Pregatit pentru un review samsung z fold 5? Afla de ce este samsung z fold 5 cel mai bun telefon pliabil, daca merita sau nu sa investesti in telefoane pliabile si cum te poate ajuta un samsung fold 5 in viata de zi cu zi. Iti punem la dispozitie o recenzie a telefonului Samsung Z Fold 5 elaborata, consemnand pe parcurs avantaje si dezavantaje ale acestui smartphone. Daca pretul unui samsung pliabil este prea mare momentan, nu pierde din vedere seria A despre care am scris un review samsung a34 5g complet.
Review samsung z fold 5: o recenzie samsung z fold 5 marca evoMAG
Pret samsung z fold 5, modele si culori disponibile
Incepem acest review samsung z fold 5 prin a-ti spune ca cel mai bun telefon pliabil este disponibil intr-o versiune tripla: 12GB de RAM si o stocare interna de 256GB, 512GB sau 1TB pentru performanta maxima.
Samsung z fold 5 vine, de asemenea, in trei culori: crem, albastru, negru.
In oferta evoMAG, avem:
- Telefon Samsung Galaxy Z Fold 5 12 GB RAM, 256 GB Flash – de la 7.049,99 lei
- Telefon Samsung Galaxy Z Fold 5 12 GB RAM, 1 TB Flash – de la 7.443,99 lei
- Telefon Samsung Galaxy Z Fold 5 12 GB RAM, 512 GB Flash – de la 7.455,99 lei
Samsung z fold 5 design, greutate, dimensiuni
In primul si in primul rand, trebuie sa spunem ca Samsung Galaxy Z Fold 5 este practic identic cu Z Fold 4. Ideea companiei in acest caz este, probabil, de a pastra elementele de design, mai ales pentru ca diferitele generatii de Z Fold au devenit iconice la categoria de telefoane pliabile. Practic, recunosti un Samsung Z Fold de la distanta!
Credem, totusi, ca motivul real se datoreaza si faptului ca schimbarea pentru un dispozitiv atat de dificil de proiectat si construit este contraproductiva pentru oricine, atat pentru Samsung, cat si utilizator.
Apoi, recunoastem ca un telefon pliabil in genul samsung z fold 5, din punct de vedere estetic, este un dispozitiv elegant si bine gandit. Acesta a fost proiectat chiar si pentru profesionistii care au nevoie de el si pentru alte sarnici, decat cele de baza.
Samsung a luat in calcul opinia utilizatorilor si, in cazul samsung fold 5, a eliminat complet spatiul care exista de obicei intre cele doua parti ale dispozitivului.
In acel spatiu, chiar si asa mic cum era, mereu se depozita praf, care trebuia eliminat manual. Acum, insa, nu se mai pune aceasta problema. Si in plus, datorita certificarii IPX8, telefonul Samsung Z Fold 5 este sigur de folosit chiar si langa apa. Daca ajung cativa stropi de apa pe el, nu-ti face griji. Acest samsung fold 5 e mai rezistent!
Galaxy Z Fold5 este un smartphone pliabil mai subtire si mai usor. Motivul este prezenta unei balamale complet revizuita de Samsung, care nu numai ca imbunatateste durabilitatea in miscarile de pliere, dar face smartphone-ul mai usor cu 10 grame. Acum are 253 de grame, fata de cele 263 de grame anterioare. Nu e mult, dar apreciem mult intentia companiei de a aduce imbunatatiri!
Acelasi lucru este valabil si pentru dimensiuni. Lungimea si latimea au ramas neschimbate, dar telefonul este mai subtire: cel mai bun telefon pliabil are doar 13,4 milimetri fata de precedentii 15,8 sau 14,2 mm in functie de pozitia de masurare. Rezultatul plierii este, de asemenea, mult mai bun, telefonul semanand la inchidere mai mult cu un Samsung clasic.
