Memorii Dell
Pret
385,99 Lei
390,99 Lei
Componente PC & Gaming
Brand
Tip RAM
Capacitate (GB)
Frecventa
Radiator
Ordonare dupa
Ordonare dupa
Intrebari frecvente
Cum alegi memoria ram pentru PC-ul tau ?
Cand cumperi memoriile RAM pentru calculator, in primul rand trebuie sa verifici ca acestea sa fie compatibile cu placa de baza. Daca placa de baza suporta memorie DDRII, nu vei putea monta pe ea memorie DDRIII. In afara de tipul memoriei, si frecventa conteaza. In plus, ar trebui sa stii cate sloturi de memorie sunt disponibile pe placa de baza. Daca ai doua sloturi libere pe placa de baza, atunci ai putea sa comanzi memorii de capacitate mai mare. Totusi, nu uita sa verifici ce memorie maxima suporta placa de baza. Degeaba vrei sa instalezi pe o placa 16 GB RAM, daca ea suporta maxim 8 GB. Te intrebi si de cate placute de memorii ai nevoie? Pentru editare video/ foto, recomandam 32 GB, pentru jocuri si multitasking recomandam 16 GB ram sau cel putin 8 GB RAM cu posibilitate de upgrade in viitor. Pentru office si multimedia, 8 GB RAM ar trebuie sa fie suficient, dar poti merge si pe 16 GB.
Cand cumperi memoria RAM pentru pc, verifica generatia placutelor, numarul de sloturi de pe placa de baza, formatul placutelor, distanta coolerului de cpu, viteza, frecventa si latenta memoriilor.
Ce este memoria ram ?
Memoria RAM (prescurtarea de la Random Acces Memory) este legata de sistemul de retinere a datelor care se pot utiliza de catre un echipament electronic. Memoria unui pc poate fi interna si externa. Cea interna se acceseaza direct de catre CPU si este aproape in totalitate memorie RAM. Cea externa este compusa din diferite dispozitive de stocare (cum ar fi HDD-ul). Cand memoria RAM nu este suficienta, performantele calculatorului sunt serios afectate. In general, mai multa memorie echivaleaza cu o performanta mai buna a pc-ului.