Review samsung s24 ultra: pareri in Romana | Samsung s24 ultra cel mai bun telefon Android cu AI?

0
5537

Review Samsung s24 ultra, vezi cele mai avizate pareri in limba Romana? Venim astazi cu un review complet pentru telefon samsung s24 ultra, in care vom vorbi despre design si dimensiuni, camera foto, camera video, autonomie baterie, pro si contra telefon samsung s24 ultra. De asemenea, in acest articol gasesti multe alte detalii despre performanta, culori disponibile pe piata, preturi samsung s24 ultra etc. Ramai cu noi sa vezi cel mai complet review despre noul telefon din gama s de la samsung.

Review samsung s24 ultra

Incepem acest Review Samsung s24 (declarat si telefonul anului 2024 ) ultra prin a spune ca atunci cand zicem cele mai bune telefoane ieftine de la samsung 2024, nu zicem doar software bun. Samsung galaxy s24 ultra impresioneaza nu doar prin software, ci si prin hardware-ul sau excelent si noile caracteristici AI, care usureaza sarcinile de zi cu zi.

Samsung s24 ultra are tot ceea ce are si Samsung Galaxy S24, doar ca toate sunt imbunatatite: afisaj, camera, autonomie, calitatea constructiei si suportul software. Tot! Acest nou Galaxy S24 urmeaza traseul telefonului Google Pixel 8 si este, deci, rezultatul a 7 ani de actualizari majore si patch-uri de securitate.

Samsung Galaxy S24 Ultra este succesorul direct al Galaxy S23 Ultra. Din punct de vedere vizual, este foarte asemanator cu predecesorul sau, dar exista cateva diferente subtile.

Pentru noua generatie, Samsung foloseste pentru prima data aliaj de titan pentru cadru, impreuna cu sticla Corning Gorilla Armor. O alta caracteristica exclusiva este sistemul de operare, care este Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 pentru Galaxy. Camera a fost, de asemenea, echipata cu un nou zoom periscopic, dar ceilalti senzori raman neschimbati. Despre samsung s24 ultra pareri camera foto vorbim mai incolo.

price Samsung s24 ultra

Cateva samsung s24 ultra pareri despre pret? In primul rand, Samsung Galaxy S24 Ultra este disponibil in mai multe versiuni, cu diferente intre memoria sistemului si spatiul de stocare.

Samsung s24 ultra este pe piata in urmatoarele culori: negru, galben, gri, violet si portocaliu.

Acest telefon samsung s24 ultra poate fi gasit in oferta de pret evoMAG in versiunea:

Review Samsung s24 ultra: design, dimensiuni

Un review Samsung s24 a starnit curiozitate mare, datorita faptului ca Samsung a trecut de la carcasa de aluminiu, la cea de titan. Schimbarea nu se simte in ceea ce priveste greutatea, cum e de exemplu cazul iPhone, ci se observa diferente in calitatea telefonului. Acest lucru a starnit multe pareri mai ales din partea concurentei.

Samsung s24 ultra, cu al sau cadru de titan, este mult mai placut la atingere si nu aluneca din mana, spre deosebire de Samsung Galaxy S23 Ultra. Greutatea de 232g, inaltimea de 162,3 mm si latimea de 79 mm il fac unul dintre cele mai incomode smartphone-uri de pe piata. Designul ramane acelasi: patratos ca o caramida, dar noua ne place.

In comparatie cu generatia anterioara, samsung s24 ultra nu mai are marginile frontale curbate, ci acum ecranul este complet plat. Ne incanta aceasta schimbare, deoarece in acest fel protectia din sticla pentru ecran se aplica mai usor. Asta inseamna rezistenta si protectie ridicate!

Evident, ca si pentru generatia anterioara, ramane certificarea IP68.

In partea de jos a telefonului Samsung Galaxy S24 Ultra gasim: senzorul infrarosu, doua microfoane, butonul de alimentare si de volum cu textura identica cadrului, un difuzor principal si compartimentul pentru doua SIM fizice.

Desi exista suportul pentru cele doua cartele SIM fizice, iti reamintim ca poti profita si de eSIM, esential atunci cand calatoresti in afara Uniunii Europene.

Continuam cu un review Samsung s24 ultra unde avem si pareri despre un display performant. Samsung Galaxy S23 a avut un ecran extraordinar! In cazul samsung s24 ultra am observat imbunatatiri ale ecranului in ceea ce priveste luminozitatea, rezistenta la zgarieturi si reflexiile.