Toate aceste schimbari nu afecteaza rezistenta si robustetea smartphone-ului samsung z fold 5, deoarece Samsung a decis sa continue sa utilizeze Armor Aluminium, la fel ca pe Z Fold 4. Un material din aluminiu cu 10% mai rezistent fata de cel clasic, care asigura rezistenta excelenta, chiar si dupa un timp indelungat de utilizare.
Samsung z fold 5 display: luminozitate samsung fold 5 incredibila
Continuam acest review samsung z fold 5 cu o mentioune despre ecranul intern care ramane la 7,6 inch diagonala, cu acelasi aspect mai patrat vazut si in anii trecuti. Stratul flexibil de deasupra pixelilor OLED este din nou un fel de sticla, desi Samsung si Schott, furnizorul, il numesc UTG – Ultra Thin Glass.
Atat in exterior, cat si in interior, afisajele sunt Dynamic AMOLED 2X cu o rata de reimprospatare de 120hz. Afisajul extern al noului samsung z fold 5 nu se schimba si ramane la fel, cu o diagonala neschimbata la 6,2 inch, o rezolutie de 904 x 2316 pixeli si o densitate a pixelilor de 401ppi.
Un panou care este capabil sa ajunga la 120 Hz. Prin urmare, iti va fi usor sa derulezi rapid pe paginile web, dar la fel de usor sa vezi continut de calitate chiar si pe un anumit panou la nivelul formatului.
La fel ca si in cazul generatiei anterioare, ecranul extern iti ofera control total, chiar si fara a fi nevoie sa deschizi si sa utilizezi ecranul intern mai larg.
Ecranul intern are un aspect mai patrat de 5:6, 9:11.2 fata de 9:10.8. Diagonala este de 7,6 inch Dynamic AMOLED 2X, in timp ce rezolutia este de 1812 x 2176 pixeli, iar densitatea pixelilor este de 373ppi.
Samsung specifica ca panoul este capabil sa ajunga pana la 120 Hz, cu o fluiditate incredibila, in functie de activitatea pe care o desfasori.
Luminozitatea este impresionanta, iar confortm fisei de date, samsung z fold 5 poate ajunge pana la 1750 nits. O valoare absolut incredibila!
Suntem practic aproape la nivelul unui Samsung Galaxy S23 Ultra. In conditii normale, afisajul poate fi setat manual la aproximativ 600 nits.
Daca vrei sa vezi mai multe exemple de modele telefoane Samsung, te invitam sa citesti si Cele mai bune telefoane Samsung 2024.
Formatul, aproape de 4:3, il face perfect pentru multitasking, vizualizarea PDF-urilor si a documentelor in general si, de asemenea, pentru jocuri. De acest lucru nu poti profita cand vorbim de filme si videoclipuri care sunt filmate in 16:9.
OneUI permite configurarea a doua presetari:
- Vivid: impinge limitele, depasind chiar standardul DCI-P3 si ofera o saturatie maxima mai mare a culorilor. Permite un control mai intens al culorilor, putandu-se schimba balansul de alb intre culorile Cold si Warm. Datorita setarilor avansate, poti ajusta si nuantele de rosu, verde si albastru.
- Natural: HDR permite profilul DCI-P3. In schimb, este propus ca un profil mai real, cu culori mai putin agresive si cu un impact mai mic asupra ochilor utilizatorilor.
Samsung z fold 5: ce putem spune despre camera foto si camera video a celui mai bun telefon pliabil?
Pentru ca acest review samsung z fold 5 sa fie complet, neaparat trebuie sa ne raportam la camera foto/video.
Telefonul Samsung Galaxy Z Fold 5 dispune de:
- Camera principala de 50MP cu diafragma f/1,8 si stabilizare optica
- Camera ultra cu unghi larg de 12MP cu diafragma f/2.2 si 123 de campuri vizuale
- Teleobiectiv 3X 10MP, cu diafragma f/2.4 şi stabilizare optica
- Camera interna sub afisajul de 4MP cu diafragma f/1,8.
