, ceea ce pentru camerele de acest fel este o rezolutie foarte buna la un framerate de 5,10,15,20 si 30 cadre per secunda.

-Functie pan si tilt motorizata cu miscare la 360 de grade pe orizontala si 150 de grade pe verticala

-Functie Night Vision cu o raza maxima de 8 metri conform producatorului insa in testele noastre, intr-un apartament nu am putut realiza testele decat la distanta de 4-5 metri camera oferind rezultate satisfacatoare.

-Detectie a sunetului si a miscarii cu posibilitatea notificarii proprietarului pe email ori de cate ori se inregistreaza un eveniment

-Conexiune atat pe fir cat si wireless

-Interfata web pentru setare si control mai complex precum si aplicatie tpCamera pentru vizionare si interactionare de la distanta.

De mentionat aici ca aplicatia mobila nu ofera acelasi grad de control oferit de interfata web a camerei, de aceea recomand ca imediat dupa instalare sa utilizati doar interfata web pentru a realiza setarile de baza.

-Interesant ar fi desigur si posibilitatea oferita de comunicare pe doua cai pusa la dispozitie de TP Link NC 450 ce permite comunicarea vocala cu cei ce se afla in spatiul supraegheat de camera, domul rotativ ce contine senzorul si obiectivul continand si un microfon si un mic difuzor ce permit o comunicare clara, cu o latenta mica pentru un astfel de dispozitiv.

Bineinteles, ca la orice aparat electronic controlat de la distanta… pot exista mici intarzieri cauzate de calitatea conexiunii.

-Ca ultima specificatie, poate una dintre cele mai importante, TP Link NC 450 ofera inclusiv un slot de card Micro SD pentru salvarea clipurilor video sau a fotografiilor inregistrate.

Pentru a pune la punct camera, indiferent daca vreti sa o utilizati dupa aceea in timp ce este conectata la router pe fir sau wireless recomand conectarea acesteia la retea fie si doar pentru scurt timp prin intermediul unui cablu de retea conectat la router ceea ce va permite router-ului sa ii ofere camerei un IP pe care il veti accesa ulterior pentru a putea intra in interfata de control.

Odata intrati aici suntem intampinati de o interfata simpla din punct de vedere vizual, ba chiar as spune moderna ce contine toti parametrii de care aveti nevoie pentru a conecta camera la retea prin intermediul antenei wireless, reglajele de sensibilitate pentru nivelul de zgomot la care incepe sa inregistreze sau zonele la declansarea carora sa inceapa sa inregistreze in cazul in care este detectata miscare.

Aplicatia mobila este o versiune si mai simplificata a aceleiasi interfete generale ce ofera doar posibilitatea operarii motoraselor ce provoaca miscarea camerei sau setarea modului noapte, zi precum si bitrate-ul la care se face transmisia catre smartphone.

Independent de capacitatile camerei care este excelenta daca discutam despre camerele IP de supraveghere pentru interior veti vedea daca operati motorasele de miscare ale NC 450 un blur sau o usoara pixelare a imaginii pana in momentul in care imaginea se stabilizeaza.

Asta se datoreaza ratei mici de transmisie a imaginii catre aplicatia web si nu afecteaza cu nimic calitatea inregistrarii imaginilor capturate de camera pe cardul intern care nu este disponibil in pachetul de accesorii dar pe care va recomand sa il montati imediat ce aveti ocazia pentru o cat mai buna securitate.

Din punct de vedere al amplasarii produsul poate fi montat in aproape orice pozitie fie cu ajutorul filetului standard de trepied inclus in baza fie cu ajutorul bracket-ului si a suruburilor de montaj incluse in pachetul de accesorii.

Daca ar fi sa ma intrebati pe mine as recomanda montarea camerei in tavan acolo unde se poate ajunge cel mai greu la ea, aparatul dispunand in interfata de control si optiunea de rasturnare a imaginii pentru a acomoda aproape orice tip de pozitionare.

Am avut ocazia sa utilizez aceasta camera aproximativ doua saptamani timp in care camera IP TP-LINK NC 450 s-a descurcat foarte bine atat pe timp de zi cat si pe timp de noapte si de aceea cred ca este un model demn de a fi recomandat celor care se gandesc sa isi imbunatateasca securitatea propriului camin sau birou cu ajutorul ei.

Aici trebuie sa tineti minte un singur detaliu, aparatul este destinat doar utilizarii la interior, lipsindu-i protectia la praf si apa ce i-ar fi permis sa sa fie montata si afara.

Camere de supraveghere pentru casa de la TP LINK

Lasa un raspuns