O schimbare de look este mereu bine venita, iar uneori, aceasta schimbare implica ondularea parului. Parul ondulat poate fi acel mic detaliu care sa contureze o imagine perfecta. Pentru asta insa, este nevoie de un ondulator bun de par.
Cum alegem un ondulator bun
Exista o multime de ondulatoare de par pe piata, multe dintre ele foarte bune. Cel mai bun insa, trebuie sa se potriveasca tipului tau de par. Trebuie sa tii cont de modul in care controlezi temperatura, de materialele din care este realizat, de functiile cu care este dotat si de ce nu, de aspect. De asemenea, numarul accesoriilor cu care vine la pachet ondulatorul este important. In functie de toate aceste criterii, s-au dezvoltat mai multe tipuri de ondulatoare:
Tipuri de ondulator
Ondulator cilindric cu clapeta
Este cea mai populara varianta. Simplu de folosit, acesta poate fi achizitionat la preturi foarte mici. Din pacate,daca nu este folosit cu atentie poate duce la arderea firului de par.
Ondulator de tip bagheta
Este asemanator ondulatorului cu clapeta, insa nu are clapeta. Acest lucru permite rularea parului in sens invers, elimina riscul de apararitie a varfurilor inspicate si de asemenea, prezinta mult mai putine riscuri de ardere a firului de par.
Ondulator de tip cleste
Seamana foarte mult cu placa de indreptat parul, insa foloseste baghete cilindrice sau conice pentru a-si duce misiunea la bun sfarsit. Daca vrei bucle ample si volum, este cea mai buna varianta pe care o ai la dispozitie.
Ondulatoare semi-automate si automate
Sunt singurele ondulatoare motorizate si ofera o multime de avantaje, precum ajustarea dimensiunii buclelor. Sunt ceva mai costisitoare, insa.
Avantajele unui ondulator automat
Desi mai costisitoare, ondulatoarele automate a o serie de avantaje: protejeaza foarte bine parul, elimina aparitia electricitatii statice si ofera foarte multe variante de aranjare a firului de par.
Intrebari frecvente
Cum alegi cele mai bune ondulatoare?
Opteaza pentru un ondulator de par care sa corespunda nevoilor parului tau. Un par deteriorat va avea nevoie de ondulatoare ce ofera protectie termica sau au invelis ceramic. Insa, daca iti doresti sa poti controla usor temperatura aparatului, opteaza pentru un model cu mai multe setari de temperatura. In cazul in care nu ai foarte mare experienta cu aceste aparate de coafat, incepe cu un model simplu, fara clapa, si treci la ondulatoarele cu clapa atunci cand capeti ceva mai multa experienta si dexteritate cand vine vorba de coafuri.
De cate tipuri poate fi un ondulator?
Un ondulator poate fi de mai multe tipuri, in functie de dimensiunile acestuia, dar si de design. In functie de dimensiuni, vei gasi ondulatoare foarte subtiri, ce iti permit sa realizezi coafuri afro si coafuri cu par foarte, foarte cret, ondulatoare de dimensiuni medii, cu care poti face bucle clasice, dar si ondulatoare cu diametru foarte mare, care te vor ajuta sa realizezi bucle foarte lejere. Diametrul ondulatorului este esential pentru a-ti da seama ce tip de onduleuri vei obtine. Cand vine vorba de design, ondulatoarele cu clapa te vor ajuta sa prinzi suvita de par usor in timp ce aceasta se onduleaza, iar modelele fara clapa iti vor oferi o libertate de miscare mai mare.
Cum folosesti corect un ondulator?
Foloseste ondulatorul numai pe parul uscat, pe care ai aplicat in prealabil protectie termica. Incepe cu suvite subtiri, pastreaza intotdeauna varful ondulatorului indreptat spre crestetul capului si ruleaza usor suvita pe acesta. Tine suvita stransa pana cand caldura aparatului ajunge la degetul cu care tii suvita. Daca simti caldura puternica in dreptul degetului, este momentul sa eliberezi suvita. La final, nu trece degetele sau pieptanul prin bucle pentru a le aranja pana cand acestea nu s-au racit complet.