- Camera interna pentru afisaj extern de 10MP cu diafragma f/2.2
- Video 8K @30fps, 4K @30/60 fps HDR10+
- Super Slow-motion HD @960 fps
- Time Lapse
Trio-ul de camere din spate dispune de un senzor principal Samsung GN3 cu un format optic 1/1.56″, 50 de milioane de pixeli de 1,0 µm si o serie de filtre Tetrapixel.
Focalizarea automata se bazeaza pe o metoda Dual Pixel, in timp ce obiectivul din fata acestui senzor are o distanta focala echivalenta cu 23 mm (deci foarte larga) si diafragma f/1.8, existand in acelasi timp si stabilizare optica.
Completam acest review samsung z fold 5 spunand ca, pentru ultrawide, Fold5 Z are un senzor Sony IMX 258 cu un format optic 1/3.06″ si pixeli de 1.12 µm. Rezolutia declarata este de 13 MP, dar Samsung o foloseste la 12 MP.
Obiectivul acopera un camp vizual de 123 de grade, conform specificatiilor Samsung, si are o deschidere f/2.2. Pentru teleobiectiv, in schimb, Samsung a decis sa propuna un senzor S5K3K1 (1/3.94″, 10 MP, 1.0 1m), cu obiectiv stabilizat cu diafragma f/2,4 cu distanta focala efectiva de la 7,0 mm, dar cu o distanta focala echivalenta de 66 mm. In orice caz, poti mari imaginile de pana la 3x.
In ceea ce privesc selfie-urile, avem o camera traditionala de 10 MP pe ecranul extern. Aceasta are la baza Sony IMX 374 (1/3″, 1.22 µm) in asociere cu un obiectiv cu focalizare fixa cu o distanta focala echivalenta de 25 mm şi o diafragma f/2.2.
Exista, de asemenea, camera de sub afisaj care se ascunde in spatele ecranului pliabil. O serie de pixeli si patch-uri transparent care lasa suficienta lumina, astfel incat senzorul de 16 MP (IMX 471, 1/3″, 1,0 µm) sa realizeze imagini statice de 4 MP si video 1080p. Alte lucruri de mentionat in acest review samsung z fold 5?
Fotografiile pe timp de zi: camera principala de 50 MP a samsung z fold 5 functioneaza foarte bine. In plina zi, surprinde imagini placute. Culorile au o multime de lumina si vivacitate, fara probleme de echilibru de alb sau de culoare dominanta.
Contrastul ridicat contribuie la aspectul general expresiv, in timp ce roll-off-ul in extreme este bine evaluat, astfel incat sa obtii detaliile dorite atat in umbre, cat si in lumini.
Rezolutia de 12,5 MP ofera nivelul asteptat de detaliu, iar acest lucru este in mare parte redat intr-un mod foarte matur, fara claritate excesiva. In consecinta, nu exista halouri in jurul marginilor contrastante.
Fotografiile in intuneric: in conditii de lumina scazuta, samsung fold 5 poate trece automat la modul de noapte, dar asta se va observa pe ecran. Acest mod nu este preluat mereu, totusi.
Cand este activat, capteaza aceleasi imagini pe care le-ai obtine daca ai fi in modul de noapte dedicat. In modul de noapte, exista o imbunatatire vizibila in redarea umbrelor, precum si o conservare excelenta a luminilor inalte.
Se observa si o imbunatatire a zgomotului de fundal.
Tot in acest review samsung z fold 5 simtim nevoia sa facem referire si la zoom. Astfel, senzorul teleobiectiv al samsung z fold 5 are un zoom de 3x.
Chiar si cu zoom, detaliile raman clare, iar zgomotul este minim. Culorile sunt bine adaptate, iar intervalul dimanic excelent. Este prezent, ca si in cazul altor telefoane pliabile si nu numai, si un cursor liniar care ajunge pana la 30x zoom.