Este o schimbare uimitoare, deoarece elimina pana la 75% din reflectii in comparatie cu precedentul si, de asemenea, cu concurenta.

Cu alte cuvinte, schimbarea cu care vine acest telefon samsung s24 ultra iti permite sa folosesti smartphone-ul fara a avea partea de reflexii oriunde, fie in interior, fie in aer liber. In plus, noua sticla este o Gorilla Armor, adica ceva mai bun decat Gorilla Glass Victus 2.

Din punct de vedere tehnic, samsung s24 ultra are un panou dinamic AMOLED 2X de 6,8″ cu rezolutie QHD+ de 1440 x 3088 pixeli.

Un afisaj cu tehnologie OLED LTPO, cu suport pentru tehnologia HDR10+, dar, mai presus de toate, cu o frecventa de actualizare adaptiva de la 1 la 120hz. Asta inseamna ca, la fel ca in cazul Samsung Galaxy S23 Ultra, smartphone-ul adapteaza dinamic rata de reimprospatare in functie de tipul de continut pe care utilizatorul il vizualizeaza pe smartphone.

Deci, rata de reimprospatare poate varia de la un minim de 1 Hz pentru continut care nu necesita viteza, pana la 120 Hz pentru jocuri solicitante sau alte situatii cand ai nevoie de navigare web rapida si fluida.

Exista si posibilitatea de a forta rata de reimprospatare, astfel incat aceasta sa fie constanta, de 60Hz. In cazuri de urgenta este in regula, dar mai bine ai omite acest detaliu, mai ales ca in modul Adaptiv, consumul bateriei nu este exagerat

review samsung s24 ultra display

Similar modelelor anterioare, si Samsung Galaxy S24 Ultra utilizeaza un panou Infinity-O in care camera frontala pentru selfie-uri este plasata in partea de sus centrala a ecranului. Pentru multi utilizatori, aceasta abordare este mult mai putin invaziva.

Sub ecranul samsung s24 ultra exista un senzor de amprenta, care functioneaza pe baza de ultrasunete. Scopul acestuia este o deblocare cat mai rapida, precisa si sigura. Nu lipseste nici deblocarea faciala, desigur. Poti opta pentru ambele pentru si mai multa siguranta!

Vrei un review Samsung s24 ultra mai complet despre ecran? Ei bine, ecranul se poate seta pe modul:

  • Vivid: culori intense si, in special, negru profund. O paleta cromatica intensa, tipica AMOLED. Aici se poate modifica balanta de alb, putand opta intre culori reci si culori calde, precum si nuantele de rosu, albastru si verde din setarile avansate.
  • Natural: un profil mai real, cu culori mai putin agresive si cu un impact mai mic asupra ochilor utilizatorilor. Prin acest mod Samsung doreste sa pastreze totul asa cu este, fara prea multe diferente intre imaginea din realitate si imaginea de pe telefon. In acest mod, utilizatorul nu poate interveni in niciun fel asupra parametrilor ecranului.

Display-ul acestui telefon samsung galaxy s24 ultra este unul dintre cele mai luminoase display-uri intalnite vreodata la smartphone-uri.

Am facut testul colorimetrului si samsung s24 ultra a inregistrat o luminozitate maxima de varf de 2589 nits, cu aproape 1000 mai mult decat predecesorul sau. Cu ecran complet alb, am masurat 1491 nits, o valoare similara cu cea obtinuta cu Google Pixel 8 Pro.

Raportul de contrast este si el excelent.

O constatare despre acest smartphone Samsung: display-ul montat pe Galaxy S24 Ultra este cel mai bun atunci cand telefonul este folosit in lumina soarelui. Cele mai bune telefoane 2024 au, din cate am observat si analizat, si cele mai bune ecrane.

Camera frontala a Samsung Galaxy S24 Ultra nu s-a schimbat din punct de vedere tehnic in comparatie cu cea a Samsung S23 Ultra si beneficiaza doar de un ISP mai modern si de un software revizuit.

Samsung s24 ultra dispune de focalizare automata si poate inregistra videoclipuri Ultra HD de pana la 60 FPS. In conditii bune de iluminare, face fotografii calitative, dar rezultatul parca este putin mai “palid” decat daca fotografiile ar fi facute cu obiectivul principal de pe spate.

