Trotinete electrice


Erou

Cum funcționează trotinetele electrice

Având un design dinamic și fiind ușor de utilizat, trotinetele electrice reușesc să atragă privirile tututor iubitorilor de echipamente interactive de transport. Indiferent de momentul zilei și destinația aleasă, trotinetă electrică te poate scuti de stres și timp pierdut în traficul prea congestionat al orașului. 


Trotinetele sunt prevăzute cu accelerație direct pe ghidon și permit ajustarea rapidă a vitezei de deplasare. Ele funcționează având la baza un acumulator electric care se poate reîncarcă. Pornirea se face fie la cheie, fie automat, prin intermediul unor senzori care detectează momentul în care trotinetă este pusă în mișcare (la fel se întâmplă și atunci când faci pauză sau oprești). Frânarea sau încetinirea se realizează acționând o pârghie sau apăsând un buton. Prin tehnologiile ultra-moderne au fost aduse optimizări importante sistemului KERS (frânare regenerativă, frânare magnetică, pilot automat, recuperare a energiei cinetice) prezent pe cele mai noi modele de trotinete electrice.

De ce sunt atât de populare trotinetele electrice

Trotinetele electrice sunt în general pliabile, dar există și variante compacte, al căror principal avantaj este structura solidă și fiabilă. Modelele pliabile sunt perfecte pentru oraș deoarce se depozitează și se mută ușor dintr-un loc în altul (portbagaj, hol, birou etc). 


Popularitatea lor rezultă din faptul că sunt soluții inovatoare eficiente, distractive, simplu de înțeles și de folosit (ușoare, portabile, rapide, au costuri reduse de funcționare și întreținere, cele mai solide putând susține până la 130 - 150 kg).

Ce echipament de protecție este necesar pentru a merge cu trotineta electrică

Este recomandat să purtați cască de protecție atunci când va deplasați cu trotinetă electrică, indiferent dacă circulați cu viteză redusă. Un set complet de protecție poate include și genunchiere, cotiere, protecții palme.

Ce autonomie are bateria unei trotinete electrice

Capacitatea bateriei te interesează în mod deosebit pentru a ști de la început ce distanță vei putea să parcurgi într-o anumită perioada de timp. Dacă vrei o trotinetă electrică pentru a te deplasa de acasă la serviciu, poți să iei în calcul distanță dintre cele două puncte că să știi spre ce model să te orientezi. Cu siguranță nu vrei că bateria să se epuizeze înainte să ajungi la destinație. 
 
Autonomia acumulatorului se exprimă în distanță de parcurs pe o singură încărcare iar valoarea maximă poate varia de la 8 la 30 km. 
 
Există câțiva factori care pot influență autonomia bateriei: calitatea roților, greutatea utilizatorului, condițiile meteorologice și de drum (vânt, pante, calitatea trotuarului etc).

Cât dureaza un ciclu complet de incaracre a bateriei

Fiecare model de trotinetă electrică are un timp de încărcare. La cele mai actuale modele, un ciclu complet de la 0 la 100% durează minimum două ore.

Care este viteza maximă pe care o poți atinge cu trotineta electrică

Cele mai rapide trotinete pot ajunge la 30 - 36 km/h. Atenţie: o trotinetă electrică ce depăseşte 25 km/h trebuie înmatriculată deoarece este încadrată în gama mopedelor. Pentru o astfel de trotinetă trebuie de asemenea să te asiguri că ai permis de conducere. Viteza maximă pe care o poţi atinge cu o trotinetă electrica fără să deţii permis de conducere este de 25 km/h.