Cele mai bune oferte ale momentului! Profita acum! Vezi oferte

Aparate de aer conditionat BLACK+DECKER

Filtrare produse
Ordonare dupa
Aparat de aer conditionat portabil Black&Decker BXAC9001E, 9000 BTU, Clasa A, Dezumidificare, Temporizator, 25 mp, Telecomanda (Alb)
1.57699 Lei
Aparat de aer conditionat portabil Black&Decker BXAC9000E, 9000 BTU, Functie dezumidificare, 3 trepte de vitza, 28 mp (Alb)
1.58599 Lei
Ordonare dupa

Intrebari frecvente

Ce aparat de aer conditionat este recomandat sa cumpar?

Aparatul de aer conditionat trebuie ales in functie de suprafata pe care doresti sa o incalzesti sau sa o racesti. De asemenea, conteaza modul in care a fost realizata izolarea termica a cladirii, daca exista pierderi de caldura si in ce cantitate. Trebuie sa alegi aparatul de aer conditionat in functie de puterea acestuia, indicele de putere fiind BTU, o caracteristica tehnica pe care trebuie sa o afli inainte de a cumpara un aparat.

Cum sa aleg si ce aparat de aer conditionat sa cumpar?

Atunci cand vrei sa cumperi un aparat de aer conditionat trebuie sa tii cont de mai multi factori, dar mai ales de puterea acestuia si de bugetul pe care il ai la dispozitie. Aparatele clasice de aer conditionat sunt mai ieftine, iar cele cu inverter sunt mai scumpe - dar si mai eficiente, asta pentru ca racesc/incalzesc intr-un timp mai scurt si cu un consum minim.

Cat freon intra intr-un aparat de aer conditionat?

Daca ai grija de aparatul de aer conditionat si il utilizezi in conditii optime, incarcarea cu freon nu ar trebui sa fie necesara mai devreme de doi ani. In momentul in care observi ca acesta nu mai functioneaza la fel de bine, poti sa il alimentezi. In functie de capacitatea aparatului de aer conditionat, reincarcarile pot sa necesite cateva sute de grame de freon - indicele BTU fiind cel care ne arata cantitatea. De exemplu, un aparat de aer conditionat 12000 BTU ar necesita in medie 12000 grame de freon.

Cum functioneaza un aparat de aer conditionat?

Majoritatea aparatelor de aer conditionat dispun de doua componente, o unitate exterioara si una interioara. Intre acestea doua are loc un transfer de caldura. Unitatea interioara are rolul de a recircula aerul cald, in asa fel incat sa il emane in exterior rece pentru a contribui la scaderea temperaturii in incapere.