Pe spatele telefonului, desi avem patru lentile, numai camera periscop a fost actualizata. Zoom-ul optic de 10x ca in cazul modelului Samsung Galaxy S23 nu mai exista, ci a fost redus la 5x. In schimb, senzorul este mai mare, desi nu este inca un gigant si are o rezolutie mult mai fina de 50 MP.

review samsung s24 ultra camera
review samsung s24 ultra camera test

Calitatea zoom-ului acestui telefon samsung s24 ultra este impresionanta. Chiar si cu o marire de 10x, imaginile sunt inca de-o calitate buna. Lucrurile devin putin ciudate cand vorbim de zoom-ul 3x, care are, de asemenea, un obiectiv dedicat si scade vizibil in calitate pe masura ce maresti imaginea.

review samsung s24 ultra camera zoom

Motivul pentru care Samsung nu a venit cu o actualizare si aici ramane un mister pentru noi. Nivelurile mai mari de zoom pot fi potrivite pentru fotografiile de zi cu zi, dar nu pentru imprimari de inalta calitate, mai ales daca vorbim de mariri de peste 30x. Un alt review Samsung s24 ultra, vorbeste despre o economisire in investitie ceea ce pare oarecul logic, pretul fiind destul de mare si asa.

Samsung nu a adaugat un nou senzor cu unghi ultra-larg. Cu toate acestea, functia macro integrata este practica.

Din punct de vedere tehnic, senzorul are ceea ce compania numeste filtru de culoare Tetra2pixel RGB Filter Bayer Pattern, ceea ce inseamna ca grupeaza 16 pixeli in 1 si produce de fapt imagini de 12 MP in mod implicit.

In teorie, 200/16 ar trebui sa fie echivalent cu 12,5, dar realitatea este ca fotografiile sunt imprimate la 4.000 x 3.000 pixeli, in loc de 4.080 x 3.060 pixeli, cu un decupaj mai mic. Exista, desigur, un mod de rezolutie completa de 200 MP (16,320 x 12,240 px) si o optiune intermediara de 8,160 x 6,120 px de 50 MP.

review samsung s24 ultra camera performance

ISOCELL HP2 dispune, de asemenea, de focalizare automata Super QPD, iar Samsung spune ca poate detecta schimbari de faza atat in directie orizontala, cat si vertical si asigura o focalizare automata mai fiabila pe o gama mai larga de subiecte.

Un pas inainte fata de Double Super PD al HP1, care a functionat exclusiv in directie orizontala. Obiectivul principal de 200 MP are o distanta focala echivalenta cu 23 mm, asa cum au si alte smartphone-uri Samsung. Obiectivul are o diafragma f/1,7 si este si stabilizat.

Schimbarea vine din senzorul de periscop care modifica nu doar senzorul in sine, ci si modul de fotografiere, aspect cu care utilizatorul va trebui sa se obisnuiasca. In cazul samsung galaxy s24 ultra, compania a optat pentru un periscop de 50 megapixeli si nu unul de 10 megapixeli ca inainte. De ce? Am explicat mai sus cum zoom-ul s-a redus la 5x. Pentru acest review Samsung s24 ultra, in care am testat camerele foto, s-a folosit aparatura test de ultima generatie.

Restul camerelor din spate au ramas neschimbate cu ultrawide cu senzorul IMX564 de 12 MPx: inca senzor de 1/2,55″ cu 1,4 pixeli si autofocus cu pixel dublu. Obiectivul are o diafragma de f/2,2 si acopera un camp vizual de 120 de grade. Senzorul selfie este de 12 MP cu un obiectiv cu distanta focala echivalenta de 26 mm si o diafragma f/2,2, focalizarea fiind automata.

Modul RAW Expert este, de altfel, disponibil, integrat in aplicatia principala a camerei ca mod, in loc sa fie o aplicatie separata.

