Review – Smartphone Xiaomi Redmi 3 PRO

0
1764

Ca parte a campaniei Back 2 Office ce se desfasoara in aceste zile pe site-ul evoMAG.ro, multe dintre produsele destinate sa usureze activitatea celor ce se reintorc la serviciu dupa un concediu speram odihnitor au parte de discounturi si alte oferte si promotii.

Printre ele, se afla si produsul pe care vreau sa vi-l prezint astazi, Xiaomi Redmi 3 Pro ce atinge cred eu in special in cadrul campaniei Back to Office un raport tentant intre pret, calitate si performante.

Smartphone-ul nostru soseste intr-o cutie foarte similara cu cea a Redmi 3, fratele sau mai mic. In pachetul de accesorii veti gasi, ca de obicei doar adaptorul de alimentare de la retea, un cablu USB pentru incarcare, ejectorul pentru tavita cartelei sim si manualele de instructiuni.

-Specificatiile principale pentru modelul PRO a Xiaomi Redmi 3 sunt:

-Display de 5 inch si rezolutie HD sau 720p

-Procesor Qualcomm Octacore pe 64 de biti cu o frecventa de pana la 1.5 Ghz

-3 Gb de memorie RAM

-Doua camere, una frontala de 5 Megapixeli si cea principala de 13 Megapixeli

-Acumulatorul cu o capacitate extinsa, de 4100 miliamperi ceea ce promite o autonomiae mai mare decat cea a majoritatii smartphone-urilor din aceasta clasa si

-32 Gb de memorie interna expandabila cu ajutorul unui card Micro SD.

Din punct de vedere al design-ului, daca sunteti obisnuiti cu modelul precedent Redmi 3 fara particula PRO in coada, nu pot spune ca s-a schimbat mare lucru in afara de senzorul de amprenta foarte rapid plantat pe spatele telefonului.

Avem parte de aceeasi materiale excelente folosite pentru constructie, aceleasi imbinari fara cusur si mai ales aceeasi forma ce permite cuprinderea terminalului mobil cu o singura mana, colturile si marginile rotunjite ajutand foarte mult din acest punct de vedere.

Daca stam de vorba despre componentele acestui model, putem spune de abea acum ca Redmi 3 PRO a suferit schimbari vizibile fata de modelul precedent ceea ce il fac nu neeaparat mai rapid in timpul utilizarii pentru ca este pastrat acelasi procesor ci mai degraba mai fluent gratie cantitatii de ram mai mare si capacitatii de stocare crescuta, memorie ce de altfel pare a fi mai rapida fata de Redmi-ul 3 simplu, insa asta poate fi doar o parere a mea.

In orice caz, in timpul testelor Smartphone-ul s-a comportat asa cum era de asteptat, toate cifrele obtinute fiind foarte bune pentru clasa din care acest telefon face parte.

De abea scos din cutie Xiaomi Redmi 3 PRO vine cu interfata specifica MIUI 7.2 ce sta deasupra sistemului de operare Android 5.1. Aceasta arata la fel de bine si este la fel de practica ca si cele ale altor modele Xiaomi neexistand o sectiune ascunsa dedicata aplicatiilor.

Oricat de multe sau oricat de putine, acestea stau pur si simplu pe desktop. Slava Domnului ca avem posibilitatea de a le grupa in foldere separate altfel ecranul cred eu, ar deveni rapid aglomerat.

In ceea ce priveste continutul multimedia, clipurile video sau filmele la rezolutie Full HD sunt o placere de privit pe ecranul viu colorat al Xiaomi Redmi 3 PRO iar sunetul transmis cu ajutorul castilor este clar si puternic, bun pentru un dispozitiv de buget.

In ceea ce priveste difuzorul plantat pe spatele dispozitivului, este si el destul de bun. Nu este cel mai clar si nici cel mai puternic iar plasarea pe spate nu mi se pare tocmai potrivita insa, din nou pentru un astfel de dispozitiv isi face treaba foarte bine.

Camera principala a aparatului focuseaza si declanseaza rapid ceea ce in lumina zilei poate produce rezultate foarte placute insa la interior sub lumina artificiala incep sa se vada artefactele atat in modul normal de captura cat si in cel HDR

Acestea nu sunt insa foarte grave iar capturile rezultate pot fi folosite cu succes pentru afisarea pe web.

Cel mai mare punct foarte al Xiaomi redmi 3 PRO mi se pare a fi capacitatea mare a bateriei integrate.

In timpul testarii, trebuie sa spun ca m-am straduit sa utilizez cat mai mult telefonul conform obiceiurilor mele zilnice, cu cateva apeluri , cateva SMS-uri, browsing pe internet, vizionare de clipuri video si ascultarea a cateva melodii utilizand castile pe Bluetooth, eventual cate o fotografie pe ici pe colo cand situatia o cere si cateva joculete.

Rezultatul a fost bun, placut si deloc surprinzator pentru ca ma asteptam la o performanta de acest fel. Am reusit sa trec cu brio peste o zi si jumtate de utilizare destul de grea a smartphone-ului, un rezultat fara indoiala foarte bun in comparatie chiar si cu modelele de varf ale concurentei.

Mai trebuie sa adaug ceva aici, timpul de incarcare pentru acest model a fost de aproximativ 4 ore utilizand incarcatorul ce a sosit in pachetul de accesorii.

Bun, atunci care sunt concluziile? Merita atentia noastra upgrade-ul pe care Xiaomi Redmi 3 l-a primit, castigand in acest fel particula PRO la finalul numelui ? Eu as spune ca da, fara indoiala.

Chiar daca Xiaomi este unul dintre producatoruii vostri preferati sau nu, parerea mea este ca Redmi 3 PRO merita atentia noastra ca atatea alte modele Xiaomi.

In primul rand telefonul sta bine in mana si este bine construit, accesul la senzorul de amprenta fiind facil. Pe langa faptul ca poate fi accesat usor, este si foarte rapid ceea ce nu ma asteptam sa se intample la acest nivel de pret.

Calitatea imaginilor afara la lumina zilei este foarte buna, declansarea fiind rapida si consistenta aceasta scazand la inteiror la lumina artificiala si devenind usor problematica noaptea insa toate acestea sunt de asteptat in general la un smartphone, nu doar la acest model.

Performanta per total a intregului pachet inclus in Redmi 3 PRO este buna, decenta ducand fara probleme la bun sfarsit insarcinarile de zi cu zi cu destula energie ramasa pentru prima parte a celei de-a doua zi in caz ca uitati sa il puneti seara la incarcat.

Per total, parerea mea este ca Xiaomi Redmi 3 PRO este un dispozitiv solid atat din punct de vedere al aspectului, al constructiei cat si al performantelor fiind una dintre primele mele recomandari in gama de pret din care face parte.

Telefon Mobil Xiaomi Redmi 3 Pro, Procesor Octa-Core 1.5GHz / 1.2GHz, IPS LCD Capacitive touchscreen 5″, 3GB RAM, 32GB Flash, 13MP, Wi-Fi, 4G, Dual Sim, Android (Auriu)

Lasa un raspuns