Cele mai bune oferte ale momentului! Profita acum! Vezi oferte
Cooler procesor Noctua NH-D15 G2 HBC, compatibil Intel / AMD
Noctua Cooler procesor Noctua NH-D15 G2 HBC, compatibil Intel / AMD Noctua NH-D15 G2 HBC Noua generatie de coolere premium din seria D Noctua NH-D15 G2 este a doua generatie, imbunatatita, a iconicului NH-D15. Noua generatie isi depaseste predecesorul premiat, datorita ventilatoarelor sale de ultima generatie, NF-A14x25r 4175304
699.99 In stock

Cooler procesor Noctua NH-D15 G2 HBC, compatibil Intel / AMD

COD: [ CPNTD15G2HBC ] ID: 4175304
  • Servicii evoMAG
699,99 Lei
(TVA inclus)
Adauga la wishlist
Timp estimativ de livrare
Ridica din locker / punct ridicare
Din Showroom-ul evoMAG.ro: Poate fi ridicat maine dupa ora 09:00
Livrare prin curier:Se livreaza poimaine pana in ora 18:00
Alerta pret!
Compară Intrebare tehnică? Printeaza
  • Produse recomandate
  • Scurta descriere
  • Detalii tehnice
  • Review-uri
699,99 Lei
(TVA inclus)
Cooler procesor Noctua NH-D15 G2 HBC, compatibil Intel / AMD

Descrierea produsului Cooler procesor Noctua NH-D15 G2 HBC, compatibil Intel / AMD

Noctua NH-D15 G2 HBC

Noua generatie de coolere premium din seria D

Noctua NH-D15 G2 este a doua generatie, imbunatatita, a iconicului NH-D15. Noua generatie isi depaseste predecesorul premiat, datorita ventilatoarelor sale de ultima generatie, NF-A14x25r G2 PWM cu compensare de viteza, 8 conducte de caldura si radiatoare asimetrice care au fost atent reglate pentru a functiona in tandem cu noile ventilatoare pentru a atinge o performanta si mai buna de racire si silentiozitate. Ca atare, versiunea G2 este un adevarat model emblematic, care continua mostenirea originalului NH-D15, depasind limitele racirii cu aer si rivalizand cu eficienta multor solutii de racire cu apa all-in-one (AIO). Pe langa performanta sa imbunatatita, NH-D15 G2 ofera si o compatibilitate imbunatatita datorita constructiei offset care ofera spatiul necesar pentru folosirea primului slot PCIe x16 de sus, de pe majoritatea placilor de baza actuale. Nu in ultimul rand, versiunea G2 a fost actualizata la sistemul de montare multi-socket SecuFirm2+™ bazat pe Torx® cu surubelnita NM-SD1 inclusa, precum si upgrade la compusul termic Noctua NT-H2. Pe scurt, NH-D15 G2 a fost imbunatatit in aproape toate privintele, de la radiator si ventilatoare pana la montaj, pasta termica si pachet de accesorii. Suplimentat cu garantia de incredere de 6 ani a producatorului Noctua, este alegere numarul unu pentru clientii care solicita tot ce este mai bun in racirea cu aer.
Varianta HBC (High Base Convexity) este optimizata special pentru procesoarele LGA1700 care sunt utilizate cu presiune ILM completa sau care s-au deformat permanent in timpul utilizarii pe termen lung, oferind o calitate excelenta a contactului in ciuda formei concave a procesorului.

  • Performanta de generatie urmatoare

Timp de un intreg deceniu , originalul NH-D15 a fost considerat cel mai bun cooler de aer de pe piata. Versiunea G2 continua aceasta mostenire prin imbunatatirea performantei de racire si silentiozitatea predecesorului sau iconic. Mai ales in conditii dificile, cu sarcini termice mai mari, NH-D15 G2 poate atinge temperaturi cu pana la cateva grade mai scazute, prin urmare, oferind un spatiu termic care permite viteze mai mari.

  • Lamele optimizate, grosimi asimetrice simetrice de aripioare

NH-D15 G2 a fost optimizat cu minutiozitate pentru a utiliza cel mai bine performanta superioara a fluxului de aer si presiunea noilor ventilatoare NF-A14x25r G2 PWM. Datorita performantei P/Q imbunatatita a ventilatoarelor, distanta dintre lamelele radiatorului a putut fi redusa de la 1,9 mm la 1,6 mm, ceea ce a facut posibila integrarea a 23 de lamele suplimentare si cresterea suprafetei totale a acestora cu 20%. In acelasi timp, latimea blocului de lamele frontal a fost taiata cu 5 mm, astfel incat incarcarea sa fie mai echilibrata intre cele doua ventilatoare.

  • Mai multa performanta, dimensiuni mai mici

Datorita densitatii mai mari a lamelelor, blocurilor de lamele asimetrice si a spatiului putin mai mic intre lamele, versiunea G2 combina performante imbunatatite cu o dimensiune putin mai mica in comparatie cu NH-D15 original (cu 9 mm mai putin adancimea radiatorului, aceeasi latime a radiatorului, aceeasi inaltime totala inclusiv ventilatoarele).