review samsung s24 ultra day foto test
  • In lumina zilei, nu am observant vreo diferenta evidenta intre fotografiile realizate cu samsung s24 ultra si modelul anterior lui, dar, sigur, acesta face poze extraordinare.
  • Cu samsung galaxy s24 ultra culorile sunt vii, tind spre tonuri calde, umbrele sunt mai luminoase, probabil rezultatul expunerilor mai mari. Prelucrarea pe care o face software-ului acestui telefon samsung s24 ultra este un pic mai conservatoare, de aici si rezultatele in tonuri mai putin exagerate, cu interpretare fidela a realitatii. Nu ne deranjeaza, intrucat pentru fotografii mai vibrante putem folosi modurile Pro si Expert RAW.
  • Credem si ca performanta zgomotului s-a imbunatatit si acest lucru se datoreaza probabil noului ISP.
  • Senzorul 200MP permite realizarea fotografiilor la rezolutie inalta, dar disponibil este si modul de 50 MP, perfect pentru fotografii definite, bogate in detalii. In cel de-al doilea caz, insa, observam o scadere: la 200MP fisierul cantareste cel putin 30MB, fata de maxim 13MB la 50MP.
  • In plus, cu samsung s24 ultra se poate fotografia in RAW la 24Mpx. Samsung Galaxy S23 Ultra, insa, inregistreaza performante mai mari cand vine vorba de fotografii. Samsung Galaxy S24 Ultra nu este intotdeauna precis si consideram ca ar exista loc de imbunatatiri in materie de nuante si detalii.
review samsung s24 ultra poze de zi
review samsung s24 ultra test foto on the night
  • In conditii de lumina scazuta, Galaxy S24 Ultra are o functie Auto Night Shot care aplica automat un anumit nivel de procesare suplimentara: un fel de mod automat de noapte. Pop-up-ul semiluna galbena te va informa despre acest mod activat. Daca vei apasa pe pictograma semiluna, totusi, vei putea dezactiva modul.
  • Chiar si in timpul noptii, culorile sunt bine conservate si nu am remarcat nicio problema cu balansul de alb automat nici in lumina calda, nici in lumina mixta.
  • Samsung Galaxy S24 Ultra ofera un nivel de detalii ridicat, iar zgomotul este redus.
  • Pentru scene mai intunecate sau mai contrastante, este mai bine sa folosesti modul de noapte dedicat pentru a profita la maximum de ceea ce ofera camera foto.
  • Am observant schimbari in comparatie cu Samsung Galaxy S23 Ultra? Exista mai putin zgomot, dar imbunatatirile reale sunt intr-adevar minime.
review samsung s24 ultra test ultra wide

Modulul cu unghi ultra-larg al samsung s24 ultra ofera aceeasi performanta ca si Samsung S23 Ultra. Majoritatea fotografiilor sunt impecabile. Culorile sunt vii, dinamica este buna chiar si in conditii nefavorabile de iluminare, deci nimic diferit fata de S23 Ultra. Cu cateva actualizari, insa, credem ca fotografiile vor atinge nivelul maxim de satisfactie. Si pentru ca ne dorim un review Samsung s24 ultra, haideti sa detaliem fiecare optiune foto a noului samsung.

Samsung s24 ultra: zoom

review samsung s24 ultra test zoom 30
  • Comparativ cu Samsung Galaxy S23 Ultra, ne confruntam cu o schimbare majora vizibila la senzorul de periscop care creste foarte mult definitia ajungand la 50 Mpx cu un zoom optic 5X. Celalalt ramane acelasi, cu zoom optic 3x. Scopul acestui senzor? Imbunatatirea calitatii fotografiilor realizate de la distanta. In fapt, fotografierea la 5x cu S24 Ultra are drept rezultat poze mai detaliate decat inainte, asta datorita puterii mult mai mari a senzorului.
  • Ce nu ne incanta este ca nu mai avem zoom de 10x.

Samsung s24 ultra pareri fotografii facute in modul portret

  • Nu exista in cazul acestui telefon samsung s24 ultra un senzor specific pentru portrete, dar acestea, chiar si asa, sunt reusite.
  • In ceea ce privesc ceilalti senzori, si aici, Samsung exceleaza la partea de luminozitate si detalii. Fotografiile sunt mai clare si mai stralucitoare.
  • Chiar si pentru utilizatorii care au ochelari rezultatele vor fi mai reale, intrucat samsung s24 ultra reuseste sa faca diferenta intre subiecti.

