Prezentare Monitor LED Dell 19.5″ P2014H

0
2250

Atunci cand vine vorba despre monitoare, modelele mari de peste 22 sau chiar mai mari, ne fura de multe ori atentia insa de multe ori acestea se afla ca pret peste bugetul pe care ni-l putem permite sau, in cazul modelelor de buget unele facilitati sau functii sunt eliminate pentru a atinge pretul de vanzare dorit.

Exista insa optiuni de dimensiuni mai mici, ce se invart in jurul dimensiunii de 20 de inchi care, desi nu se afla in centrul atentiei, ar trebui sa fie luate in considerare pentru ca ofera de cele mai multe ori toate specificatiile si calitati de care avem nevoie pentru a ne desfasura in bune conditii activitatea la un nivel de pret mai mult decat decent fata de modelele cele mai cunoscute de 22 sau chiar 24 de inchi.

Un astfel de exemplu este si DELL P2014 care la dimensiunea de 20 de inch ofera o rezolutie de 1600 x 900 pixeli, ecran IPS, multiple intrari de semnal, toate cablurile necesare functionarii si un stand cu ajustari multiple de unghi inaltime si inclinare ceea ce il face o propunere aproape de nerefuzat pentru sectorul de buget.

Aspectul monitorului este unul obisnuit pentru un DELL de categorie business, purtand aceeasi uniforma ca multi dintre fratii sai mai mari, carcasa si rama monitorului fiind croite mai degraba intr-o maniera serioasa, functionala si mai ales cu in finisaj mat ce se poate curata usor.

Optiunile de conectare pentru acest monitor sunt surprinzator de cuprinzatoare cu trei astfel de intrari, Dvi, VGA si Display Port dar si un hub USB 2.0 la care pot fi conectate perifericele la nevoie pentru un aspect mai curat al biroului.

Din punct de vedere al ajustarilor de culoare si contrast , DELL P2014 se ajuta de OSD-ul tipic ce este controlat de cele patru butoane fizice plasate in partea drepta a ramei si la apasarea carora meniul se schimba in functie de context ceea ce face setarea monitorului rapida si foarte intuitiva.

Pentru utilizatorii casnici, ajustarile de temperatura de culoare sunt suficiente cu optiuni ca WARM sau COOL insa pentru profesionistii pentru care un astfel de display poate fi o propunere interesanta ca display secundar aceste optiuni nu sunt probabil indeajuns asa ca recomand aici calibrarea monitorului.

In ceea ce priveste calitatea display-ului in sine pot spune ca DELL-ul P2014 asigura o imbunatatire vizibila fata de alte propuneri ale concurentei in acest segment de dimensiune si performanta, combinatia dintre contrastul, culorile, luminozitatea si finisarea mata a ecranului asigurandu-se ca monitorul poate fi utilizat in cele mai bune conditii in aproape toate scenariile de utilizare.

Odata asamblat, calitatea imaginii monitoului de abea scos din cutie este placuta, contrastul ridicat oferind imaginilor si filmelor o senzatie de adancime iar culorile desi neoptimizate corect decat dupa aplicarea unui calibrator de culoare sunt suficient de bine puse la punct pentru a oferi o experienta aproape de realitate.

Desi rezolutia monitorului este una aproape necunoscuta in ziua de azi am gasit totusi ca este foarte potrivita pentru aceasta dimensiune de monitor, cei 1600 x 900 sau 1.440.000 de pixeli fiind absolut suficienti pentru cei 19.5 inchi ai monitorului, o rezolutie mai mare la aceasta dimensiune aducand probleme ce tin de scalarea textului in special in windows sau mai bine zis punand probleme celor cu vederea mai slaba sau atunci cand este utilizat pentru o perioada lunga de timp.

In concluzie, se poate spune ca DELL P2014 este un monitor de mici dimensiuni excelent pentru oricine este interesat de o calitate cat mai buna a imaginii, de o ergonomie cat mai buna la un nivel de pret decent pe care multi si-l vor putea permite fara prea mari probleme. Ca sa recapitulam, iata care sunt principalele calitati ale DELL P2014:

  • Multiple intrari de semnal, problema lipsei intrarii HDMI putand fi foarte usor rezolvata cu un cablu sau adaptor HDMI-DVI
  • Hub USB integrat, folositor in cazul in care se conecteaza la monitor mouse-ul si tastatura
  • Meniu usor de utilizat
  • Stand cu o excelenta ergonomie, caracteristica de obicei monitoarelor mult mai scumpe din linia profesionala
  • Foarte buna calitate a imaginii, finisare mata a ecranului si luminozitate foarte ridicata ce il recomanda pentru orice mediu de lucru

Monitor LED Dell 19.5″ P2014H, HD+ (1600 x 900), DVI, VGA (Negru)

Lasa un raspuns