Atat nivelurile de zoom de 4x, cat si cele de zoom de 10x ne-au satisfacut ochii in ceea ce privesc detaliile si nivelurile scazute de zgomot. Desigur, toate acestea depind de conditiile bune de iluminare.
Din punct de vedere al camerei video, telefonul Samsung Z Fold 5 suporta inregistrarea video cu o rezolutie de pana la 8K cu camera principala.
Atat obiectivul principal, cat si teleobiectivul pot atinge 4K la 30 fps si 60 fps, in timp ce ultrawide-ul atinge maxim 4K la 30fps.
Review samsung z fold 5 cu privire la baterie
Cel mai bun telefon pliabil are autonomie baterie buna! Samsung Galaxy Z Fold 5 are o baterie de 4.400 mAh sau, mai precis, doua baterii separate care corespund aproximativ capacitatii nominale care nu se schimba in comparatie cu generatia anterioara de telefoane pliabile.
Vezi si Cele mai bune telefoane 2024 pentru si mai multa inspiratie in materie de telefoane bune cu durata de viata a bateriei impresionanta!
Bateria poate dura toata ziua, dar bineintes ca autonomia depinde de cat de mult folosesti telefonul. Incarcarea, din pacate, nu se schimba si ajunge la cel mult 25 W cu fir si 15 W fara fir. Numere care nu merg mana in mana cu alte dispozitive ale companiei si care pot face cei mai exigenti utilizatori sa intoarca spatele telefonului samsung fold 5.
Samsung z fold 5 si S-Pan
Cel mai bun telefon pliabil functioneaza si cu un S-Pan unic pe piata. Desi suita de software nu a suferit modificari semnificative si este inca la fel, Samsung a schimbat dimensiunea stiloului si carcasa acestuia.
Inca neintegrat in pachet, S Pen este amplasat in partea din spate a carcasei vandute separat.
Sistemul de prindere este solid si, in acelasi timp, permite o detasare usoara a stiloului.
Din pacate, S Pen este mai subtire si mai usor si acest lucru il face mai putin confortabil de utilizat pentru perioade mai lungi de timp.
Deoarece S-Panul sta intr-o pozitie de 90 de grade, poate fi destul de enervant. Telefonul nu va sta drept cand este pus pe masa. S-ar putea sa deranjeze, mai ales daca vrei sa vezi filme sau sa vizionezi videoclipuri in timp ce mananci. Pentru ca telefonul sa fie drept, trebuie sa dai jos carcasa!
Concluzii despre samsung fold 5
Nu putem incheia acest review samsung z fold 5 fara cateva concluzii. La categoria telefoane pliabile, intr-adevar, samsung z fold 5 se remarca ca fiind printre cele mai bune telefoane pliabile. Performantele sale se datoreaza si procesorului Snapdragon 8 Gen 2 foarte puternic.
De cand s-a lansat si pana astazi, acest smartphone Samsung Galaxy Z Fold 5 inca se numara printre cele mai utilizate telefoane pliabile. Fa cunostinta cu telefonul care se poate transforma in tableta, dar care, desigur, are nevoie de un S-Pan pentru a putea fi folosit la scriere si desen!
Daca esti in cautarea unui device care sa imbine mai multe caracteristici, recomandam samsung z fold 5!
Samsung z fold 5 avantaje:
- Display luminos
- Software complet
- Optimizare neincetata a pliurilor
- Actualizari si garantie
- Pret bun pentru ceea ce poate face
Samsung z fold dezavantaje:
- Destul de gros cand este inchis
- Camere asemanatoare modelelor anterioare
Speram sa iti fi fost de ajutor acest review samsung z fold 5! Speram ca ai aflat tot ceea ce te interesa despre cel mai bun telefon pliabil samsung z fold 5. La categoria de telefoane pliabile pe noi ne-a castigat.
Tu ce zici daca urmatoarea achizitie ar fi un samsung fold 5? Consulta caracteristicile, avantajele, dezavantajele si nu ezita sa-l achizitionezi daca te-a convins!