Samsung s24 ultra: selfie

  • Fotografiile cu camera foto Samsung Galaxy S24 Ultra sunt realiste, bune si foarte asemanatoare celor facute cu S23 Ultra.
  • Culorile sunt intotdeauna luminoase si aproape intotdeauna reale, iar rezultat final intrece de multe ori asteptarile.
  • In cazul videoclipurilor, samsung s24 ultra poate inregistra cu camera principala la rezolutie de pana la 8K, 30 fps.
  • Videoclipurile 4K la 30 fps sau 60 fps pot fi inregistrate in schimb cu toti senzorii, precum si cu stabilizarea disponibila in toate modurile.
  • Achizitia 8K este intotdeauna codificata in h.265 HEVC, in timp ce pentru celelalte moduri poti alege intre h.264 sau h.265.
  • Indiferent de modul video, sunetul este inregistrat in stereo, o rata de biti de 256 kbps.
  • Nu putem zice, totusi, ca inregistrarea in 8K (rata de biti de 80 Mbps) este un pas evolutiv excelent pe un smartphone.
  • Clipurile la 30 fps si 60 fps (50 Mbps si 80 Mbps, folosind h.264) au, in esenta, aceeasi calitate, deja foarte ridicata.
  • Am observat o imbunatatire generala a fluiditatii trecerii intre diferitele lentile si o stabilizare mai putin greoaie si mai naturala.
  • Detaliile sunt, intr-adevar, o multime si zgomotul de funadal putin, cu un interval dinamic respectabil. Echilibrul alb este mare si culorile au saturatia potrivita.

Samsung s24 ultra pareri autonomie baterie: incarcare cu pana la 45 de wati

1.Consum de energie

Consumul de energie al Samsung Galaxy S24 Ultra este foarte scazut atunci cand este inactiv. De indata ce optiunea luminozitate suplimentara este activata, consumul creste de la 1,22 la 1,79 wati.
Samsung S24 Ultra poate fi incarcat cu pana la 45 de wati atunci cand este conectat. Primele 50% din bateria de 5000 mAh se incarca in mai putin de 20 de minute, iar la 80% Samsung Galaxy S24 Ultra ajunge dupa 35 de minute. Telefonul este complet incarcat dupa aproximativ o ora.

S24 Ultra poate fi incarcat fara fir cu pana la 15 wati. De asemenea, smartphone-ul poate incarca alte produse wireless prin Wireless PowerShare. Intr-un video review Samsung s24 ultra de la brandul Corean, am vazut ca se pune mare accent pe aceasta noua functie.

2.Durata bateriei

Durata de viata a bateriei Samsung Galaxy S24 Ultra s-a dovedit a fi buna.
In utilizarea standard social media, fotografii si videoclipuri, poate chiar o utilizare mai intensa, poti ajunge cu samsung galaxy s24 ultra la cel putin 5 ore si jumatate de afisare activa cu cel putin 18 ore de utilizare.

In utilizarea clasica in care trimiti mesaje, apelezi, dar si utilizezi aplicatii profesionale si chiar S Pen pentru a lua notite, S24 Ultra depaseste cele 6 ore si jumatate de afisare activa cu o utilizare medie de 12 ore.
In cazul jocurilor, Samsung Galaxy S24 nu depaseste cele 6 ore de afisare cu o medie de 9 ore de utilizare.

Review Samsung s24 ultra si Inteligenta Artificiala generativa. AI integrata are capacitatea:

  • de a traduce mesaje si texte in orice aplicatie instalata pe smartphone
  • de a rezuma sau traduce pagini web
  • de a descarca note vocale si a le rezuma
  • de a elimina subiectii si elementele nedorite din fotografii si genera noi portiuni, astfel incat imaginile sa fie perfecte

Pe hartie, totul pare sa fie ideal. Dar cum functioneaza AI in cazul Samsung Galaxy S24 Ultra in viata reala?

Apeluri cu interpretul AI

Imagineaza-ti ca te afli in vacanta, intr-o tara a carei limba nu o vorbesti si doresti sa comanzi ceva de la restaurant, dar engleza nu-i limba de care sa uzezi.

Toate acestea ar putea rezolva prin traducerea in timp real a apelului, printr-un interpret virtual care traduce atat pentru tine, cat si pentru interlocutor tot ceea ce se spune. Asta spun hartiile! In realitate, insa, ceea ce am observat este ca totul este mult prea lent.

Traducere mesaje si pagini web

Desi frustranta apelarea cu AI, nu putem spune acelasi lucru despre traducerea paginilor web si a mesajelor in timp real.

Sa presupunem ca esti in aceeasi situatie si trebuie sa comanzi de mancare. Ceea ce a fost imposibil de facut vocal, devine posibil prin mesaje, folosindu-te de o aplicatie de mesagerie precum WhatsApp, de exemplu! Poti scrie in limba dorita si AI va face instantaneu traducerea.