  • 8 conducte termice pentru performante superioare la sarcini termice mai mari

NH-D15 G2 foloseste 8 in loc de 6 heatpipe-uri in comparatie cu NH-D15 original. Aceste heatpipuri suplimentare ofera o capacitatea termica crescuta care este utila in special la incarcaturi extreme de caldura, cum ar fi TDP-uri de 250W si mai mult. Aici cresterea performantei fata de NH-D15 original este cea mai mare.

  • Trei variante ale aceluias produs pentru optimizarea platformei

Calitatea optima a contactului dintre radiator si CPU este vitala pentru obtinerea celor mai bune performante de racire posibile. Deoarece platformele CPU actuale difera semnificativ in ceea ce priveste planeitatea suprafetei de contact si locatia hotspot-ului, NH-D15 G2 este disponibil intr-o versiune obisnuita completa cu convexitate medie a bazei, precum si LBC (Low Base Convexity) si HBC (High Base Convexity care sunt variante specializate.

  • Versiune specializata HBC (High Base Convexity)

.Versiunea High Base Convexity (HBC) realizeaza o calitate optima a contactului pe procesoarele care devin puternic concave datorita presiunii ILM (Independent Loading Mechanism). Ca atare, este ideal pentru procesoarele Intel LGA1700 daca nu sunt folosite saibe sau asa-numitele cadre de contact pentru reducerea presiunii ILM sau daca procesorul a fost deformat permanent datorita utilizarii pe termen lung in conditiile prezentate mai devreme.

  • Saibe NM-ISW1 pentru a reduce deformarea procesorului pe LGA1700

Adaugarea de saibe de 1 mm sub ILMul (Independent Loading Mechanism) soclului LGA1700 va reduce presiunea pe care acesta o exercita asupra procesorului si, prin urmare, va reduce deformarea care apare din cauza acestei presiuni. Cu CPU-ul fiind mai putin deformat, contactul dintre CPU si radiatoarele cu convexitate scazuta sau medie se va imbunatati, ceea ce poate duce la imbunatatiri tipice ale temperaturii de aproximativ 2-3°C. Procesoarele care au fost utilizate cu presiune ILM completa pentru perioade mai lungi de timp pot vedea, de asemenea, usoare imbunatatiri cu racitoarele cu convexitate mare de baza HBC.

  • Design offset pentru compatibilitate mai buna cu sloturile PCIe

La fel ca NH-D15S, NH-D15 G2 este decalat spre marginea superioara a placii de baza (cand este instalat in orientare standard, sufland spre spatele carcasei) pentru a creste distanta fata de sloturile PCIe. Acest lucru permite folosirea primului slot PCIe x16 de sus pe majoritatea placilor de baza actuale.

  • Compatibilitate RAM ridicata in modul un singur ventilator

Datorita lamelelor decupate, NH-D15 G2 ofera un spatiu liber de cel putin 59 mm pentru radiatoarele cu memorie inalta in modul ventilator simplu, facandu-l compatibil cu majoritatea modulelor RAM de ultima generatie de pe piata. In modul ventilator dublu, NH-D15 G2 ar trebui sa fie utilizat cu module RAM cu inaltimea standard (pana la 32 mm).

  • Doua ventilatoare NF-A14x25r G2

Ventilatoarele de ultima generatie NF-A14x25r G2 de la Noctua stabilesc un nou punct de referinta pentru eficienta performanta-zgomot in categoria ventilatoarelor cu cadru rotund de 140 mm. Acustica lor superba, precum si caracteristicile superioare de flux de aer si presiune sunt una dintre pietrele de temelie care ii permit lui NH-D15 G2 sa depaseasca legendarul sau predecesor.

  • Offset de viteza pentru optimizare acustica

Cand doua ventilatoare functioneaza intr-o configuratie push-pull care functioneaza exact la aceeasi viteza, interactiunea lor acustica poate duce la fenomene armonice nedorite, cum ar fi vibratii intermitente sau zumzetul periodic. Prin urmare, cele doua ventilatoare NF-A14x25r G2 PWM utilizate pe NH-D15 G2 sunt usor decalate in viteza (+/- ~25rpm) pentru a asigura o acustica optima.

  • Control PWM cu o gama larga de viteze

Ventilatoarele NF-A14x25r G2 PWM pot fi controlate prin PWM de la viteza lor maxima de 1500 rpm pana la 300 rpm. Acest lucru face posibila ajustarea acestora pentru performanta maxima sau functionare aproape silentioasa, folosind fie controlul automat al vitezei placii de baza, bazat pe temperatura, fie controlere manuale, cum ar fi NA-FC1.

  • Ventilatoarele se opresc la 0% PWM

Cand ventilatoarele sunt setate la 0% ciclu de lucru PWM de catre placa de baza sau controlerul ventilatorului PWM, acestea se vor opri. Acest lucru face ca NH-D15 G2 sa fie ideal pentru a crea setari cu racire semi-pasiva care opresc automat ventilatoarele si, astfel, functioneaza complet silentios la ralanti, daca termica o permite.

