Există mai multe tipuri de frigidere?
În funcție de numărul și poziția ușii:
- Frigidere cu o ușa. Sunt exclusiv frigidere, pentru că nu au zone de congelare. Sunt preferate de cei care se aprovizionează zilnic cu mâncare și dețin deja un congelator sau o ladă frigorifică în casă.
- Frigidere cu două uși. Sunt formate din două compartimente: frigiderul este poziționat în partea inferioară și congelatorul în partea superioară.
- Combinele frigorifice sau frigiderele combi sunt prevăzute cu două uși, frigiderul este așezat în partea inferioară și congelatorul sus.
- Frigider / combina frigorifică alături. Au un design tipic american cu usi inalte, verticale, dispuse in oglinda. În general, congelatorul se află în partea stângă, iar frigiderul în dreapta.
Clasificarea în funcție de proiectare și modul de utilizare:
- Standard - e ste un aparat frigorific de sine stătător, clasic, care se bucură de cea mai mare popularitate.
- Frigider / combină incorporabil (ă). Se încastrează în mobilierul din bucătărie, rămânând vizibile doar ușile de acces.
În funcție de dimensiune:
- Frigider minibar. Reprezintă o categorie specială de frigidere, cu o înălțime sub 150 cm și concepută pentru depozitarea unei cantități reduse de alimente și băuturi.
- Frigidere mici cu înălțime între 150 și 170 cm. Sunt o opțiune ideală pentru cei care locuiesc singuri în apartamente mici sau garsoniere.
- Frigidere medii cu înălțime de 170 - 185 cm. Sunt cel mai des preferate datorită mărimii potrivite - sunt suficient de spațioase și ocupă un spațiu rezonabil.
- Frigidere mari cu înălțime între 185 și 195 cm. Se adresează familiilor numeroase pentru depozitarea unor cantități mari de alimente.
- Frigidere foarte mari, peste 195 cm. Sunt modele mai rare, utile în locuințe foarte mari sau în spații comerciale, de lucru.
La ce trebuie sa fim atenti cand cumpărăm un frigider?
Iată câteva criterii după care ar trebui să vă orientați atunci când cumperi un frigider:
- Capacitate. Pentru o familie numeroasă alegeți un frigider suficient de încăpător.
- Dotări / funcții. În primul rând optează pentru o varianta No Frost pentru a evita formarea gheții în interior și grijă de a o îndepărta periodic. Alte dotări și funcții utile sunt: dezghețarea automată, monitorizarea strictă a temperaturii, interiorul luminii, compartimentul special pentru legume și fructe, dozator (apă / apă), posibilitatea de reglare ușoară a rafturilor pe înălțime, alte accesorii (suport pentru ouă, Numărul de compartimente / rafturi și sertarelor de pe ușa.
- Spațiul disponibil din bucătărie
- Consumul de energie
- Design