Traducerea se poate realiza nu doar in cazul mesajelor scurte si textelor mici, ci si cand vine vorba de documente si fisiere mari. La fel de bine, poti alege un rezumat al acestora.

Rezumate ale paginilor web si ale mesajelor vocale

Cu AI samsung s24 ultra, exista posibilitatea de a rezuma, in orice limba, pagini web intregi. Rezumatul poate fi fie sintetizat, fie mai lung. Ceea ce am observat este ca pentru fiecare capitol, spre exemplu, AI rezuma sub forma a 3-4 puncte textul.

Incercuirea si cautarea cu ajutorul Google Lens

Samsung s24 ultra review ai foto location

Una dintre cele mai estetice si frumoase caracteristici se dovedeste a fi Circle and Search, care este disponibila si pe Google Pixel 8 Pro. Pentru a activa aceasta functie trebuie doar sa mergi in bara de cautare, sa activezi aceasta functie, sa incercuiesti un obiect sau text si Google il va cauta. Nimic complet nou, stim.

O idee care poate fi pusa in practica in special cu un S Pen.

Magic editor si fotografiile realizate cu Samsung Galaxy S24 Ultra

Review Samsung s24 ultra si fotografia cu cele mai clare nuante si culori unde, se pune accentul pe doua functii specifice: editor si quick editor. Alegand o fotografie din galerie, telefonul te va informa ce actiuni rapide poti efectua. De exemplu, daca alegi un selfie sau fotografie de tip portret, smartphone-ul te va sfatui sa adaugi un efect digital sau sa faci anumite imbunatatiri fetei.

A doua functie, cea mai importanta, preia 1:1 Magic Editor, dar fara a fi nevoie sa faca de fiecare data copia de rezerva a imaginii pe care doresti sa o schimbi cu AI generativ.

Cu acest Magic Editor poti muta obiecte, roti fotografia, astfel incat sa obtii fotografii virtuale noi, si nu in ultimul rand, poti sterge obiecte pentru a le inlocui cu altele. Totul se desfasoara destul de rapid, dar se simte nevoia de imbunatatiri.

Formatarea textului

Una dintre caracteristicile AI care ne-a placut cel mai mult este revizuirea a ceea ce scriem. Inainte de a trimite un mesaj text, putem cere inteligentei artificiale sa propuna diferite stiluri de scriere care tind adesea sa elimine erorile gramaticale. Functia este simpla, receptiva si bine realizata. Relativ inutil formatul social care adauga doar doua-trei emoji tematice la sfarsitul mesajului.

Samsung Galaxy S24 Ultra vine pe piata cu Android 14, actualizat cu patch-uri din ianuarie 2024 si personalizat cu cel mai recent One UI, si anume 6.1.

Pana in prezent, nu exista nici o alta interfata completa, bogata si stabila cum e One UI de la Samsung. Pentru multi, si poate si pentru tine, interfata Samsung este un motiv excelent de a cumpara un smartphone de la compania coreeana in loc de concurenta.

Acest telefon samsung s24 ultra este intruchiparea fluiditatii si functionalitatii. Avem toate integrarile: de la S Pen, la noul ecran de blocare, bara laterala, multi-ecranul, modul “o singura mana” si modul desktop DeX foarte apreciat (atat cu fir, cat si fara fir).

Bineinteles, noutatea este inteligenta artificiala.

Samsung s24 ultra pareri: hardware puternic Snap 8 Gen 3

Un review Samsung s24 ultra este absolut necesar in cazul in care doresti sa cumperi acest telefon. Asadar, Samsung ofera doua procesoare: unul pentru Galaxy S24 Ultra si unul pentru Galaxy S24 si S24+. Adio, Exynos! In cazul Samsung Galaxy S24 Ultra putem vorbi despre Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, telefon special personalizat de companie cu un “Snapdragon for Galaxy”.

De ce este acesta atat de special?

  • nucleul Prime se bazeaza pe arhitectura Cortex-X4 de la frecventa maxima de functionare de 3.39GHz, fata de 3.30GHz de Snap 8 Gen 3 clasic
  • apoi exista alte cinci nuclee bazate pe arhitectura pe Cortex-A720 din care 3 la 3,1ghz si 2 de la 2,9ghz
  • si in cele din urma, avem doua nuclee Efficiency, toate bazate pe tehnologia Cortex-A520 cu o frecventa de operare de 2,2ghz.