  • Adaptoare pentru zgomot redus

NH-D15 G2 este furnizat cu doua adaptoare Low-Noise (L.N.A.) care reduc viteza maxima a ventilatorului de la 1500 la 1300 rpm. L.N.A.-urile pot fi folosite fie pentru a rula ventilatoarele la o viteza fixa ​​de 1300 rpm, fie pentru a limita viteza maxima atunci cand se utilizeaza controlul automat PWM.

  • Racire excelenta a componentelor

Extinzandu-se sub radiator, ventilatoarele NF-A14x25r G2 nu numai ca contribuie la capacitatile superbe de racire a procesorului NH-D15 G2, dar ofera si un flux de aer masiv peste radiatoarele din jur si componentele placii de baza, cum ar fi VRM-urile, asigurand astfel performante excelente de racire a componentelor.

  • Sistem de montare multi-socket SecuFirm2+™ bazat pe prindere cu suruburi de tip Torx

Sistemele de montare SecuFirm2™ de la Noctua au devenit sinonime cu calitate, siguranta si instalare usoara. Noul sistem, SecuFirm2+™, este bazat pe suruburi Torx si vine cu o surubelnita inclusa pentru a oferi o manevrabilitate si durabilitate si mai bune. Kitul include suport pentru socketurile Intel LGA1851, LGA1700, LGA1200 si LGA115x (LGA1150, LGA1151, LGA1155, LGA1156), precum si AMD AM5 si AM4 (este necesar backplateul prinderii standard ce vine cu placa de baza).

  • Optiune de montare offset pentru AMD AM5

NH-D15 G2 include placutele de montare offset ale Noctua pentru AM5 care fac posibila instalarea racitorului deplasat spre partea de sud a prizei cu 7 mm, obtinand astfel o calitate mai buna a contactului chiar deasupra CCD-urilor. Acest lucru poate ajuta versiunea LBC sa depaseasca inca cateva zecimi de grad, permite versiunii obisnuite sa functioneze la egalitate cu versiunea LBC si plaseaza versiunea HBC la o distanta apropiata.

  • Compatibilitate cu prinderile trecute si viitoare

Datorita ecosistemului SecuFirm™ de la Noctua, NH-D15 G2 poate fi compatibil cu prinderile mai vechi LGA1366 si LGA775 folosind kitul optional de montare NM-I3. Daca este posibil din punct de vedere tehnic, Noctua va oferi si kituri de upgrade pentru viitoarele prinderi ceea ce face din NH-D15 G2 o investitie sigura pe termen lung.

  • NT-H2 compus termic de generatie noua

Pentru clientii care doresc tot ce este mai bun in racirea cu aer, fiecare grad conteaza. Acesta este motivul pentru care NH-D15 G2 include un tub din noua generatie de compus termic NT-H2 de la Noctua, care ofera o performanta chiar mai buna decat premiatul NT-H1, permitand obtinerea celor mai bune rezultate posibile de racire.

  • Protectie pentru pasta termica pentru AMD AM5

Cand se aplica presiunea de montare a solutiei de racire, excesul de pasta termica va fi stoarsa in exterior. Cu procesoarele AM5, acest exces de pasta tinde sa se acumuleze in decupajele laterale ale procesorului si poate deveni dificil de indepartat. Simplu si fara riscuri de aplicat, NA-TPG1 previne acest fenomen nedorit.

  • Interfata lipita intre conductele de caldura si aripioare

La multe radiatoare, lamelele sunt montate prin presare pe heatpipe-uri. Datorita coeficienti de dilatare termica diferiti ai cuprului si aluminiului, aceasta potrivire se poate slabi de-a lungul anilor in urma ciclurilor termice, lucru ce poate duce la o performanta redusa. In schimb, lamelele de pe NH-D15 G2 sunt lipite de conductele termice pentru a garanta o interfata termica superioara care nu se deterioreaza chiar si dupa multi ani de utilizare.

  • 6 ani garantie de la producator

Produsele Noctua sunt renumite pentru calitatea lor impecabila si longevitatea remarcabila. Fidel acestei mosteniri, radiatorul NH-D15 G2 este construit pentru a rezista si, la fel ca toate ventilatoarele Noctua, unitatile NF-A14x25r G2 furnizate au o evaluare MTTF de peste 150.000 de ore. Intregul pachet vine cu o garantie completa a producatorului de 6 ani.

Detalii tehnice

SpecificatiiTuratie1500 rpm
Flux de aer91.58
Socket suportat nativAM4Da
AM5Da
LGA 1200Da
LGA 1700Da
LGA 1851Da
Radiator / HeatsinkMod De RacireAer
Ventilator / FanAcustic (dBA)24.8
Caracteristici fiziceDimensiuni totale (L x l x H)(mm)150 x 152 x 168
Greutate (kg)1.525
Vezi mai mult