Au aceste schimbari vreun rol practice in viata de zi cu zi? Pentru a raspunde acestei intrebari, trebuie sa stii ca Samsung ofera doua profiluri de performanta pentru Galaxy S24 Ultra: profilul Standard si profilul Light.

Diferenta? Profilul standard ofera echilibrul recomandat intre viteza de procesare, durata de viata a bateriei si eficienta de racire. Profilul Light prioritizeaza durata de viata a bateriei si eficienta de racire fata de viteza de procesare.

Samsung Galaxy S24 Ultra este un splinter care atinge performante zilnice respectabile si pe care putine alte smartphone-uri le pot atinge astazi.

  • Display: Dinamic AMOLED 2X 6.8″ QHD+, Super Smooth cu rata de reimprospatare 1-120hz, Vision Booster, Corning Gorilla Glass Armor imbunatatit optic (-75% reflexii) si din punct de vedere al rezistentei (+50% durabilitate, 4x mai rezistent la zgarieturi)
  • Memorie:
  • 12GB/256GB
  • 12GB/512GB
  • 12GB/1TB
  • Sistem de operare: Android 14 cu One UI 6.1
  • Conectivitate: 5G, WiFi 7, WiFi Direct Bluetooth 5.3
  • Suport S Pen: da, integrat
  • Rezistenta: IP68
  • Camera foto:
  • Anterioara: 12MP, f/2,2, 80°
  • Posterioara:
  • 200MP principala, f/1,7, 85°
  • 12MP ultra cu unghi larg, f/2,2, 120°
  • 50MP zoom optic 5x, f/3,4, 22°
  • 10MP zoom optic 3x, f/2,4, 36°
  • Baterie: 5.000 MAh, incarcare cu fir de 45W (0-65% in 30 de minute), incarcare rapida wireless 2.0, partajare wireless a bateriei
  • Greutate si dimensiuni: 232 de grame si 162.3x79x8.6mm

Samsung s24 ultra: concluzii

Am ajuns, in sfarsit, la finalul acestui articol samsung s24 ultra pareri. Mai notam doar cateva concluzii despre acest telefon samsung s24 ultra.

Samsung Galaxy S24 Ultra este un smartphone excelent. Pe piata smartphone-urilor nu exista telefoane cu afisaj, o calitate a constructiei si un hardware mai bun. S Pen este un mare plus, alaturi de interfata completa.

Cu suport software printre cele mai bune, daca nu cele mai bune, si un AI care, cu timpul, ar putea deveni din ce in ce mai util, Samsung S24 Ultra se poate incadra cu usurinta in topul celor mai bune telefoane 2024, dupa cum am si mentionat la inceput. Exista si cateva imbunatatiri care trebuie facute, precum si cateva bug-uri rezolvate, dar nu ne facem griji ca Samsung se va ocupa de asta.

Pana in prezent, singurele smartphone-uri, companii chineze, pe care le vedem capabile sa concureze cu acest telefon samsung s24 ultraS24 sunt: Oppo Find X7 Ultra, care nu este disponibil in Europa si Xiaomi 14 Ultra. Doar iPhone 15 Pro Max este in prezent rivalul real al acestui Galaxy.

review samsung s24 ultra conclusion

Samsung s24 ultra pareri: avantaje

  • mai putine reflexii si panou LTPO foarte luminos
  • autonomie baterie buna
  • WiFi 7, UWB si Auracast
  • sapte ani de actualizari
  • certificare IP68
  • S Pen integrat
  • AI bine integrate
  • Titanul face diferenta
  • ONEUI 6.1 din ce in ce mai complet
  • Snapdragon 8 Gen 3 manipulat foarte bine
  • Noua camera de 5x 50MP

Samsung s24 ultra pareri: dezavantaje

  • pret doar pentru un segment de public
  • calibrare medie a culorilor pentru un telefon de inalta calitate
  • racire moderata a sistemului de operare
  • lipsesc codec-uri audio pentru Bluetooth
  • incaracrea nu este prea rapida
  • incomod
  • are nevoie si de alte imbunatatiri

Desi este un review samsung s24 ultra putin cam lung, speram sa te ajute sa evaluezi corect o posibila achizitie a noului samsung. Pentru noi, Samsung Galaxy S24 Ultra este un telefon bun.

Review-ul S24 Ultra se bazeaza atat pe punctele forte a acestui telefon, cat si pe punctele mai putin bune, imbunatatiri necesitand majoritatea telefoanelor de pe piata.

Lasa un raspuns